Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Geheugen upgrade  (gelezen 2852 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tyger

  • Lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Geheugen upgrade
« Gepost op: 13 juni 2019, 17:25:11 »
Recent heb ik bij pc 4Gb geheugen bijgesloten en een ssd hd geļnstalleerd.
Nu zit er dus 8GB geheugen in.
Moet de grootte van het wisselbestand dan aangepast worden?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.479
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #1 Gepost op: 13 juni 2019, 18:54:34 »
Hallo tyger,

Ik ga er van uit dat je de extra RAM-module op de juiste plaats hebt ingevoegd.
Dit is afhankelijk van moederbord, soms moet je 1 module in slot 1, en de 2 de in slot 3 plaatsen.
Bij andere moederborden moeten module 1 in slot 1, en module 2 in slot 2.
Belangrijk is wel dat je dezelfde type modules plaatst, dus DIMM DDR2 240 pins.
Liefst nog van hetzelfde merk.
Je vind de juiste configuratie in de handleiding van je moederbord.

Je virtueel geheugen, heeft dit een vaste waarde (Min en Max gelijk), of variabele (welke waarden?) of door Windows automatisch.

Als je Windows10 je virtueel geheugen laat beheren, dan zal er een minimum van 16 MB en een variabel max van +/- 2.500 MB worden gehanteerd.
Je kan deze waarden ook gebruiken als je het geheugen wilt beperken. Minder dan 2.000 MB zou ik niet gaan. Voor een vast wisselbestand geef je dan een Min en Max van 2.000 MB in.

Groeten,

:) SoftAid :)             



Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 238
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #2 Gepost op: 14 juni 2019, 10:09:37 »
Minder dan 2.000 MB zou ik niet gaan. Voor een vast wisselbestand geef je dan een Min en Max van 2.000 MB in.
Groeten,
:) SoftAid :)             

hey SoftAid , ik heb 16Gb aan geheugen en heb het wisselbestand uitgeschakeld....is dit goed , mag dit of is beter zoals U aangeeft een vast wisselbestand en wat is dan de reden ervoor ?

Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.479
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #3 Gepost op: 14 juni 2019, 10:50:11 »
Hallo Arnold,

blijkt dat, hoe groot je RAM ook is, je steeds een virtueel minimum van 16 MB moet hebben (om crash-logs enzovoort in op te slaan...?)

Groeten,

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tyger

  • Lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #4 Gepost op: 16 juni 2019, 08:06:43 »
SoftAid,

Hieronder een screeshot


Hallo tyger,

Ik ga er van uit dat je de extra RAM-module op de juiste plaats hebt ingevoegd.
Dit is afhankelijk van moederbord, soms moet je 1 module in slot 1, en de 2 de in slot 3 plaatsen.
Bij andere moederborden moeten module 1 in slot 1, en module 2 in slot 2.
Belangrijk is wel dat je dezelfde type modules plaatst, dus DIMM DDR2 240 pins.
Liefst nog van hetzelfde merk.
Je vind de juiste configuratie in de handleiding van je moederbord.

Je virtueel geheugen, heeft dit een vaste waarde (Min en Max gelijk), of variabele (welke waarden?) of door Windows automatisch.

Als je Windows10 je virtueel geheugen laat beheren, dan zal er een minimum van 16 MB en een variabel max van +/- 2.500 MB worden gehanteerd.
Je kan deze waarden ook gebruiken als je het geheugen wilt beperken. Minder dan 2.000 MB zou ik niet gaan. Voor een vast wisselbestand geef je dan een Min en Max van 2.000 MB in.

Groeten,

:) SoftAid :)             

Offline tyger

  • Lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #5 Gepost op: 16 juni 2019, 08:11:14 »
Geheugen werkt wel maar aan 333Mhz i.p.v.400Mhz

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 238
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #6 Gepost op: 16 juni 2019, 09:03:11 »
goeiemorgen ! ik heb dus ondertussen mijn wisselbestand vast op 2000 Mb gezet .
blijkbaar is dit voldoende voor mijn 16Gb aan geheugen , alhoewel ik dan lees dan je voor het wisselbestand je geheugen x 1.5 moet doen  :'(
eigenlijk heb ik zonder wisselbestand nog nooit enig geheugen probleem gehad maar een minimum wisselbestand wordt toch aangeraden.

nog een fijne zondag,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.479
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #7 Gepost op: 16 juni 2019, 10:54:44 »
Hallo Arnold,

die 1,5 x (en zelfs 2,5 x ) is de grootste lapzwans die ooit de (it-) wereld is ingestuurd door een of andere idioot, en nog steeds aanbeden wordt door de "gelovigen".

Als je die redenering volgt dan zou je bij 256 GB RAM (ja, dat kan voor zware gamers) daar nog eens 384 GIG Virtueel geheugen moeten bij hebben. De wereld op zijn kop.

Werkelijkheid is dat hoe meer (SNELLE) RAM je hebt, je minder (TRAAG) Virtueel geheugen moet gebruiken.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.479
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Geheugen upgrade
« Reactie #8 Gepost op: 16 juni 2019, 13:48:07 »
Hallo tyger,

ik had je post niet gezien, sorry =
Geheugen werkt wel maar aan 333Mhz i.p.v.400Mhz
Met een licht moederbord, een lichte, trage proccesor, en PC400 latjes kan je niets beter verwachten...

Wat je nog kan proberen is je RAM te overklokken, x 4 of x 8, ik weet niet wat je BIOS toe laat...

Je had beter 1 latje van 8 GB PC 800 of PC 1600 gekocht, dan had je niet veel meer uitgegeven als nu aan dat ene latje PC400 van 4 GB...

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com