Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Thuisnetwerk maken  (gelezen 10027 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 14
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #30 Gepost op: 18 augustus 2019, 10:54:54 »
OK, dan lees ik het wel.
Maar met dat tooltje ben je tenminste zeker dat alle toestellen correct verbinding hebben met hetzelfde netwerk; als dat OK is moet er verder gezocht worden in Windows.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.583
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #31 Gepost op: 18 augustus 2019, 13:19:48 »
Hallo vdhee,

Resultaten van de scan:

Laptop-Theo (Windows 10) ziet enkel zijn eigen (+ VMware)
Desktop-Theo (Windows 7) ziet zijn eigen, de printer en Compeut (Windows XP)

Bij installatie op de Desktop-Theo werkt het IP-programma enkel als ik het uitvoer als "Draagbare versie", waarbij geen installatie nodig is. Probeer ik "Installeren", dan krijg ik onderstaande foutmelding.

Kan je mij aan de hand van mijn vorige pogingen richtlijnen geven hoe ik verder moet zoeken. In netwerken ben ik een volledige leek.

Alvast bedankt.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.583
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #32 Gepost op: 18 augustus 2019, 13:44:18 »
Hallo,

correctie: Na het instellen van het programma (zowel op de desktop als op de laptop) bij "Instellingen" naar:
Prestaties: scannen met grote nauwkeurigheid AANGEVINKT
Bronnen: ALLE scanbronnen AANGEVINKT

Resultaten van de scan hierna via draagbare versie:

Laptop-Theo (Windows 10) ziet zijn eigen, VMware, Desktop-Theo- Printer en Compeut, (maar noemt deze laatste OLDIE, mogelijk een oude benaming van vroeger)
via draagbare versie:
Desktop-Theo (Windows 7) ziet zijn eigen, LAPTOP-THEO, de printer en OLDIE (Windows XP)

Dus eigenlijk kunnen beide PC's alles zien.

NetBIOS-groep is voor alle toestellen MSHOME

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 14
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #33 Gepost op: 18 augustus 2019, 14:32:33 »
quote : Dus eigenlijk kunnen beide PC's alles zien.

Je netwerk is dus in orde, je hebt de correcte instellingen aangevinkt.
Het probleem moet dan gezocht worden in de onderscheiden Windows OS.
Het is ondertussen al enige tijd geweten dat W10 ernstige problemen heeft met netwerking op het gebied van sharing.
Daar heb ik iets minder ervaring mee.

Ik kijk verder na; ondertussen, als je de onderscheiden toestellen uitvouwt, kan je er dan op inloggen? (dubbelklikken op het IP).

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.583
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #34 Gepost op: 18 augustus 2019, 15:16:48 »
Hallo vdhee,

blij te horen dat er toch iets behoorlijk is  :)

Op de Win7 Desktop:
klikken op IP van Win10 Laptop opent Win7 verkenner/Documenten.
klikken op IP van Win7 Desktop opent ook Win7 verkenner/Documenten.
klikken op IP van WinXP Oldie geeft: "kan geen verbinding maken met de externe host 192.168.0.205"
Op de Win10 Laptop:
klikken op IP van Win7 Desktop:\\192.168.0.184 is niet toegankelijk. "U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen.....etc"
klikken op IP van Win10 Laptop opent Win10 Verkenner, Netwerk (waarin C:/ D:/ en Mijn afbeeldingen staan.
Deze had ik al "gedeeld" gemaakt vroeger.
klikken op IP van WinXP Oldie geeft: "kan geen verbinding maken met de externe host 192.168.0.205"

Hieronder nog enkele screenprints:

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 14
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #35 Gepost op: 19 augustus 2019, 18:55:13 »
Wat ik ervan opmaak :

- 192.168.0.205 : na te gaan of zijn gateway enz. correct ingesteld staan (ethernet kaart, eigenschappen)
- 192.168.0.184 : is een Windows probleem (let wel, blanco paswoorden worden hier niet aanvaard)

 


www.combell.com