Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: BelgiŽ waarschuwt voor malafide helpdesks in Google-resultaten  (gelezen 6164 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 411
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Het Centrum voor Cybersecurity van de Belgische overheid (CCB) en Febelfin, de overkoepelende organisatie van Belgische banken, hebben internetgebruikers gewaarschuwd voor malafide helpdesks die in de zoekresultaten van Google verschijnen. Gebruikers die zoeken naar bijvoorbeeld de helpdesk van Microsoft, Google, Netgear en Symantec kunnen naar de telefoonnummers van oplichters worden verwezen.

Deze oplichters proberen de controle over de computer over te nemen en stellen dat er allerlei problemen zijn die tegen betaling kunnen worden opgelost. "Op het eerste gezicht lijkt de oplichter je te helpen maar opgelet: op het einde van de rit vragen ze je een betaling uit te voeren, nemen ze de controle van je pc over en blijf je achter met een geplunderde rekening", zegt Miguel De Bruycker, directeur van het CCB.

Febelfin en het CCB hebben het frauduleuze telefoonnummer inmiddels laten blokkeren en de verwijzingen daarnaar in de resultaten van Google en andere zoekmachines laten verwijderen. "Maar morgen kan er natuurlijk een nieuw nummer online staan. Laat niemand je computer overnemen die je niet kent. En voer zeker geen betalingen uit terwijl iemand je computer heeft overgenomen", stelt Karel Van Eetvelt, ceo bij Febelfin.

Internetgebruikers die de klantenservice van een bedrijf zoeken worden door beide instanties aangeraden om bij de zoekresultaten alleen te klikken op resultaten die naar de echte naam van het bedrijf wijzen.

Bron:
https://www.security.nl/posting/608580/Belgi%C3%AB+waarschuwt+voor+malafide+helpdesks+in+Google-resultaten
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

 


www.combell.com