Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Kan niet meer scannen met HP 7510  (gelezen 5183 keer)

Offline nonno

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 453
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Kan niet meer scannen met HP 7510
« Gepost op: 30 december 2017, 17:30:25 »
Sinds gisteren kan ik niet meer scannen met mijn HP 7510.
Daar mijn scans zeer belangrijk zijn voor mijn werk, doe ik een beroep op oplossing.be
Als ik een document wil scannen krijg ik de volgende mededeling : "Er is geen computer aangesloten. Zie de Help en de documentatie bij de printer om het probleem met de verbinding op te lossen"
Via help lukt het niet, en de documentatie kan ik niet vinden.
Tot eergisteren lukte alles wonderwel, en plots deze rare kwestie.
Is er iemand dewelke me een beetje op de goede weg kan zetten? Dit is zeer belengrijk voor me.
Alvast bedankt en een prettig jaareinde gewenst.

Nonno
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: HP Photosmart 7510 USB Device
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Avast Premier antivirus

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.147
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #1 Gepost op: 30 december 2017, 18:25:43 »
Hallo nonno,

Ik zou eerst eens in Configuratieschern, Apparaten en Printers,.... gaan kijken of je printer dar nog in wordt herkend.

Eventueel verwijder je alle printers die daar aanwezig zijn , en kies je daarna voor "Een apparaat toevoegen".
In het daarop volgende venster zou je jou printer terug moeten zien en kunnen selecteren.

Er kan natuurlijk ook iets fout zijn met de bekabeling tussen de PC en de printer, of de printer zelf kan defect zijn.
Je moet dus zelf al een deel mogelijkheden uitsluiten, om tot een oplossing te komen.

:) SoftAid :)             


Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline nonno

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 453
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #2 Gepost op: 30 december 2017, 19:20:44 »
Beste Soft-Aid,
Bedankt voor het snelle antwoord. Mijn printer staat nog steeds in apparaten vermeld. Printen lukt nog wel zoals voorheen.
Ik heb de bekabeling uitgetrokken en terug geinstalleerd, nog steeds hetzelfde resultaat...
Jammer maar helaas.
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: HP Photosmart 7510 USB Device
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Avast Premier antivirus

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.147
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #3 Gepost op: 30 december 2017, 19:28:05 »
Hallo nonno,

ik had voor mijn huidige Brother ook een HP All in One.
Ik herinner mij ook problemen met het scannen, geen problemen met het printen.
Ik heb toen deze Brother gekocht.

Werkt het scannen niet vanaf de interface op de PC, maw, kan je wel een scan uitvoeren vanaf het bedieningsscherm van de HP zelf?

Mogelijk toch in Apparaten en printers rechtsklikken op je printer, en laten zoeken naar nieuwe drivers (die HIER staan).

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 30 december 2017, 20:01:12 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.025
  • Geslacht: Man
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #4 Gepost op: 31 december 2017, 00:28:17 »
Beste nonno,

Ik zou herstelpunt terugzetten want het kan zijn dat uw antivirus / firewall bij update de verbinding blokkeert.
Eventueel router opnieuw herstarten.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline nonno

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 453
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #5 Gepost op: 31 december 2017, 08:31:06 »
Beste Soft-aid,
Bedankt voor de reactie.
Moet ik de usb-kabel laten zitten bij het opladen van de drivers? Of dien ik die uit te trekken en nadien (als er om gevraagd wordt) deze terug in te steken?
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: HP Photosmart 7510 USB Device
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Avast Premier antivirus

Offline nonno

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 453
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #6 Gepost op: 31 december 2017, 08:33:18 »
Beste Stegisoft,
Bedankt voor de hulp.
Het was ook mijn bedoeling om de pc terug te zetten naar een vorig herstelpunt. Toen ik dat gisteren deed, kwam de melding dat er geen vorige herstelpunten zijn... Zeer vreemd omdat er toch regelmatig herstelpunten worden gemaakt.  Wat nu?
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: HP Photosmart 7510 USB Device
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Avast Premier antivirus

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.147
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #7 Gepost op: 31 december 2017, 10:30:42 »
Moet ik de usb-kabel laten zitten bij het opladen van de drivers?
Die mag je laten zitten, als het nodig is deze los te koppelen zal Windows daar zelf achter vragen.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.025
  • Geslacht: Man
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #8 Gepost op: 31 december 2017, 12:03:14 »
Dag nonno,

Je kan testen of de oorzaak bij de antivirus ligt.
Typ in uitvoeren msconfig en bij opstarten kan je uw antivirus uitschakelen door vakje uit te vinken.
Herstart de pc en probeer dan of het werkt.

Je kan antivirus op dezelfde manier weer aanzetten door aan te vinken en opnieuw opstarten.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline nonno

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 453
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Kan niet meer scannen met HP 7510
« Reactie #9 Gepost op: 31 december 2017, 14:36:31 »
Beste Soft Aid en Stegisoft,
Het is gelukt !!!! Vraag me niet hoe, ik heb alles wel drie keer terug moeten doen, doch ik kan gelukkig weer scannen.
Beiden van harte bedankt en mijn oprechte allerbeste wensen voor 2018.

Nonno
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: HP Photosmart 7510 USB Device
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Avast Premier antivirus

 


www.combell.com