Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Beter scoren met Google  (gelezen 13349 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.129
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Beter scoren met Google
« Gepost op: 21 oktober 2009, 16:34:25 »
"Hoe scoor ik best op Google" is een veelgestelde vraag op dit forum. Laten we het even aan een specialist vragen....

Beter scoren met Google
dinsdag 13 okt 2009   door Michel Hoetmer

 Circa 80% van de mensen komt op websites terecht via een zoekopdracht in een zoekmachine. Google is veruit de populairste zoekmachine van het web. Hoe zorgt u voor grotere bezoekersaantallen? Uiteraard door een hogere positie in de zoekmachines. In dit artikel vindt u enkele nuttige tips.

Zoekmachines werken met zogenaamde web crawlers (ook wel spiders of zoekrobotten genoemd). Deze web crawlers doorzoeken (indexeren) in principe alle websites. U hoeft zich dus niet meer aan te melden.

Problematische websites
Bij sommige websites stuiten deze web crawlers op problemen. Door de opbouw van de site zijn er drempels opgeworpen waar de crawler niet overheen komt. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan:

•links verpakt in plaatjes,
•frames (een pagina in een pagina),
•bepaalde code (bijvoorbeeld uitklapbare menu's,
•en websites gebouwd in Flash.

Als bovenstaande voor u van toepassing is, biedt de web crawler dan ook ‘ouderwetse' hyperlinks aan (bijvoorbeeld onderaan de pagina). Anders stokt het indexeringsproces en is de inhoud van uw website onvindbaar voor de buitenwereld.

Tip. Doe een simpel testje: kopieer een stukje tekst (bijvoorbeeld enkele zinnen) van uw site naar het zoekveld van Google. Kijk dan of Google deze tekst op uw site vindt. Dan weet u meteen of uw site wordt geïndexeerd door Google.
De website regelmatig vernieuwen

Is uw website actueel? Dan scoort de site beter in Google. U hoeft gelukkig niet telkens uw hele site overhoop te halen. Voeg bijvoorbeeld regelmatig nieuwe pagina's toe en vermeld deze pagina's op uw homepage. Een ander idee is uw homepage te voorzien van de laatste nieuwtjes over uw bedrijf en wat u verkoopt.

Zorg voor nuttige inhoud

Een andere reden voor Google om u een hogere plaats (ranking)  te geven is nuttige inhoud (content). Google let speciaal op artikelen, zoals bijvoorbeeld op deze website.

Links naar uw site

Uw site wordt ook beter gevonden indien populaire websites naar uw site verwijzen. Pas op. Vroeger was linkruil populair. Mensen gingen naar elkaar verwijzen. Dat heeft weinig zin omdat Google de links als het ware tegen elkaar wegstreept. Zie verder het artikel Wil je eventjes een linkje naar mijn site plaatsen?
Gebruik van trefwoorden

Hoe zoeken mensen? Domme vraag natuurlijk, via het intypen van één of meer trefwoorden in de Google zoekmachine. Hoe vaker een bepaald trefwoord op uw site voorkomt, hoe hoger uw score in de zoekmachine.

Plaats deze trefwoorden in de link (url), de paginanaam, in de kopjes en in de teksten. Het helpt. Het helpt ook (een klein beetje) om de metatags van alle pagina's in te vullen. Vroeger werd er meer gewicht aan metatags toegekend, maar alle kleine beetjes helpen.

U kunt controleren of de metatags voor uw website zijn ingevuld. Klik in de menubalk van internet explorer op ‘beeld' en vervolgens ‘bron'. Dan ziet u alle code van de pagina. Normaal gesproken vindt u de metatags (met trefwoorden en beschrijvingen van de pagina's ergens bovenaan).

Pas op. Haal geen trucjes uit door het trefwoord honderd keer op een pagina te zetten en het dan in dezelfde kleur als de achtergrond af te beelden. De bezoeker ziet zoiets niet, maar de zoekrobot wel. De straf: verbanning uit de ranking.

Tip. Vraag eens aan anderen welke trefwoorden zij zouden gebruiken om uw product of dienst te zoeken. Via de Google service Insights for Search kunt u de populariteit van zoekwoorden meten. Een ander idee is om met Adwords te experimenteren, dan ziet u na verloop van tijd welke trefwoorden scoren en welke niet.

Hulp van Google

Dit was natuurlijk lang niet alles wat er over dit onderwerp te vertellen valt. Het zijn slechts enkele belangrijke basisregels. Wilt u zich verder in dit interessante onderwerp verdiepen? Surf dan naar de servicepagina's van Google en andere handige hulpprogramma's). U vindt er een schat aan informatie.


Bron: Express.be

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Firebirdy

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.408
  • Geslacht: Man
Re: Beter scoren met Google
« Reactie #1 Gepost op: 30 maart 2010, 22:03:05 »
Wie zich verder in optimalisatie voor zoekmachines - en meerbepaald Google - wil verdiepen, kan deze prima handleiding doornemen ;). Ze is opgesteld door Google zelf en is beschikbaar in het nederlands. Een klein beetje kennis van HTML helpt om de aanwijzingen zo volledig mogelijk te benutten.

Link: Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van Google

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.129
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Beter scoren met Google
« Reactie #2 Gepost op: 30 maart 2010, 23:16:33 »
Hallo Firebirdy,

bedankt. Dat is dezelfde handleiding als in je vorig bericht, en ik zat al aan bladzijde 5, maar toen begon alles te duizelen voor mijn ogen. Sorry, maar dat is ietsje te veel voor vandaag. Morgen nog eens proberen ;D

Slaapwel,

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

 


www.combell.com