Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: DBase in Windows overzetten  (gelezen 10792 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tomwitlox

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
DBase in Windows overzetten
« Gepost op: 11 januari 2020, 16:30:40 »

Naast veel moderne apparatuur heb ik nog een 486 staan werkend met Windows 3.11, met een harde schijf waarop een database (inmiddels 2500 regels) aanwezig is. Die wil ik graag overzetten naar een moderner programma. Weet iemand hoe dat moet ?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.211
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #1 Gepost op: 11 januari 2020, 16:36:17 »
Hallo  Tomwitlox,

Welkom op Oplossing.be  :)

Wat is de extensie van dat database-bestand?
Met welk programma of in welke taal is die database geschreven?
Heb je op je recentere PC een gelijkaardig programma staan?

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Tomwitlox

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2020, 18:20:55 »
Hallo Soft Aid

Ik ben wel een beetje digibeet. Maar met dit programma kan ik redelijk goed werken
De basis is een HEADSTART . Ik ben met dit programma in 1990 gaan werken om kenmerken van een hobby verzameling op te slaan.
De subnaam VENDEX FILE Data Base. Een programma van V&D destijds
Het is een MS-DOS programma
Als ik het open verschijnt de eerste pagina (met de kenmerkende blauwe achtergrond) en die vermeldt:

Copyright Aston Tate 1985, 1986, 1987
dbase en dbase III plus zijn handelsmerken van Ashton Tate.
Ik heb hier nog de Nederlandse software handleiding van VENDEX 58 pagina's

Tomwitlox




Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.211
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2020, 18:41:39 »
Hallo Tom,

kan je ook de bestand-extensie meegeven.

Ik ga je niet blij maken met een dode mus, maar ik heb een vriend/helper op dit forum die opgegroeid is met DOS en programmeur geweest is bij IBM. Mogelijk, met de extensie en zijn kennis kunnen we een compiler vinden om jou database op Acces of Excel te laten werken.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Tomwitlox

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #4 Gepost op: 11 januari 2020, 19:55:26 »


Ja dat zo mooi zijn.ik weet alleen niet hoe ik achter de bestands extensie kan komen. Ik weet ook niet wat dat is. Waar kan ik dat vinden. Mvg. Tom

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.211
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #5 Gepost op: 11 januari 2020, 20:19:35 »
Hallo Tom,

bestandsextensie zijn de twee, drie of vier laatste letters achter de punt bij de naam van je database.

Zo is .html de extensie van een webpagina-script bijvoorbeeld: oplossing.html, en .doc  is de extensie van een word-document zoals We-Helpen-Je-Wel.doc

Je database kan een extensie hebben zoals .DB of .ODB enzovoort   (klik hier voor een lijst van gekende database extensies)

Daar zonder wordt het zoeken naar een naald in de hooiberg...

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Tomwitlox

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #6 Gepost op: 12 januari 2020, 16:16:20 »
Hallo
De extensie is DBF en die komt in het lijstje voor.
Mvg
Tom

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.211
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #7 Gepost op: 12 januari 2020, 16:25:29 »
Hallo Tom, dan heb je geluk.
DBF is een veelgebruikt type database.

Kijk eerst eens of je een van volgende programma's op je PC hebt staan:

dBase
Microsoft Access 2019
Microsoft Excel 2019
Microsoft Visual FoxPro
Corel Quattro Pro X9
Apache OpenOffice (DOWNLOAD) Free !! (Groot) Bevat gelijke van Excel, Access, Word enzovoort.
HiBase Group DBF Viewer 2000
Astersoft DBF Manager
DBF Viewer Plus (DOWNLOAD Free !! (Klein en handig)
DBFView
Swiftpage Act!
Alpha Software Alpha Anywhere

Zo niet, laat dan maar iets weten.

:) SoftAid :)             

« Laatst bewerkt op: 12 januari 2020, 17:44:06 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Tomwitlox

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: DBase in Windows overzetten
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2020, 16:59:51 »
Hi "SoftAid"

Ik zat deze week in het buitenland gezeten en heb niet eerder kunnen reageren.

Ik heb hier een PC, in november jl aangeschaft, met daarop een betalende versie van Microsoft Office 365. Als het nodig is om daar een database programma bij te zetten kan ik dat gewoon aanschaffen/downloaden denk ik.

Morgen ben ik weer weg maar woensdagavond weer terug en dan is die klus geklaard. Daarna weer normaal bereikbaar.

Mvg

Tom




 


www.combell.com