Oplossing.be nieuwsbrief

1ste editie  November 2002 




In dit nummer:

 


1ste nieuwsbrief van Oplossing.be

De redactie van Oplossing.be is blij U zijn eerste nieuwsbrief voor te stellen. Daar dit voor ons ook nieuw is, zouden wij het op prijs stellen mochten jullie ons laten weten wat je van onze nieuwsbrief vindt. U kan uw reacties posten op ons forum, Klik hier. U kan hier ook uw stem uitbrengen over de kwaliteit, en eventuele commentaar leveren op deze brief. Iedereen die interesse heeft om mee te werken aan deze nieuwsbrief, kan een e-mail sturen naar redactie@oplossing.be. Alle inzendingen worden door onze redactie gelezen en eventueel gepubliceerd. Ook tips en tricks zijn welkom, dit voor een in de toekomst uit te brengen rubriek.De redactie hoopt op een goede samenwerking en succes met dit nieuwe initiatief.

Altavista gaat voor Google-look

Altavista, enige jaren geleden nog dé zoekportal van het Internet, probeert de oude glorie te doen herleven met behulp van een gerestylede website. Vanaf nu kunnen bezoekers beschikken over een sobere zoekmachine met Google-achtig uiterlijk. De homepage van het herboren Altavista is vrij van advertenties en biedt volgens de makers betere zoekresultaten, navigatie en tools om de gewenste informatie snel boven water te krijgen. De overeenkomsten met Google zijn opvallend en zeker niet toevallig. Daar schaamt Altavista zich dan ook niet voor. "Google kent het concept 'feeling lucky' (De knop 'Ik doe een gok') en wij introduceren het concept 'feeling confident'", aldus Altavista-directeur Jim Barnett. Altavista maakt er geen geheim van dat het de nummer-één-positie in zoekmachineland wil heroveren. Het bedrijf zou graag de miljoenen bezoekers terugzien die het de afgelopen twee jaar is kwijtgeraakt aan diverse andere zoekmachines, met name Google. Was de Altavista-aanhang in oktober 2000 nog 15,6 miljoen bezoekers groot, dan was dat aantal in september dit jaar volgens Nielsen/NetRatings geslonken tot een 'magere' 5,6 miljoen.

Oplossing.be niet genomineerd:

Helaas is oplossing.be niet genomineerd voor site van het jaar 2002. Er zijn een aantal dingen misgelopen. Meer hierover kan u op het forum vinden onder de rubriek Opmerkingen. Wij willen graag een andere website steunen en dit is dan http://www.pixum.be geworden. Dus ga naar http://www.sitevanhetjaar.be  en stem dan voor pixum.be in de categorie amateur-sites. Er is voor meer dan 14.000 euro aan prijzen te verdienen. Alvast bedankt en succes met het winnen van prijzen. TIP: het exacte antwoord op de schiftingsvraag was vorig jaar: 2677 dus zal het dit jaar iets meer zijn.

Tip: Ip-adres snel vinden

Voor sommige games heb je elkaar IP-adres nodig. Hoe kom je dit te weten? Gewoon op start en uitvoeren klikken en ipconfig intypen. Voor windows2000 en XP ga je als volg te werk: Ga via start naar uitvoeren, klik daar op uitvoeren en typ cmd. Typ in de zwarte dosbox ipconfig Je Ip-adres verschijnt vervolgens. Mail dit naar je tegenstander en je kan multiplayen.

EC geeft in december .eu-domeinen vrij

De Europese Commissie zal in december de .eu-domeinen vrijgeven. Op dit moment onderzoekt de Commissie welke organisatie de domeinen moet beheren. Er zijn tien organisaties die zich hebben aangemeld om het .eu-domein te beheren. De Europese Commissie wil een team van academici en mensen uit het bedrijfsleven instellen dat moet onderzoeken welke organisatie het beste de domeinen kan beheren. Voor december van dit jaar moet de Commissie een besluit hebben genomen wie het beheer voor zijn rekening gaat nemen. De toekomstige beheerder zal niet alleen zorgdragen voor de administratieve afhandeling ook zal hij bemiddelen in geschillen. Eén voorwaarde die de EC stelt is dat de beheerder geen excessieve vergoeding voor de domeinen vraagt. De verkoop van .eu domeinnamen is dus is zicht.

Microsoft verliest geld op Xbox en MSN

Windows en Office zijn de kurk waarop Microsoft drijft. Op 'nieuwe' activiteiten, zoals de Xbox en MSN, maakt het concern verlies. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal die Microsoft bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingeleverd. Vier van de zeven divisies van het softwarebedrijf maken verlies. Met name de divisie 'Home and Entertainment' (waar de spelcomputer Xbox onder valt) stond in het derde kwartaal in het rood. Deze afdeling van Microsoft verloor in de drie maanden tot 30 september 177 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar verloor het softwareconcern op deze divisie nog 'maar' 68 miljoen dollar. Daarmee is 'Home and Entertainment' verreweg de slechtst presterende afdeling. MSN doet het eveneens belabberd. De internetafdeling zag in drie maanden 97 miljoen dollar in rook opgaan. Microsoft probeert het tij te keren door voor diverse diensten van MSN geld te vragen. Deze strategie lijkt te werken: in vergelijking met een jaar eerder stijgt de omzet en daalt het verlies. Een jaar geleden was het verlies maar liefst 199 miljoen dollar in drie maanden. Ondanks al deze verliezen boekte Microsoft over het derde kwartaal een monsterwinst van zo'n 2,5 miljard dollar. De enorme winst is geheel te danken aan Windows en de server- en kantoorsoftware. Met Windows verdiende Microsoft 1,88 miljard dollar, met Office 2,38 miljard dollar.

Statistieken voor de maand oktober

 
Totaal aantal leden:
Totaal aantal berichten:  
Totaal aantal onderwerpen: 
Top Poster
Aantal nieuwe leden
Aantal Hits 
1182
7020
1653
SoftAid
227
201523

Redactie

De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- Webmaster
- verygoodman
- SoftAid
- StriKe
- Yakko

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil je een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan je e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich aanmeld bij oplossing.be krijgt standaard de nieuwsbrief opgestuurd. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan hier.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.
 

Hosted by Combell.com