Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: een Access database naar Gmail exporteren?  (gelezen 1601 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mangasakka

  • Lid
  • *
  • Berichten: 30
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
een Access database naar Gmail exporteren?
« Gepost op: 06 december 2021, 18:42:01 »
Dag mensen,
Omdat ik net een smartphone heb gekocht, en de telefoonlijst uit mijn vorige gsm-simkaart niet kon overgezet worden, moet ik een hele nieuwe contactlijst opmaken. Daar zie ik tegenop, want ik heb in Access een perfecte lijst zitten. In mijn computer, dus.
Nu vraag ik me af of ik die lijst niet kan exporteren naar gmail? Ik heb geen idee hoe daaraan te beginnen, maar het zou erg praktisch zijn. Het is een mooie volledige database met adressen, e-mails en telefoonnumers. Als ik nu een query maak van die database, zou ik die dan in mijn gmail in mijn smartphone kunnen krijgen?
Of zou ik dit in het subforum Access moeten zetten?
 

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #1 Gepost op: 07 december 2021, 08:11:06 »
Dag,
eigenaardig dat je de adressen niet kon importeren uit je sim kaart ? wil dat zeggen dat je een andere sim kaart heb nu ? voor zover ik weet kunnen ze dat ook perfect overzetten in de winkel waar je de smartphone hebt gekocht.
een tip : als je adressen weer in orde staan op je nieuwe smartphone , dan even je adressen exporteren als Vcard , ofwel op een ingestoken geheugenkaartje ofwel op de smartphone zelf en dan de smartphone even aan de computer leggen en het Vcard bestandje naar de computer kopiren.
3de mogelijkheid is een simcard lezer kopen...
met Acces zal ik je niet kunnen helpen , totaal geen kennis van.
succes !
Mvg,
Arnold.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Mangasakka

  • Lid
  • *
  • Berichten: 30
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2021, 08:26:10 »
Ik denk dat het kwam doordat mijn gsmmetje al heel oud was. De simkaart die erin zat was veel te groot om in het sleufje van de nieuwe smart te stoppen, ze hebben me in de Telenetwinkel een nieuwe gegeven en de oude weggegooid, enfin, vernietigd. Dat moeten ze doen, daar.  Hoedanook, wat erop stond is weg en op de geheugenkaart, die erbij zat, en die wl klein genoeg was om te worden hergebruikt, stond niks. Dat gsmmetje was zo'n klein ding, daar kon je nauwelijks iets anders mee dan telefoneren.
 Zodoende heb ik sedertdien alleen n adres in mijn foon staan, van iemand die me intussen gebeld heeft. Dat schiet niet op, zo.
Ik kan zelf wel met Access om, maar of er contact bestaat tussen Office-applicaties zoals Access en gmail weet ik niet. Want dat is wel het belangrijkst.  En indien ja, hoe je dat dan moet importeren...  Van Outlook kan het, dat weet ik. Maar van een database in je computer?
Ik zal een ander subforum moeten zoeken, zeker?

Bedankt voor de tip.
« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 08:36:03 door Mangasakka »

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2021, 08:31:32 »
Ik zal een ander subforum moeten zoeken, zeker?
even geduld , er zal wel nog iemand anders gereageerd worden  ;)
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2021, 08:35:20 »
ze hebben me in de Telenetwinkel een nieuwe gegeven en de oude weggegooid, enfin, vernietigd. Dat moeten ze doen, daar.
???? daar hadden ze indien ze wilden wel degelijk je simkaart kunnen uitlezen en je gegevens overzetten , maar ja dat zou wa werk meegebracht hebben  >:(
ik heb hier nog altijd een simkaart van Telenet liggen , ben nochtans al jaren abonnee bij Scarlet.
in het uiterste geval heb ik dus wel nog de meeste van mijn adressen (er zijn er weggevallen en bijgekomen).
Mvg,
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Mangasakka

  • Lid
  • *
  • Berichten: 30
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #5 Gepost op: 07 december 2021, 08:40:03 »
Tja, dat hebben ze bij mij niet gedaan. Ik was eerst een beetje boos, maar er was niks aan te veranderen.
Ik heb niet zo'n ellenlange contactenlijst, maar ik heb toch geen zin om dat allemaal over te tikken. Ik kan wel aardig typen met tien vingers op een toetsenbord, maar met mijn twee duimen op een smartphone, dat is een ander paar mouwen!  Op dat gsmmetje deed je dat op de ouderwetse manier, met op en neer over de cijfers, h. En zelfs dat deed ik niet vaak. Het zou dus best praktisch zijn als er een middeltje was om mijn database te versturen naar die foon.

Ik zou hem desnoods naar Word of Excel kunnen overzetten, of een deel ervan. Dat kan makkelijk met Access. Maar het importeren in gmail, dt is wat ik niet weet.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.193
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #6 Gepost op: 07 december 2021, 11:05:39 »
Hallo Mangasakka,

niet dat ik een oplossing heb voor je probleem, maar ik wil enkel zeggen dat ik bij de aankoop van een smart-phone voor mijn vrouw ook een nieuwe, kleine simkaart in de nieuwe telefoon had. In de Telenet winkel heeft men dan de data van de oude grote simkaart op & minuut overgezet op de nieuwe kleine, gratis.

Ik schrijf dit maar voor de mensen die in de toekomst met hetzelfde probleem zitten, en dat het dus gemakkelijk kan gedaan worden door een Telenet (of andere provider) winkel.

Mogelijk dat je sneller je contacten hebt overgetypt, dan zoeken naar een manier van overzetten via programma's  ;D ;)


Groeten en succes.

:) SoftAid :)             



Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Mangasakka

  • Lid
  • *
  • Berichten: 30
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #7 Gepost op: 07 december 2021, 11:12:34 »
merci  :'(

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.315
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #8 Gepost op: 08 december 2021, 18:48:05 »
Je kan in access elke tabel exporteren (menu externe gegevens)
Dat kan naar een tekstbestand maar beter is naar een excel bestand. Kies daar de xls versie.

Als je dat bestand opent, kan je het opslaan als een CSV (comma separate value)  bestand. Afhankelijk van je taal instelling zal je een replace all moeten doen van de komma's naar de puntkomma's.

groeten,
dzzl
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline Mangasakka

  • Lid
  • *
  • Berichten: 30
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: een Access database naar Gmail exporteren?
« Reactie #9 Gepost op: 08 december 2021, 19:53:51 »
Aha!  :thumbsup:
Dat ga ik proberen. In een excel tabel omtoveren, en er dan een CVS van maken. Met puntkomma's. Okee.

Hopelijk zal dat gaan met met mijn Office 2007-Access!  Als het Outlook was, of Edge, dan zou het vast niet lukken, want Microsoft-toepassingen aanvaarden geen oude Office-dingen meer.  Maar Google misschien wel.
356-Office is verdomd duur, en het ergste is: het BLIJFT duur, want je moet er elk jaar opnieuw voor betalen... Dat kan mijn Bruine niet trekken.  Daarom werk ik al jaren gewoon met 2007. Totnutoe zonder problemen. Zolang je maar uit Microsoft z'n buurt blijft...  :-\

 


www.combell.com