Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: probleem grafische kaart  (gelezen 6996 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
probleem grafische kaart
« Gepost op: 23 februari 2020, 14:08:29 »
Allen,

Mijn Medion Desktop computer heeft het begeven. Nu vond ik tweedehands een bijna identieke computer. (wel enkele jaren jonger) Ik heb mijn harde schijven (1 SSD en 1 gewone 3,5 inch) in de tweede computer geplaatst.
Hij start op maar op het scherm komen 4 verticale strepen van ong. 3cm breed.
Ik heb al verschillende monitors geprobeerd, verschillende aansluitingen. (die blauwe en die witte).
De witte aansluiting geeft helemaal geen beeld.
Omdat ik denk dat de fout bij de grafische kaart ligt probeer ik nu om de grafische kaart on board maar die geeft ook geen beeld.
Moet ik ergens in de BIOS iets wijzigen zodat ie de juiste kaart kiest?
En hoe kan ik (niet softwarematig) maar effectief op de kaart zelf zien hoeveel geheugen die heeft?
Ik dacht van de kaart van mijn oude pc in de "nieuwe" te plaatsen maar weet niet of die voeding wel krachtig genoeg is.

hopelijk tot binnenkort,
Monique
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.197
  • Geslacht: Man
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #1 Gepost op: 23 februari 2020, 16:13:11 »
Dag Nickybud,

Haal de videokaart, SSD en harddisk eruit en sluit uw monitor op de moederbord aan.
Start de pc en dan op DEL of F1 of F2 naar de bios gaan.
Als je dat niet lukt dat is er iets mis met uw pc.

Had je voor dat je kocht gezien of de pc opstart en beeld gaf?
Zo ja, dan kan het zijn dat er kabels niet goed vastzitten bij vervoer.

Groetjes

Stegisoft
Linux Mint 19.2 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #2 Gepost op: 23 februari 2020, 21:11:19 »
Dag Stegisoft,

Dat is gelukt. Ik heb de videokaart verwijderd en on board aangesloten. De SSD is intussen ook aangesloten en nu heb ik wel beeld. Bedankt alvast. :)

Hoe weet ik nu of mijn oude grafische kaart (dus niet de defecte) in deze computer past? Dus hoe weet ik hoeveel geheugen die heeft en hoe krachtig moet mijn voeding zijn?
Als ik die kaart aansluit, kan ik daar uberhaubt iets mee fout doen? Ik bedoel dan iets van kortsluiting of overbelasting of zo? (sorry maar ik ben een leek i.v.m. elektronica)  :-[

groetjes,
Monique
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.197
  • Geslacht: Man
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #3 Gepost op: 23 februari 2020, 22:37:50 »
Hey Nickybud,

Eerst en vooral gaat het hier om Medion.
Het is geen slechte merk maar hun pc is zodanig afgemeten dat de voeding zo laag mogelijk is tot het voldoende is voor dat pc.
Nu weet ik niet om welke videokaart je hebt en hoeveel wattage de voeding is.
Je kan dat zien op de voeding etiket of maak een foto van.

Je kan ook best msn nummer geven van de occasie (je vind dat op etiket aan de achterkant)

Groetjes

Stegisoft
Linux Mint 19.2 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.150
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #4 Gepost op: 23 februari 2020, 23:06:50 »
Hallo Monique,

Ik zou gewoon de watt van beide PC-voedingen vergelijken.
Als de nieuwere evenveel of meer wattage heeft dan de oude kan je de oude videokaart met een gerust hart gebruiken in die kast.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #5 Gepost op: 26 februari 2020, 19:50:30 »
Dag SoftAid,

Het probleem van mijn oude pc was de voeding  :-[
De nieuwere pc heeft een voeding van max. 300 Watt. De oude 520 Watt.
Ik denk dat ik beter in de andere richting ga werken. Daarmee bedoel ik dat ik mijn oude pc terug ga proberen in elkaar te knutselen en dan de tweedehands pc eventueel gebruiken voor wat reserveonderdelen. Wat denk jij? Zou dat geen betere optie zijn?

Ik weet wel, ik had beter direct een nieuwe voeding gekocht. Langs de andere kant, mijn oude pc is wel echt oud hoor. (van 2008) Wel altijd goed onderhouden en opgepimpt waar kon. Misschien zijn het dan toch zotte kosten.  ::) Kan jij mij raad geven?
Je ziet, hardware is niet mijn sterkste punt.  :(

groetjes,
Monique

Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.150
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #6 Gepost op: 26 februari 2020, 20:00:06 »
Hallo Monique,

persoonlijk zou ik de nieuwste PC houden, omdat daar waarschijnlijk de krachtigste processor in zit (wat niet absoluut zeker is).

Met de voeding van je oude PC heb je dan al een behoorlijk moederbord waarop je dan je zwaarste Videokaart op zou kunnen op aansluiten.

Het zou natuurlijk eenvoudiger zijn als we alle modellen van onderdelen (moederbord, RAM-geheugentype, videokaart, enz.) kenden om je meer zekerheid te kunnen geven van aanwezige slots en aansluitmogelijkheden.

Maar je oude 520 W voeding zou ik alvast bij het gekozen moederbord zetten.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #7 Gepost op: 26 februari 2020, 20:18:47 »
Dag SoftAid,

Volgens mij was mijn oude pc in die tijd een krachtig ding. Hetgeen ik toen nog niet besefte. Die heeft een quad core processor, wat voor die tijd al behoorlijk goed was. Ook heb ik op dat oude moederbord veel meer sloten. Om de precieze specificaties te vinden van het moederbord moet ik dat waarschijnlijk ook helemaal demonteren?
Ik voeg in bijlage een foto toe van de achterkant van die 520W voeding. Je kan zien dat die veel aansluitmogelijkheden heeft. In die tweedehands pc komt er uit die voeding alleen maar een tros gekleurde draden. Ik kan daar niks bij instoppen. (Oh jeh, ik schaam mij dood voor mijn onwetendheid.  :-[ :-[ )

groetjes,
Monique
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #8 Gepost op: 26 februari 2020, 20:25:54 »
Ik zal dan nu de foto doorsturen......
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.150
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #9 Gepost op: 26 februari 2020, 20:36:53 »
Hallo Monique,

dat is een CoolMaster 520 W die je daar hebt. Prima voeding, ik heb er zelf ook zo eentje liggen.
ATA en SATA aansluitingen en vele andere optionele aansluitingen. Ook heel stil.

Heb je geen idee welke type moederborden je hebt? Types vind je (bijna) altijd op het bord zelf.

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #10 Gepost op: 26 februari 2020, 20:58:19 »
Ben je hier iets mee?
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.150
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #11 Gepost op: 26 februari 2020, 21:09:28 »
Hallo Monique,

is dit je nieuwe of je oude MB?

https://www.tiger-technik.de/Mainboards/Intel/Sockel-775/MSI-MS-7502-Ver-1-2-Medion-MD8828-Mainboard-Blende-Sockel-775-Intel-G33-m176::1617.html?language=en

Je moet ook overwegen of je RAM geheugen (welk?) past. Dit moederbord ondersteunt DDR2 800/ 667 SDRAM; 4 x DDR2 DIMMs (240pin / 1.8V); max 8GB

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #12 Gepost op: 26 februari 2020, 22:08:36 »
Dit is het oude moederbord.
Geheugen: 2X 2GB DDR2 maar er zijn nog 2 slots vrij. (is het slots of sloten?  :D)

groetjes,
Monqiue
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline NickyBud

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #13 Gepost op: 26 februari 2020, 22:19:10 »
En in die nieuwere zit ander geheugen. Ik zie niet direct of het DDR3 is of iets anders maar de inkeping zit niet op dezelfde plaats.
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 800
E7218         
Intel(R) HD Graphics 3000 1809,501953125MB 1600 x 900
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ADATA SP900
Nr: 2 Model: ST9160821AS
C:\ NTFS 237,53GB 134,20GB 4.004MB
AV: Geen antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.150
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: probleem grafische kaart
« Reactie #14 Gepost op: 26 februari 2020, 22:34:42 »
Hallo Monique,

als de "nieuwe" jonger is EN de RAM-modules hebben andere inkepingen dan die in de "oude" dan kan je er van uitgaan dat ge "nieuwe"
DDR3 is (hoger betwijfel ik).
Zit er genoeg RAM op het nieuwe MB, dan zou ik daar zeker voor gaan. De processor zal zeker niet lichter zijn (Mogelijk, maar niet waarschijnlijk) als hij enkele jaren jonger is.
Kijk of de 520 W voeding kan aangesloten worden, en of er een slot is voor je beste, werkende videokaart.
En dan even knutselen.

(Bedenk dat als je van hardware veranderd, je problemen kan krijgen met de bestaande Windows (licentie) op de HDD.
Je kan daarvoor altijd telefonisch terecht bij Microsoft Belux, die kunnen je licentie overzetten door je een nieuwe Key te geven).

Succes,

:) SoftAid :)             

« Laatst bewerkt op: 26 februari 2020, 22:40:45 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com