Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Wat zit er in mijn PC ?  (gelezen 7625 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline NoNick

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 785
Wat zit er in mijn PC ?
« Gepost op: 03 augustus 2013, 22:02:11 »
Speccy is een gratis tool die je heel wat informatie verschaft over de hardware in je PC én ook over de software. Je krijgt dus eigenlijk aardig wat inzage over het inwendige van je systeem: het besturingssysteem, de updates, de hardware, de temperaturen, de netwerkverbinding, enz. 

Speccy downloaden kan als je hier klikt, kies bovenaan rechts voor Download Latest Version.

Speccy is er ook in een Nederlandstalige versie, bij de installatie (of eventuele update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands: als je op het driehoekje klikt krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren.Wees echter alert tijdens de installatie van Speccy: wanneer Google Chrome (of eventuele andere extra's) wordt/worden mee aangeboden, dien je de vinkjes weg te halen bij het "aanbod", tenzij je bewust kiest voor het extra aanbod.

Ben je enkel voor jezelf nieuwsgierig: je krijgt een volledige inzage in je PC na het opstarten van de tool.
Je hebt echter ook de mogelijkheid om met dit programma een logje te produceren en een link naar dat logje te genereren, dit gaat als volgt: eerst klik je bovenaan links op Bestand  (1): er opent zich een uitrolmenu, hier kies je voor Publiceer snapshot (2).
 
In het venster dat zich dan opent (3) klik je op ja om de link (URL) te produceren. Er opent zich een nieuw venster waarin de gevraagde link zichtbaar is (4)...hier klik je op Kopiëren naar klembord.

Nu kan je de link plakken in een volgend bericht op het forum: wanneer deze link wordt aangeklikt kan het overzicht worden geraadpleegd, dit met het behoud van je persoonlijke gegevens.

Je Windows activatiesleutel is wel zichtbaar wanneer je het programma gewoon uitvoert op je PC (handig om deze te achterhalen trouwens !) maar, deze code is NIET zichtbaar voor anderen wanneer je de link post op het forum.

Het biedt hen echter wel de nodige info en inzage in je systeem maar dit alles mét behoud van je privacy.
Het bekijken van de info op je eigen systeem:Het produceren van een link voor publicatie op het forum:Veel plezier met het ontdekken van het inwendige... ;)
 

 

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.145
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Wat zit er in mijn PC ?
« Reactie #1 Gepost op: 03 augustus 2013, 22:12:12 »
Prima donna demo, NoNick  8)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com