Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Actief netwerk wijzigen  (gelezen 6740 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Actief netwerk wijzigen
« Gepost op: 03 september 2019, 17:12:45 »
Goeiemiddag,

Mijn actief bedraad netwerk is door de pc-winkel op Telenet AP points gezet (afbeelding).Hoe en waarom weet ik niet.
Mijn normale netwerk zou echter Telenet-8E17D34 (afb.) moeten zijn.
Doordat ik hier met 2 netwerken zit, dien ik om bepaalde app's op mijn tablet (wifi) te kunnen gebruiken, telkens van wifi-netwerk te wijzigen.
Hoe krijg ik die Telenet AP Points weg en hou ik mijn unieke Telenet-8E17D34 over als enige netwerk?
Bedankt op voorhand...
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 264
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #1 Gepost op: 03 september 2019, 18:18:32 »
in Windows 10 : ga naar instellingen (links onderaan op windows icoontje klikken , dan op radertje )..
dan naar "netwerk en internet" , daarna in de linker kolom onder "status" op "wifi" klikken , dan op "bekende netwerken beheren" , dan klik je op "Telenet AP points" en kies voor "vergeten".....en voila , je zal deze verbinding niet meer zien staan.
klik dan links onderaan in de tray op het wifi icoontje , kies je eigen netwerk "Telenet-8E17D34" , zet een vinkje bij "automatisch inloggen" en geef je wachtwoord in en "ok"...
succes.
mvg,
Arnold.

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #2 Gepost op: 03 september 2019, 20:42:51 »
Dikke merci! :) :thumbsup:
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #3 Gepost op: 04 september 2019, 09:33:53 »
Dag Arnold,

Tot hier (zie afbeelding) ben ik geraakt.

Maar zoals je ziet...zet een vinkje bij automatisch inloggen en geef je wachtwoord in...daar kom ik niet aan (zie de afbeelding).

Ik heb de pc opnieuw opgestart en Telenet AP Points verschijnt nog steeds als ik rechtsonderaan het opstartscherm op het netwerkicoon druk.
Wat doe ik niet...of verkeerd?
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #4 Gepost op: 04 september 2019, 09:39:55 »
Bijkomende screenshot...
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 264
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #5 Gepost op: 04 september 2019, 10:31:37 »
volgende poging : klik eens rechts onderaan op je verbindings tekentje , dan rechts klikken op die verbinding "Telenet AP points" , "eigenschappen" en dan "automatische verbindingen maken binnen bereik" en zet deze op af...
start de pc eens herop en laat me dan iets weten ?
Mvg,
Arnold.

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #6 Gepost op: 04 september 2019, 10:45:35 »
Op de TELENET AP POINTS verschijnt niets als ik rechtsklik...
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #7 Gepost op: 04 september 2019, 11:15:00 »
of mag ik het aandurven het stuurprogramma van de LAN te verwijderen...pc terug opstarten en dan....
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 264
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #8 Gepost op: 04 september 2019, 11:53:26 »
of mag ik het aandurven het stuurprogramma van de LAN te verwijderen...pc terug opstarten en dan....

kan je geen contact opnemen met de computerwinkel dit hebben "aangemaakt" ?
ikzelf heb ook een bedraad netwerk (voor mijn desktop) via accesspoints (2stuks) n via dezelfde accesspoints ook wifi (voor onze Smartphones en tablets)...
mijn netwerk heeft slechts n naam en alles werkt naadloos , dus overschakelen van het ene naar het andere (wifi) accespoint verloopt vlekkeloos.
al eens aan gedacht om in te loggen op je Telenet account en dan bij je internet instellingen aanvinken dat je n netwerk wilt ?
ik ga (proberen) aan te tonen waar je moet zijn : inloggen op "mijn Telenet" , daarna onder de tab "Internet" de tab "Uw bedrijfsnetwerk" , onder "modem details" , "beveiliging" kan je dan aangeven dat je n netwerk wilt , de naam van de SSID aanpassen n het wachtwoord instellen.....

anders weet ik het ook niet direct meer van hier uit op te lossen  ;).

Mvg,
Arnold.



Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #9 Gepost op: 05 september 2019, 07:47:45 »
Beste Arnold,

Hartelijk bedankt voor de gegeven hulp!Top!
Probleem opgelost dank zij jouw!
 \o/ :)
Ren
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 264
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Actief netwerk wijzigen
« Reactie #10 Gepost op: 05 september 2019, 10:14:09 »
Beste Arnold,

Hartelijk bedankt voor de gegeven hulp!Top!
Probleem opgelost dank zij jouw!
 \o/ :)
Ren

hl graag gedaan , altijd prettig te lezen dat iemand tevreden is , daarvoor doen we het !
mvg,
Arnold.

 


www.combell.com