Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Thuisnetwerk maken  (gelezen 12059 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #30 Gepost op: 18 augustus 2019, 10:54:54 »
OK, dan lees ik het wel.
Maar met dat tooltje ben je tenminste zeker dat alle toestellen correct verbinding hebben met hetzelfde netwerk; als dat OK is moet er verder gezocht worden in Windows.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #31 Gepost op: 18 augustus 2019, 13:19:48 »
Hallo vdhee,

Resultaten van de scan:

Laptop-Theo (Windows 10) ziet enkel zijn eigen (+ VMware)
Desktop-Theo (Windows 7) ziet zijn eigen, de printer en Compeut (Windows XP)

Bij installatie op de Desktop-Theo werkt het IP-programma enkel als ik het uitvoer als "Draagbare versie", waarbij geen installatie nodig is. Probeer ik "Installeren", dan krijg ik onderstaande foutmelding.

Kan je mij aan de hand van mijn vorige pogingen richtlijnen geven hoe ik verder moet zoeken. In netwerken ben ik een volledige leek.

Alvast bedankt.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #32 Gepost op: 18 augustus 2019, 13:44:18 »
Hallo,

correctie: Na het instellen van het programma (zowel op de desktop als op de laptop) bij "Instellingen" naar:
Prestaties: scannen met grote nauwkeurigheid AANGEVINKT
Bronnen: ALLE scanbronnen AANGEVINKT

Resultaten van de scan hierna via draagbare versie:

Laptop-Theo (Windows 10) ziet zijn eigen, VMware, Desktop-Theo- Printer en Compeut, (maar noemt deze laatste OLDIE, mogelijk een oude benaming van vroeger)
via draagbare versie:
Desktop-Theo (Windows 7) ziet zijn eigen, LAPTOP-THEO, de printer en OLDIE (Windows XP)

Dus eigenlijk kunnen beide PC's alles zien.

NetBIOS-groep is voor alle toestellen MSHOME

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #33 Gepost op: 18 augustus 2019, 14:32:33 »
quote : Dus eigenlijk kunnen beide PC's alles zien.

Je netwerk is dus in orde, je hebt de correcte instellingen aangevinkt.
Het probleem moet dan gezocht worden in de onderscheiden Windows OS.
Het is ondertussen al enige tijd geweten dat W10 ernstige problemen heeft met netwerking op het gebied van sharing.
Daar heb ik iets minder ervaring mee.

Ik kijk verder na; ondertussen, als je de onderscheiden toestellen uitvouwt, kan je er dan op inloggen? (dubbelklikken op het IP).

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #34 Gepost op: 18 augustus 2019, 15:16:48 »
Hallo vdhee,

blij te horen dat er toch iets behoorlijk is  :)

Op de Win7 Desktop:
klikken op IP van Win10 Laptop opent Win7 verkenner/Documenten.
klikken op IP van Win7 Desktop opent ook Win7 verkenner/Documenten.
klikken op IP van WinXP Oldie geeft: "kan geen verbinding maken met de externe host 192.168.0.205"
Op de Win10 Laptop:
klikken op IP van Win7 Desktop:\\192.168.0.184 is niet toegankelijk. "U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen.....etc"
klikken op IP van Win10 Laptop opent Win10 Verkenner, Netwerk (waarin C:/ D:/ en Mijn afbeeldingen staan.
Deze had ik al "gedeeld" gemaakt vroeger.
klikken op IP van WinXP Oldie geeft: "kan geen verbinding maken met de externe host 192.168.0.205"

Hieronder nog enkele screenprints:

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #35 Gepost op: 19 augustus 2019, 18:55:13 »
Wat ik ervan opmaak :

- 192.168.0.205 : na te gaan of zijn gateway enz. correct ingesteld staan (ethernet kaart, eigenschappen)
- 192.168.0.184 : is een Windows probleem (let wel, blanco paswoorden worden hier niet aanvaard)

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #36 Gepost op: 09 oktober 2019, 16:10:18 »
Ik was er moedeloos van geworden, en heb dit projectje even in de diepvries moeten laten bekoelen.

Toch, opgeven staat niet in ons woordenboek, ik waag het dus om dit topic nog eenmaal omhoog te gooien en ik hoop dat ik ergens een goede gerichte (en van uitleg voorziene) reactie/raad kan krijgen.

Met de laatste hulp van vdhee ben ik niets opgeschoten, maar hij heeft zijn best gedaan.

Onderstaande kan ik niet controleren, vind dit niet terug in Apparaatbeheer van XP:

- 192.168.0.205 : na te gaan of zijn gateway enz. correct ingesteld staan (ethernet kaart, eigenschappen)
en
Citaat
- 192.168.0.184 : is een Windows probleem (let wel, blanco paswoorden worden hier niet aanvaard)

Hier begrijp ik zelfs niet wat er bedoeld wordt, wat ik er mee moet aanvangen.

Alle hulp is welkom.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #37 Gepost op: 09 oktober 2019, 18:00:16 »
Geen probleem, als mod. weet je dat bijna alles oplosbaar is!

Laat ons beginnen met de 192.168.0.205, een XP-machine : ga naar https://www.dummies.com/programming/networking/network-connection-configuration-windows-xp/

Staat alles in die netwerkkaart correct? Gateway, DNS? Heb je 192.168.0.205 als vast IP adres ingegeven? Subnet Mask is 255.255.255.0. Ik ga er van uit dat je router DHCP is en dat zijn range gaat van 192.168.0.2 tot 192.168.0.255.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #38 Gepost op: 09 oktober 2019, 18:26:06 »
Staat alles in die netwerkkaart correct? Gateway, DNS? Heb je 192.168.0.205 als vast IP adres ingegeven? Subnet Mask is 255.255.255.0.
Ik ga er van uit dat je router DHCP is en dat zijn range gaat van 192.168.0.2 tot 192.168.0.255.
Hallo vdhee,

Op de XP desktop staat: DHCP Ingeschakeld : =  JA
DHCP server:  192.168.0.1
Eigenschappen van ICP/IP staat op : Automatisch een IP-adres laten toewijzen.
Heeft het zin dat ik die instellingen handmatig ga zetten?

:) SoftAid :)             

Geupdate diagram in bijlage
« Laatst bewerkt op: 09 oktober 2019, 18:31:49 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #39 Gepost op: 09 oktober 2019, 20:56:07 »
Jazeker. Je XP computer geef je een vast adres, in jouw geval 192.168.0.205, gateway enz. zoals reeds aangegeven.
Let er wel op dat de range van de DHCP-server van je router dit aankan.
Laat eens weten welke router je gebruikt?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #40 Gepost op: 09 oktober 2019, 20:59:50 »
Hallo vdhee,

de router is een D-Link GO-SW-G5

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 09 oktober 2019, 21:10:02 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #41 Gepost op: 09 oktober 2019, 21:17:50 »
OK, gezien! Trouwens een zeer mooi overzicht van je netwerk.

Eea. wordt nu wel duidelijk : jouw router is geen router maar een switch!

Tussen je Telenet-modem en je LAN-netwerk mag je geen switch plaatsen, je moet daar een router zetten.
Een switch geeft geen IP-adressen uit, enkel een router kan dat.



Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #42 Gepost op: 09 oktober 2019, 21:21:36 »
Oké...... Dus daar zit mijn probleem.

Ik zal morgen in mijn werkhuis eens gaan kijken, ik heb daar nog een collectie in een doos waar "Routers" op staat, maar of er nog iets bruikbaars tussen zit weet ik pas morgen.

Alleszins al bedankt voor de openbaring  :thumbsup:

Tot morgen :)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.118
  • Geslacht: Man
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #43 Gepost op: 09 oktober 2019, 23:42:54 »
Citaat
Tussen je Telenet-modem en je LAN-netwerk mag je geen switch plaatsen, je moet daar een router zetten.
Een switch geeft geen IP-adressen uit, enkel een router kan dat.

Dat kan nooit de oorzaak zijn want ik heb ook switch, powerline enz. tussen zitten.
Tenzij de switch zelf moet regelen zoals verkeer enz.
In dat geval zou je DCHP moet uitzetten.
Slechts 1 toestel moet DCHP regelen.
Wel heb ik geen kennis van energie besparende switch zoals inSoftAid geval.
Misschien heeft de toestel meer tijd nodig om wakker te worden.




« Laatst bewerkt op: 09 oktober 2019, 23:52:30 door Stegisoft »
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline vdhee

  • Lid
  • *
  • Berichten: 22
Re: Thuisnetwerk maken
« Reactie #44 Gepost op: 10 oktober 2019, 09:31:53 »
Hier worden toch een paar zaken door mekaar gehaald.
Voor een beter begrip:
A home network with a switch must designate one computer as the gateway to the Internet, and that device must possess two network adapters for sharing, one for the home LAN and one for the Internet WAN. With a router, all home computers connect to the router equally, and it performs the equivalent gateway functions.

Zie bv. https://www.diffen.com/difference/Router_vs_Switch#Function_of_a_Switch_vs._a_Router

Anderzijds zie ik ook een anomalie in jet netwerk, je printer heeft een abnormale gateway (192.168.000.001); kan je hiervan het subnet opgeven? (255.xxx enz).

En nog een verduidelijking : je Telenet-modem is tegelijkertijd een router.

Ook gebruikt desktop-theo een andere DNS-server (OpenDNS) ipv. de Telenet DNS? (195.130.131.3). Ik zou voor al je apparaten dezelfde DNS kiezen.

 


www.combell.com