Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Bericht : "Error: Connection timeout"  (gelezen 4930 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Bericht : "Error: Connection timeout"
« Gepost op: 19 mei 2019, 18:27:14 »
Wanneer ik een e-mail zend, naar mijn eigen telenet-e-mail-adres, in het programma Node-Red krijg ik de melding (ruim 4 dagen lang reeds m.a.w. ik heb al heel veel varianten geprobeerd): "Error: Connection timeout" nadat voorafgaande gedurende 20 seconden de vermelding "sending" wordt getoond. Er wordt dus geen syntax-fout gemeld.

Gezien mijn beperkte internetkennis kan ik voorlopig geen betere beschrijving geven.

Met dank, na zoveel jaren niet gebruik had ik toch nog steeds jullie snelkoppeling bewaard.

Jack
« Laatst bewerkt op: 19 mei 2019, 21:27:54 door JackDG »
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.410
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #1 Gepost op: 19 mei 2019, 19:12:52 »
Hallo JackDG,
Er wordt dus een syntax-fout gemeld.
Een syntax-fout... ? Een syntax-fout is eigenlijk iets als een spellingfout in code.

Kan je wat meer duidelijker zijn hoe en waarom (waarmee) je Node-Red gebruikt. Er zijn zeer veel toepassingen die gebruik maken van deze Open source (apache) software, die visueel gebaseerd is:

- Node-RED                                                               A visual tool for wiring the Internet of Things
https://github.com/node-red/node-red
- Node-RED Dashboard                                           A dashboard UI for Node-RED                             
https://github.com/node-red/node-red-dashboard
- Node generator                                                   Command line tool to generate Node-RED node modules from
                                                                                several various sources, including Open API
                                                                                document and -function node's source.                 
https://github.com/node-red/node-red-nodegen
- Node-RED Command Line Tool  Command-line tool allows you to remotely administer a Node-RED instance.                                                 
https://github.com/node-red/node-red-admin

Ik zie er voorlopig geen mail-toepassing tussen staan, kan je me op weg helpen?

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #2 Gepost op: 19 mei 2019, 21:22:14 »
Beste SoftAid,

Nog steeds paraat blijkbaar...  oprechte felicitaties daarvoor ...of daarvoor doe ik mijn hoed af...

Het opzet is : een Raspberry Pi als sever te gebruiken om IoT (Internet of Things) toe te passen. Ik wens gebruik te maken van Node-Red Dashboard.

Wil je eens kijken of het bekijken van het volgend filmpje mogelijks je het best informeert over wat je precies wenst te weten : .

Ik wens precies het zelfde te doen maar dan met een Telenet adressen. ik heb ook precies hetzelfde geprobeerd met Gmail adressen maar dan krijg ik reeds een syntax-fout nog voor de poging van verzenden. Dit laatste geef ik dan ook voorlopig volledig op.

Met een bijlage 'Node-Red... ' laat ik u een kernachtige typering van Node_Red geworden.
Met de bijlage 'Sending 01...' zie je (met een detail uit het dashboard) hoe de programma effectief zegt dat het aan het zenden is (de vermelding onder het Knooppunt JDG....)....
Met de bijlage 'Sending 02...' zie je(met een ruimer beeld van het dashboard) hoe effectief het bericht (msg.Hello...) verstuurd wordt; vanwaar het Knooppunt komt (gele pijl)...; en hoe na 20 seconden de 'Error' melding gegeven wordt (rode en licht blauwe pijl).

Ik hoop dat ik je niet teleur met dit antwoord.
Beste groeten.

Jack


Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #3 Gepost op: 19 mei 2019, 21:26:52 »
Beste SoftAid,

Nog steeds paraat blijkbaar...  oprechte felicitaties daarvoor ...of daarvoor doe ik mijn hoed af...

Het opzet is : een Raspberry Pi als sever te gebruiken om IoT (Internet of Things) toe te passen. Ik wens gebruik te maken van Node-Red Dashboard.

Wil je eens kijken of het bekijken van het volgend filmpje mogelijks je het best informeert over wat je precies wenst te weten : .

Ik wens precies het zelfde te doen maar dan met een Telenet adressen. ik heb ook precies hetzelfde geprobeerd met Gmail adressen maar dan krijg ik reeds een syntax-fout nog voor de poging van verzenden. Dit laatste geef ik dan ook voorlopig volledig op.

Met een bijlage 'Node-Red... ' laat ik u een kernachtige typering van Node_Red geworden.
Met de bijlage 'Sending 01...' zie je (met een detail uit het dashboard) hoe de programma effectief zegt dat het aan het zenden is (de vermelding onder het Knooppunt JDG....)....
Met de bijlage 'Sending 02...' zie je(met een ruimer beeld van het dashboard) hoe effectief het bericht (msg.Hello...) verstuurd wordt; vanwaar het Knooppunt komt (gele pijl)...; en hoe na 20 seconden de 'Error' melding gegeven wordt (rode en licht blauwe pijl).

Ik hoop dat ik je niet teleur stel met dit antwoord.
Beste groeten.

Jack


Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.410
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #4 Gepost op: 19 mei 2019, 22:13:52 »
Hallo Jack,

paraat om iedereen naar beste vermogen te helpen, dat zijn we nog steeds  :)

Maar je probleem speelt zich af op een voor mij onbekende planeet, deze van programmeren in vreemde talen, ook al zijn dit zeer ingenieuze en prachtige visueel geperfectioneerde programma's zoals dit. Volkomen verloren aan mij.

Ik ga niet proberen om Node-Red te installeren, het zelf uit te zoeken. Daar kan ik jou niets wijzer mee maken.

Het enige wat mijn dikke teen zegt is: "staan je poorten goed"?

Gmail heeft een bepaalde poort voor een PoP-server: 995
Maar stel je een SMTP -server in, dan moet de poort op: 587

Telenet gebruikt dan weer andere, en mogelijk via Node-Red nog andere?

Maar dat weet je zelf eigenlijk ook wel, het lijkt me dat je meer gespecialiseerde raad nodig hebt, die kan ik je niet geven...

Sorry als ik je niet verder kan helpen  :(

Succes met je project  :thumbsup:
Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #5 Gepost op: 19 mei 2019, 22:56:38 »
Beste SoftAid,

Een eerlijk en ook een nuttig antwoord. Ik ben 'n paar stappen verder.
De laatste vier dagen ben ik niet voor 2 uur onder de lakens gekropen maar dat kan ik nu wel laten. Ik berust er stilaan in.
Mogelijks bericht ik u nog wanneer iets passend gevonden wordt.

Dank en tot zolang.

Jack

NB: Je weet nooit dat je nieuwsgierig wordt, zie de bijlage daarvoor.
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.093
  • Geslacht: Man
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #6 Gepost op: 20 mei 2019, 00:38:04 »
Dag JackDG,

Kleine opmerking bij mailinstelling.
Je moet ook kijken bij node-settings onderaan want waarschijnlijk moet je daar zoals ssl of zo instellen anders zal het niet lukken en dat is ook verschillende naargelang provider.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #7 Gepost op: 20 mei 2019, 00:48:10 »
Beste Stegisoft,

Inderdaad er is daar meer dan één bezige bij in huis...

Dank, ik probeer het uit.

Inmiddels heb ik de Telenet-poorten voor in en uit gevonden namelijk : 993 en 587.
Maar helaas dit geeft geen oplossing (voorlopig).

Met dank en bericht u het resultaat.

Jack
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #8 Gepost op: 20 mei 2019, 20:42:08 »
Beste Stegisoft,

Bij nader inzien heb ik die settings wel degelijk ingevoerd met het reeds gekend negatief resultaat.
Ik heb ondertussen de vraag gesteld bij Telenet maar nog geen antwoord ontvangen.
Ze zijn daar niet zo rap wanneer het niet gaat over de verkoop van iets. De moeite dat je moet doen om een schriftelijk vraag te stellen (de plaats vinden waar het kan bedoel ik) is niet te onderschatten.
Ik hou u op de hoogte van het mogelijk resultaat.

Beste groeten en nogmaals dank voor uw bekommernis.

Jack
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.093
  • Geslacht: Man
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #9 Gepost op: 21 mei 2019, 00:12:37 »
Hey JackDG,

Citaat
Inmiddels heb ik de Telenet-poorten voor in en uit gevonden namelijk : 993 en 587.
Als je dat bedoeld voor de email dan is dat niet genoeg.
Als je dat bedoeld poorten openen in de router dan is dat totaal niet nodig.

Is dat bij jou Windows of Linux?

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #10 Gepost op: 21 mei 2019, 00:54:35 »
Linux op een Raspberry Pi 3 B+.

Deze keer open ik (voor het eerst denk ik) Oplossing.be op de Raspberry, en ik moest inloggen. Is dat normaal?
Maar daarnet moest ik voor de Webmail Telenet ook inloggen en de dagen voordien niet, bizar niet?

Groeten.

Jack
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.410
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #11 Gepost op: 21 mei 2019, 10:43:37 »
Deze keer open ik (voor het eerst denk ik) Oplossing.be op de Raspberry, en ik moest inloggen. Is dat normaal?
Hallo Jack,

Dat is normaal. Als je een site voor de eerste maal opent met een browser, dan wordt er een cookie in je cache geplaatst, die onthoud welke voorkeur je hebt ingegeven (voor oplossing.be kies je bij het ingeven van je nick en ww voor "Blijvend").
Idem met Telenet ("Onthou mij").

Als je je Cache ledigt moet je ook opnieuw inloggen.

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #12 Gepost op: 21 mei 2019, 12:29:18 »
Beste SoftAid,

Nu ik je toch aan de lijn heb, ik durfde dit niet speciaal vragen.

Tot mijn verbazing zijn mijn pc gegevens op jullie site niet actueel.
Ik meen te weten dat er ergens een functie is om de gegevens op te vragen en op te slaan met het doel dit op jullie site te plaatsen.
Maar ik vind niet wat ik wil (wel de info bij Windows maar die lay-out  past niet meen ik, namelijk onvoldoende gegevens).

Groeten.

Jack
Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.410
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bericht : "Error: Connection timeout"
« Reactie #13 Gepost op: 21 mei 2019, 12:39:59 »
Hallo Jack,

je kan je gegevens handmatig aanpassen.
Ga in de bovenste knoppenbalk naar "Profiel", "Forumprofiel", "Handtekening".

Er is een tool beschikbaar, waarmee je systeem-gegevens kan opvragen (worden automatisch gekopieerd) en die kan je dan plakken in je "Handtekening" en eventueel bewerken.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JackDG

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 174
  • The more numerous the laws, t more corrupt t state
Eureka, eureka, eureka....: "Error: Connection timeout"
« Reactie #14 Gepost op: 21 mei 2019, 23:02:40 »
Beste SoftAid en Stegisoft,

Ja, ik heb de oplossing gevonden (op het internet hoor) niet ikzelf.

Het volstaat om in je accountinstelling van gmail aan te passen met 'toegang geven tot minder beveiligde apps'.
Dat is natuurlijk niet niks he. Verder heb ik de indruk  dat die Node-red toepassing enkel werkt met gmail.com.

De gevonden tip geef ik mee met de bijlage.

Nu ga ik op zoek hoe ik een 'app-wachtwoord' kan instellen. Dat zou iets veiliger zijn. Op het eerste zicht niet evident om dat in te stellen.
De functie "zoeken" bij Google Home/Instellingen/Services/.... komt niet te voorschijn op die tab zoals de instructies voorhouden.

Met de invoering van de computer wordt alles eenvoudiger en gaan we veel tijd winnen.... zei men weleer....

Vele groeten en dank u's.

JackDG

Windows 10 Pro   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2712
B150M PRO-VDH (MS-7982)
Intel(R) HD Graphics 530 1024MB 1920 x 1080

MS Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU E8400 @ 3.000Hz, 3, 2GB Ram, NVIDIA GeForce 8500 GT

Raspberry PI 3 B+
Tablet ASUS E

 


www.combell.com