Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Thuisnetwerk maken  (gelezen 24491 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #15 Gepost op: 21 juli 2019, 12:03:48 »
Hallo Spinneke,

dank voor de hulp.

Citaat
Gebruikersaccounts moeten een wachtwoord hebben.
dat had ik dus nergens gelezen, en een van de 2 had dus geen wachtwoord.

ik beperk mijn aandacht momenteel op mijn desktop Win 7 (desktop-theo) en mijn laptop Win 10 (laptop-theo)
Beide hebben maar 1 account (en zijn dus Administrator), nu met een paswoord.

Bij beide toestellen heb ik de interne partities die ik wil delen, bij "geavanceerd delen", een sharenaam gegeven, en volledig beheer aangevinkt.

Bij beide toestellen, zie ik in Verkenner, Netwerk, "DESKTOP-THEO" en "LAPTOP-THEO":

Bij beide toestellen en op elk netwerk waar ik op klik krijg ik de boodschap:


Dus zit ik weer vast  :-[

Theo

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline spyder

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 5.264
  • PC probleem zit meestal tussen scherm en rugleun
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #16 Gepost op: 21 juli 2019, 20:11:36 »
Hoi Theo,

Zoals eerder al laten horen noem ik me zelf ook geen specialist terzake , maar jou foutmelding heb ikzelf niet gekregen.
Als je die foutmelding googelt krijg je ook enkele youtube filmpjes te zien waaronder . Dit lijkt me jou probleem wel op te kunnen lossen.
Kijk alvast eens of deze jou kan helpen?

Ik ben er zelf ook nog niet volledig uit . ik geraak wel iets verder dan jij want ik kan van en naar elke gedeelde map schrijven en lezen als ik 'iedereen' alle rechten geef.

groetjes
spyder
Windows 7 Ultimate Unknow NLD
Intel(R) Core(TM) i7 CPU         870  @ 2.93GHz 2934
P7P55D-E PRO
NVIDIA GeForce GTX 470 1280MB 1680 x 1050
HD 1 : INTEL SSDSA2M080G2GC (80GB)
HD 2 : ST31500341AS (1,5TB)
HD 3 : ST320006 41AS (2TB)
browser: Maxthon  mail:Thunderbird AV: Bitdefender
Scarlet user

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #17 Gepost op: 21 juli 2019, 21:54:54 »
Hallo spider,

Ik probeer dus op de Win 7 PC, omdat dit degene is die later met de Win 10 n de Win XP moet omgaan.
Het filmpje is goed, maar... bepaalde services willen niet starten, "Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden".



Deze foutmelding krijg ik bij volgende services (die volgens mij belangrijk zijn/kunnen zijn voor netwerken):

TCP/IP NetBIOS Helper   !!!
DNS Client  !!!
IPSec Policy Agent
KtmRm for Distributed Transaction Coordinator

en deze services zijn dus niet ingeschakeld !!

Telnet stond ook uit, heb deze gestart, maar dat maakt niets uit.
Ik heb de instructies in het filmpje toch verder gevolgd (ivm register), er is niets veranderd.

Heeft er iemand nog goede raad?  :-[ :help:

:) SoftAid :)             

 

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline spyder

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 5.264
  • PC probleem zit meestal tussen scherm en rugleun
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #18 Gepost op: 21 juli 2019, 22:27:41 »
Hoi Theo,

Dan vrees ik een beetje dat ik ook moet afhaken. Die TCP/IP Netbios helper service heeft ie nodig, maar waarom je deze niet opgestart kan krijgen moet ik je schuldig blijven. Daarvoor is mijn netwerk kennis iets te beperkt.  :-[
Het enige wat ik me zo direct kan bedenken is dat een herstel van de systeembestanden een oplossing kan zijn dmv sfc /scannow, maar hiervoor heb je een Windwos installatieschijf nodig in het geval er fouten gevonden worden.


Vriendelijke groetjes
spyder
Windows 7 Ultimate Unknow NLD
Intel(R) Core(TM) i7 CPU         870  @ 2.93GHz 2934
P7P55D-E PRO
NVIDIA GeForce GTX 470 1280MB 1680 x 1050
HD 1 : INTEL SSDSA2M080G2GC (80GB)
HD 2 : ST31500341AS (1,5TB)
HD 3 : ST320006 41AS (2TB)
browser: Maxthon  mail:Thunderbird AV: Bitdefender
Scarlet user

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #19 Gepost op: 21 juli 2019, 22:59:01 »
Hallo spyder,

op de Win 10 Laptop werkt de TCP/IP NetBIOS Helper Service wel.

Ikheb een Windwos installatieschijf en sfc /scannow heeft fouten gevonden, maar kon ze niet herstellen.

Ik ga er een nachtje over slapen, hopelijk kan iemand me morgen op weg helpen.

Groetjes, en dank alvast voor de support  :)

Theo

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.282
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #20 Gepost op: 23 juli 2019, 12:00:45 »
sorry voor dit late antwoord.
Wat is het ip adres van je router?
Je laptop en desktop 1 hebben het zelfde ip nummer?

kan je pingen naar je router?
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #21 Gepost op: 23 juli 2019, 12:41:51 »
Hallo dizzl,

dank voor je reactie  :)

Citaat
Wat is het ip adres van je router?
De router is een Telenet router.
 Bedoel je een van deze IP's ?
       DNS Server:   195.130.131.3
                            195.130.130.3
       DHCP Server: 192.168.0.1

Citaat
Je laptop en desktop 1 hebben het zelfde ip nummer?
Sorry, een grote fout in mijn opsomming in mijn eerste bericht :-[:
 
Desktop: naam desktop-theo  IP4 : 192.168.0.184  bekabeld
Laptop:   naam laptop-theo    IP4 :  192.168.0.191 draadloos

Ik kan pingen van laptop naar desktop en omgekeerd.
Ik kan vanaf de laptop en de desktop pingen naar de (router?):  195.130.131.3, de 195.130.130.3 en naar de 192.168.0.1

Dank.

Theo

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 23 juli 2019, 15:07:47 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.282
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #22 Gepost op: 23 juli 2019, 17:08:12 »
Geen van je toestellen is ingesteld op een vast ip?
Staat DNS op automatisch bij de PC's?

Je bent ook op beide PC's aangemeld met dezelfde gebruikersnamen en wachtwoorden?
« Laatst bewerkt op: 23 juli 2019, 17:21:27 door dizzl »
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #23 Gepost op: 23 juli 2019, 17:25:33 »
Hallo dizzl,

graag wat meer uitleg bij je vragen  :-[.
De IP-adressen die ik meegedeeld heb, die staan er al eeuwen zo in.
Waar kan ik controleren of DNS op automatisch staat? (DHCP is ingeschakeld, neemt dit DNS niet over?)
Gebruikersnamen zijn verschillend op de PC's, wachtwoorden zijn hetzelfde.
Ik ben echt een alien in netwerkwereld....

Zeg maar wat ik moet doen, dan antwoord ik onmiddellijk  :)

:) SoftAid :)             
 
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.282
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #24 Gepost op: 24 juli 2019, 11:30:32 »
bekijk je dit eens? op tijdstip 3.14 wordt iets belangrijks gezegd.
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #25 Gepost op: 24 juli 2019, 13:24:20 »
Hallo dizzl,

dank voor het duidelijke filmpje.

Spijtig genoeg helpt het mij niet vooruit:
Wat op 3:14 wordt gezegd stond juist: paswoord stond AF voor sharing
Bovendien handelde deze video enkel over toegang geven vanaf een Win 10 PC aan andere PC's om bestanden op de zelfde Win 10 PC te delen.
Wat ik zeker wens is dat mijn hoofdcomputer (Desktop-Theo) (Win 7) kan lezen van mijn laptop (Laptop-Theo)(Win 10), en later ook van mijn XP-PC.

Er zijn nog andere zaken die niet werken zoals ze in het filmpje worden verondersteld te werken, bijvoorbeeld:
op tijdstip 3:24 opent hij: "Choose media streaming options..."

In het filmpje zie je een reeks op het thuisnetwerk aangesloten toestellen. Ik zie daar enkel de Win 10 laptop.

Op tijdstip 7:48 opent hij verkenner, Network, en dubbelklikt op Network, waarop de verschillende PC's zichtbaar worden.
Mijn Desktop-Theo staat ook in mijn verkenner, onder Netwerk, maar als ik er op dubbelklik krijg ik volgende melding:



Laptop-Theo kan ik wel openen, en daar zie ik de gedeelde mappen.



1- het delen zou ik echt willen instellen vanaf de Desktop-Theo, de Laptop-Theo wordt enkel gebruikt om mee te nemen op reis, of om een Windows 10 probleem te helpen oplossen, hier op de site.
2- de Windows 7 Desktop zou ook moeten kunnen lezen en schrijven van mijn oude XP desktop.
3 - Als dat allemaal werkt, dan zou ik later nog een verbinding willen met mijn smartphone, maar dat is een ander topic...

Windows 10 kent geen netwerk delen, heb ik verstaan. hij kan enkel toegang geven aan zijn bestanden (wat ook niet lukt).
Windows 7 zou wel netwerk delen ondersteunen, ook met XP-PC's, en die zou ik graag aan de praat krijgen.

Heb je nog wat energie en geduld over voor mij  ;) 0:-)

Alvast bedankt voor de hulp tot nu toe.

PS: iedereen mag hier inschrijven  ;D ;D ;D

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.282
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #26 Gepost op: 25 juli 2019, 10:24:50 »
Sorry Softaid, Ik heb het erg moeilijk met lange stukken ongestructureerde tekst.

Wat ik zou doen is op beide PC's inloggen met een de zelfde gebruiker en het zelfde wachtwoord.
Als ze niet op beide PC's bestaan, maak ze dan eerst aan.

Probeer dan een map te delen.
Laat je me weten of dit lukt?
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #27 Gepost op: 25 juli 2019, 10:49:50 »
Sorry Softaid, Ik heb het erg moeilijk met lange stukken ongestructureerde tekst.
Akuna matata  :)
Wat ik zou doen is op beide PC's inloggen met een de zelfde gebruiker en het zelfde wachtwoord. Als ze niet op beide PC's bestaan, maak ze dan eerst aan.
Probeer dan een map te delen.
Ga ik vandaag proberen, ik zal toch niet in de hof gaan werken (@ 41C), denk ik....
Laat je me weten of dit lukt?
Natuurlijk  :thumbsup:

Hartelijk dank voor de hulp zo ver.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #28 Gepost op: 18 augustus 2019, 09:34:08 »
Heb je je netwerk al eens gescand met de Advanced IP Scanner ? http://www.advanced-ip-scanner.com/nl/

En dan in de resultaten (eerste kolom, Status) nagaan of je met het IP-adres in kwestie kan verbinden.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.736
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #29 Gepost op: 18 augustus 2019, 10:37:47 »
Hallo vdhee,

aan de datum bij mijn laatste reactie zie je dat ik het weer voor een tijdje in de diepvries had gestopt.
Maar ik ga jou suggestie vandaag uitproberen, en ik laat je het resultaat weten.  :thumbsup:

Bedankt,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com