Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Rood kruis bij mijn netwerk schijven  (gelezen 2259 keer)

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Gepost op: 09 januari 2019, 15:00:52 »
dag,
volgende probleem op mijn Medion Akoya E3216 : als ik hem opstart dan heb ik telkens een rood kruis bij mijn netwerk schijven , er gewoon eenmaal op klikken en ze zijn toegankelijk.
ik heb dit probleem NIET op mijn desktop , daar zijn de 2 schijven ( èèn NAS , 2 "partities" : Admin & Family.
voor alle duidelijkheid : mijn Medion maakt verbinding via Wifi , mijn desktop via kabel....

ik heb al alle mogelijke oplossingen die te vinden zijn op het web uitgeprobeerd maar niets werkt.
iemand dè oplossing voor mijn probleem ?

Mvg,
Arnold.


Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.042
  • Geslacht: Man
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #1 Gepost op: 09 januari 2019, 16:46:32 »
Dag Montagnard,

Ik vind dat je 2 veel verkomende namen geeft zoals admin
Verandert die namen eens als test en start dan laptop weer op.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #2 Gepost op: 09 januari 2019, 19:13:03 »
heb de 2 namen veranderd , op de desktop geen probleem , gewoon bij het aanmaken van de net werk schijven de nieuwe login en paswoord ingegeven bij "referenties" en kiezen voor deze te onthouden....
op mijn Medion akoya vind de verkenner in 1ste instantie de schijven niet meer , heb de bijhorende software van LaCie geïnstalleerd ,  daarna worden de beide schijven wel gevonden , ingeven van nieuwe login en wachtwoord en kiezen voor "onthouden" , bij heropstarten 2 rode kruisen en moet ik opnieuw de login en wachtwoord ingeven , kiezen voor "onthouden" maar bij iedere heropstart zelfde verhaal... :-[...
had er misschien beter van af gebleven  :-\....

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.042
  • Geslacht: Man
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #3 Gepost op: 09 januari 2019, 23:56:34 »
Dag Montagnard,


Controleer eens uw harddisk (klik) of alles wel goed werkt.

Als je Ccleaner hebt dan onderaan op verouderde prefetchgegevens klikken en dan laten scanner en leeg maken.

Groetjes

Stegisoft



« Laatst bewerkt op: 10 januari 2019, 15:32:45 door SoftAid »
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #4 Gepost op: 10 januari 2019, 08:05:55 »
Dag !

1) ik kan mijn NAS (Lacie 2 big) NIET scannen met Crystal disk info.....ènkel mijn SSD en gewone HD die perfect in orde zijn.
2) aangezien de aanpassingen wèl werken op mijn desktop moet het eerder aan de instellingen liggen op mijn Medion ?
3) deze morgen mijn Medion opgestart , de partities van mijn NAS zijn wèl zichtbaar maar mèt rood kruis , er gewoon op klikken en ze zijn beschikbaar.
4) heb de beide partities nu volgende naam gegeven : "Eigenaar" i.p.v. "Admin" en "Mulitmedia" i.p.v. "Family"...

het is nu niet direct onoverkomelijk maar zoals ik al aangaf eerder , ben al 40 jaar bezig met computers en zulke zaken intrigeren me zodat ik graag een oplossing heb en het waarom weet van zulke problemen.

dus we zoeken verder.......

Mvg,
Arnold.

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.042
  • Geslacht: Man
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #5 Gepost op: 11 januari 2019, 00:39:53 »
Hey Montagnard,

Hoe had jij de mappen in de verkenner gemaakt?
Met Lacie software?
Of verkenner / netwerkverbinding maken of netwerklocatie toevoegen?
De namen kan je altijd wijzigen in de verkenner met de rechtermuisknop.

In de NAS kan je altijd uw harddisk controleren met de programma van de nas zelf.
Is uw NAS volledig update inclusief firmware?

Groetjes

Stegisoft
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2019, 00:45:17 door Stegisoft »
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #6 Gepost op: 11 januari 2019, 17:14:31 »
de wonderen zijn de wereld nog niet uit  :-[......
na nog veel opzoekwerk op het web leert dat de problemen zijn ontstaan na de Fall update....enerzijds een "bug" in Windows zelf in combinatie met een probleem netwerkadapter.

dus besloten om vooreerst mijn Lacie-Cloudbox terug in te stellen zoals voorheen met "Admin" en "Family" als 2 partities.
daarna mijn "image" terug gezet met deze instellingen (zodat alles weer samenwerkt) op mijn desktop : resultaat perfect werkend systeem

en nu komt het : ook mijn "image" van de Medion Akoya teruggezet met als resultaat : gèèn kruis meer en alles werkt perfect , rararara....
het waarom en hoe zal ik wel nooit te weten komen maar mijn systemen werken zoals ik het wou , dus kontent !.

bij deze ook een dikke merci aan SoftAid en Stegisoft  voor het meedenken  :thumbsup:

Mvg,
Arnold.


Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #7 Gepost op: 14 januari 2019, 10:44:41 »
Update :
omdat ik ook nog met andere zaken zat die mij niet aanstonden heb ik een compleet nieuwe "cleane" install gedaan van Windows 10 Pro laatste build.
ik had dus weer de beroemde rode kruisen...
terug het web op , andere zoek opdracht formulering gebruikt en op onderstaande gebotst , uitgevoerd en al herhaalde keren de Medion heropgestart en deze keer blijnven de kruisen weg...
ik wou Jullie dit toch even meegeven  :).

Mvg,
Arnold.

https://www.iobit.com/nl/knowledge-fix-the-network-is-connecting-but-icon-shows-red-x-problem-on-windows-21.php?b , de 1ste methode....

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.042
  • Geslacht: Man
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #8 Gepost op: 14 januari 2019, 14:37:05 »
Beste Montagnard,

Ik heb even gekeken:

Dcom is standaard bij mij zo.
Bij service is bij mij anders namelijk: handmatig en toch werkt het perfect.
Virtueel heb ik helemaal niet nodig.

Ik heb hier wel over wifi.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #9 Gepost op: 14 januari 2019, 14:48:07 »
hey "Stegisoft" , bij mij was Dcom ook standaard zo maar ik heb de service van "handmatig" naar "automatisch" gezet en dat deed het....
maar mijn Lacie-Cloudbox gaat al een heel paar jaartjes mee en ik begin stilletjes te denken aan vernieuwen maar twijfel tussen een echte NAS of weer zo'n "netwerk harde schijf" zoals mijn huidige Lacie of b.v. een WD-my cloud home schijf enz...
Mvg,
Arnold.

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.042
  • Geslacht: Man
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #10 Gepost op: 14 januari 2019, 15:26:53 »
Hey Montagnard,

Zelf zou ik NAS kopen want je hebt de vrijheid om te doen wat je wilt.
Maar een NAS koop je in functie van wat je nodig hebt.
Ook hoeveel harddisk of SSD ruimte dat je nodig hebt.

Koop wel paarse WD harddisk want die zijn heel zuinig en werken zeer goed.
SSD is beter maar ook duurder en ik denk niet dat de prijzen zullen dalen want er komt altijd nieuwe versies

NAS heeft ook een voordeel dat je VPN, Website, IP camera enz. kan instellen.
Voordeel: je heb geen software nodig op uw computer tenzij je bijvoorbeeld IP camera app installeert maar dat is niet nodig want je kan ook met uw browser doen.

Let wel op: hoe meer harddisk uw NAS aankan, hoe meer het verbruikt.


Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #11 Gepost op: 14 januari 2019, 16:03:16 »
@Stegisoft : dankuwel voor alle info ! ga beetje uitkijken is nogal prijzig omdat je dan al direct ook 1 of meerdere HD moet kopen.
ik ga misschien eerst even kijken 2dehands.be , een oude HD gebruiken en zien hoe ik er mee overweg kan.
welk merk raad je me aan ? "iedereen" heeft de mond vol van een "synology" of "Qnap"....

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.266
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #12 Gepost op: 14 januari 2019, 20:05:35 »
ik ga misschien eerst even kijken 2dehands.be
DAT.... is wat iedereen je onmiddellijk zal afraden, denk ik  :(

Omdat je extra HDD's toch enkel voor opslag gaan dienen en niet voor OS, ga dan voor een SATA III (1 TB, 64 MB, 6MB/sec)...
Snel en goedkoop.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.042
  • Geslacht: Man
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #13 Gepost op: 15 januari 2019, 00:26:56 »
Hey Montagnard,

Synology of Qnap
Ik heb beiden en zijn allebei prima doch ik geef iets meer voorkeur aan synology.
Zoiets 2dehands kopen ben ik minder voor te vinden.
Alhoewel mijn oudste NAS Qnap nu 9 jaar oud is en nog prima werkt.

NAS kopen is eenmaal een dure kost.
Vooral op gebied van harddisk of SSD -> hoe meer je nodig heb hoe duurder het wordt.
Het is een kwestie van op een goede moment te kopen.

Ik wil hier toch wel zeggen dat er ook externe SSD bestaat.


Groetjes

Guy
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 150
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Rood kruis bij mijn netwerk schijven
« Reactie #14 Gepost op: 15 januari 2019, 14:47:43 »
allemaal bedankt  \o/......ik breng jullie op de hoogte bij eventuele aankoop .
Mvg,
Arnold.

 


www.combell.com