Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Thuisnetwerk maken  (gelezen 7016 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.550
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Thuisnetwerk maken
« Gepost op: 14 juli 2019, 16:49:26 »
Hallo specialisten,

Meestal probeer ik alle problemen zelf op te lossen, maar in netwerken ben ik echt een neut....

Ik heb al vele wegen bewandeld om een thuisnetwerk te maken, maar ergens loopt het toch weer mis, telkens door gebrek aan kennis over deze materie.
Ik heb besloten om de vraag op het forum te gooien, en hoop dat er iemand deze blinde de weg wil wijzen.

Ik heb 3 PC's en een Smart TV.  De enige verbinding die nu nog werkt is de verbinding van de TV met mijn Win 7 en internet in het algemeen. Tussen de PC's lukt het niet (meer). Laptop en Win 7 desktop hebben elkaar even herkend, maar weet niet hoe of waarom, maar dit is nu ook niet meer.

Ik las op internet dat je enkel van Windows 7 een gedeelde kon maken, en dat dit niet meer ondersteund wordt in Win 10, maar dat je Win 10 wel kan zien op Win 7. Dat is dus ook zo ooit geweest. Win XP is misschien niet mogelijk, dat hoor ik dan van jullie.

Hieronder al wat gegevens:

----------------------------------------
Laptop:
Windows naam: LAPTOP-THEO
Windows 10 Home
Draadloos via Telenet-WiFi

ipconfig /all:
Wireless LAN adapter WiFi:

connection specific DNS achtervoegsel: home
DHCP: Yes
IPv4 Address:      192.168.0.191
Default Gateway: 192.168.0.1
---------------------------------------------------
Desktop 1:
Windows naam: GEBRUIK-6BNOUOC
Bekabeld, via D-Link GO-SW-G5 naar Telenet router
Windows 7 Pro
ipconfig /all:
connection specific DNS achtervoegsel: home
DHCP: Yes
IPv4 Address: 192.168.0.184   (aangepast)
Default Gateway: 192.168.0.1
--------------------------------------------------
Desktop 2
Windows naam: COMPEUT
Bekabeld, via D-Link GO-SW-G5 naar Telenet router
Windows XP Home
ipconfig /all:
connection specific DNS achtervoegsel: home
DHCP: Yes
IPv4 Address: 192.168.0.205
Default Gateway: 192.168.0.1
---------------------------------------------------
Printer:
Brother MFC-5890
Bekabeld, via D-Link GO-SW-G5 naar Telenet router

----------------------------------------------------
TV
LG LM.....
Rechtstreekse bekabeling naar de Telenet router
_____________________________________

Graag eerst alles opkuisen, en dan een thuisnetwerk opzetten ( ik veronderstel op de Win 7)

Hartelijk dank voor de geboden hulp...

Groeten,

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: Gisteren om 13:26:22 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 248
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #1 Gepost op: 15 juli 2019, 08:43:41 »
dag,
ik zal U alleszins NIET kunnen helpen , ben 40 jaar "bezig" met computers maar van "netwerken" en alles dat erbij komt ken ik niks , ik zal deze topic dan ook met argusogen volgen...
de reden is dat ik er sterk aan denk om mijn onlangs aangekochte NAS weer te verkopen , is tè ingewikkeld voor mij , ik had vroeger zo'n gewone netwerk harddisk ( Lacie ) en zou weer overschakelen naar zo een (b.v. WD My Book).....
dus ik volg hier aandachtig !
Mvg,
Arnold.


Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 248
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #2 Gepost op: 15 juli 2019, 08:47:32 »
aangezien Uw probleem voornamelijk ligt aan het feit dat de computers elkaar niet zien kan volgende U misschien helpen : https://www.personalcomputercare.nl/computervragen/netwerk/thuisnetwerk-instellen.htm

Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.550
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #3 Gepost op: 15 juli 2019, 10:16:36 »
Hallo Montagnard,

Dank voor de link, ik ga dat zeker eens bestuderen.

Je melding over de NAS valt volgens mijn denken ook onder Netwerken, maar een Lacie of zoals ikzelf een WD My Book sluit je gewoon aan via USB, en is gewoon een extra (externe) harde schijf. Daar kan je niets mis mee doen of problemen mee hebben. Ik zelf gebruik mijn My Book enkel om Foto's en Images op te slaan, en als dit gebeurt is trek ik gewoon het stroomkabeltje uit. Op die manier verslijt mijn externe niet, en is ze veilig tegen inbraak door malware.

Groeten,

:) SoftAid :)             

« Laatst bewerkt op: 15 juli 2019, 10:28:25 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 248
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #4 Gepost op: 15 juli 2019, 10:50:12 »
oeps , ik bedoelde een WD My Cloud , is een "netwerk harde schijf" maar niet zo ingewikkeld als een echte NAS.....en geen "gewone" externe hardeschijf  :)

aanvullende vraag : mag er hier op het forum iets "te koop" gezet worden ? ik zie geen rubriek "te koop" dus veronderstel van niet ?
Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.550
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #5 Gepost op: 15 juli 2019, 10:57:34 »
Hallo Arnold, kan gebeuren....  ;D

Maar, aan "de Cloud" zal ik nooit 1 enkel bestandje toevertrouwen.

Als je leest hoeveel er door iedereen (lees: hackers, mensen met veel IT-kennis, bedrijven zoals Microsoft enz...) je data te grabbel gooien voor iedereen die er voor betaald) dan liever een 2 TB HDD, op mijn eigen bureautje.

Mijn gevoel, hé....

:) SoftAid :)             

PS: heb je artikel in de rapte doorgelezen (nog niets getest, maar ze gaan hier uit van een Windows 10, waar ik mijn Windows 7 wil als hoofdcomputer. Maar ik lees wel verder.
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 866
  • Geslacht: Man
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #6 Gepost op: 15 juli 2019, 13:28:11 »
Hoi,

Veel meer dan me aansluiten bij het clubje der netwerk-leken zit er hier ook niet in...

Maar ik heb wel eens iets in deze stijl gelezen (heb er evenwel zelf geen enkele ervaring mee en moet daarom wel alles in de zou-vorm schrijven): het probleem zou worden veroorzaakt door Windows 10 (surprise!), en het zou blijkbaar regelmatig voorvallen dat het herkennen van computers onderling toch kan verbroken raken nadat het eerst in orde is geweest. Bij proberen resetten zou men steeds vastlopen. In datzelfde artikel beweerde iemand evenwel een simpele workaround te hebben ontdekt, namelijk enkel de computernaam(/namen?) wijzigen nadat alles theoretisch in orde is gebracht (zoals bv. in de link van Arnold wordt uiteengezet).

Mocht dit helpen, zoveel te beter, en anders zal er toch niet veel tijd aan verloren gaan. Ik hou alvast mijn fingers crossed...

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 248
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2019, 14:02:14 »
Maar, aan "de Cloud" zal ik nooit 1 enkel bestandje toevertrouwen.

een WD My Cloud schijf is eigenlijk ook een soort NAS , dus een "netwerk" harde schijf (aangesloten op je eigen netwerk) , maar dan met veel minder mogelijkheden maar ook makkelijker en minder ingewikkeld om mee te werken...
en de naam My Cloud slaat er op dat je via een bepaald webadres b.v. "MyCloud/login/paswoord altijd overal aan je gegevens kunt d.m.v. smartphone/tablet/laptop...
dus je gegevens worden NIET opgeslagen in de "cloud" maar gewoon op de ingebouwde harde schijf van het apparaat , in dit geval een WD My Cloud...

Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.550
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2019, 14:21:33 »
@pitufo,

welcome to the club  :)

@Montagnard

Sorry, ik interpreteerde "the cloud" als .... "the cloud"... wat al duidelijk was.

Als je (my cloud- NAS echt veilig is, OK dan...)

Maar mijn Externe HDD daar kan niemand bij. Daar ben ik toch al zeker van.
Vergeet ook niet dat als je een bepaald virus binnen krijgt op je PC, dit virus ALLE aangesloten apparaten, inclusief via netwerk en internet (zelfs op een echte "cloud"-server) kan wissen, niet te recupereren.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 248
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2019, 17:24:23 »
een "netwerk" harde schijf wordt door ieder apparaat op het netwerk gezien en is ook toegankelijk voor alle andere aangesloten apparaten op het netwerk ( indien toestemming).
dus we kunnen op onze beide smart Tv's en tablets kijken naar films , foto's en muziek beluisteren...
en dat was ook de bedoeling van mijn aankoop , met zo'n WD My Cloud kan ik dit , OOK met een NAS maar dat is zoveel meer ingewikkeld , althans voor mij en voor mijn familie leden...èn de mogelijkheden van een NAS zijn zoveel meer dan alleen maar media streamen...

ik heb dus momenteel een NAS met 1 schijf SSD 250 Gb (waar het systeem op draait) en 1 schijf van 3 Tb waar al mijn films,foto's en muziek op staat.
ik ga dit nu verkopen of ruilen voor een WD My Cloud van 6 Tb....

Mvg,
Arnold.



Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.550
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #10 Gepost op: 20 juli 2019, 10:26:11 »
Hallo,

ik ga mijn oorspronkelijke vraag (voor hulp) toch nog even "bumpen"... wegens misschien vergeten?

Meestal probeer ik alle problemen zelf op te lossen, maar in netwerken ben ik echt een neut....

Ik heb al vele wegen bewandeld om een thuisnetwerk te maken, maar ergens loopt het toch weer mis, telkens door gebrek aan kennis over deze materie.
Ik heb besloten om de vraag op het forum te gooien, en hoop dat er iemand deze blinde de weg wil wijzen.

Ik heb 3 PC's en een Smart TV.  De enige verbinding die nu nog werkt is de verbinding van de TV met mijn Win 7 en internet in het algemeen. Tussen de PC's lukt het niet (meer). Laptop en Win 7 desktop hebben elkaar even herkend, maar weet niet hoe of waarom, maar dit is nu ook niet meer.

Ik las op internet dat je enkel van Windows 7 een gedeelde kon maken, en dat dit niet meer ondersteund wordt in Win 10, maar dat je Win 10 wel kan zien op Win 7. Dat is dus ook zo ooit geweest. Win XP is misschien niet mogelijk, dat hoor ik dan van jullie.

Hieronder al wat gegevens:

----------------------------------------
Laptop:
Windows naam: LAPTOP-THEO
Windows 10 Pro
Draadloos via Telenet-WiFi

ipconfig /all:
Wireless LAN adapter WiFi:

connection specific DNS achtervoegsel: home
DHCP: Yes
IPv4 Address:      192.168.0.191
Default Gateway: 192.168.0.1
---------------------------------------------------
Desktop 1:
Windows naam: GEBRUIK-6BNOUOC
Bekabeld, via D-Link GO-SW-G5 naar Telenet router
Windows 7 Pro
ipconfig /all:
connection specific DNS achtervoegsel: home
DHCP: Yes
IPv4 Address: 192.168.0.191
Default Gateway: 192.168.0.1
--------------------------------------------------
Desktop 2
Windows naam: COMPEUT
Bekabeld, via D-Link GO-SW-G5 naar Telenet router
Windows XP Home
ipconfig /all:
connection specific DNS achtervoegsel: home
DHCP: Yes
IPv4 Address: 192.168.0.205
Default Gateway: 192.168.0.1
---------------------------------------------------
Printer:
Brother MFC-5890
Bekabeld, via D-Link GO-SW-G5 naar Telenet router

----------------------------------------------------
TV
LG LM.....
Rechtstreekse bekabeling naar de Telenet router
_____________________________________

Graag eerst alles opkuisen, en dan een thuisnetwerk opzetten ( ik veronderstel op de Win 7)

Hartelijk dank voor de geboden hulp...

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 866
  • Geslacht: Man
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #11 Gepost op: 20 juli 2019, 10:55:16 »
Hoi,

Vergeten? In geen geval, maar zoals eerder gezegd ben ik absoluut niet thuis  ;) in deze materie.
Wat ik er destijds over gelezen had (zie reactie 6) vond ik zelf ook minstens heel vreemd, maar de schrijver van dat artikel klonk tamelijk geloofwaardig. En aangezien de wegen van MS wel vaker ondoorgrondelijk zijn: heb je dat geprobeerd?

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.550
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #12 Gepost op: 20 juli 2019, 11:13:02 »
Hallo pitufo,

in je reactie #6 verwijs je naar iets dat je ergens gelezen hebt, en zonder adres. Ik had alle toestellen dezelfde groepsnaam gegeven, de computernaam mag (moet zelfs) verschillend zijn.

Maar ik heb echt een expert nodig, iemand die me van A tot B kan begeleiden doorheen het hele proces.
Wees er van overtuigd dat ik er vele jaren mee bezig geweest ben, van tijd tot tijd.

Toch bedankt voor de reactie  :)

Theo

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 866
  • Geslacht: Man
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #13 Gepost op: 20 juli 2019, 11:27:23 »
Je twijfelt er toch niet aan dat ik dat adres onmiddellijk zou meegegeven hebben mocht ik het kunnen terugvinden??
Helaas is dat niet het geval (maar ik heb wel hard geprobeerd).

Omdat ik het gevoel had dat je er ook niets fout mee kan doen en het heel weinig tijd vergt gaf ik het graag mee in de veronderstelling dat je het zou durven en willen proberen.

Maar sowieso : veel succes gewenst met je verdere zoektocht !
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline spyder

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 5.264
  • PC probleem zit meestal tussen scherm en rugleun
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #14 Gepost op: 20 juli 2019, 12:13:51 »
Hoi Theo,

Bij mij heeft het in het verre verleden ook zonder problemen gewerkt maar de laatste jaren veel minder van wakker gelegen als er al eens iets niet lukte (ik zet nu alles op mijn NAS als ik iets wil delen.)

Heb je je mappen gedeeld staan?
Gebruikersaccounts moeten een wachtwoord hebben.

Vriendelijke groetjes
spyder
Windows 7 Ultimate Unknow NLD
Intel(R) Core(TM) i7 CPU         870  @ 2.93GHz 2934
P7P55D-E PRO
NVIDIA GeForce GTX 470 1280MB 1680 x 1050
HD 1 : INTEL SSDSA2M080G2GC (80GB)
HD 2 : ST31500341AS (1,5TB)
HD 3 : ST320006 41AS (2TB)
browser: Maxthon  mail:Thunderbird AV: Bitdefender
Scarlet user

 


www.combell.com