Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Het stappenplan  (gelezen 3843 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline laurens

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 103
  • Denk Niet Dat Het HetEinde IsErZijn Ergere Dingen!
Het stappenplan
« Gepost op: 27 februari 2008, 22:57:57 »
Hallo,
Ik heb op een aantal website's gelezen dat een aantal mensen niet blij zijn na gebruik van hitman pro. Deze gebruikers zijn het er over eens dat Hitman Pro teveel verwijderd. En ook legitieme dingen die windows nodig heeft voldoen niet aan de criteria van hitman pro en worden direct verwijderd. Hoe denken jullie hierover?

Op https://www.vragenforum.nl/bv2.php?article=30 heb ik ondere andere nadelen gelezen.

Groetjes,
Laurens
Windows XP Home SP3 NLD
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 2992
MS-7012
RADEON 9800 SERIES - Secondary 128MB 1024 x 768
Bluetooth-audio van hoge kwaliteit

Offline Carlo

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.123
  • Geslacht: Man
  • Ken er niet alles van, maar zal 't proberen!
Re: Het stappenplan
« Reactie #1 Gepost op: 27 februari 2008, 23:04:22 »
Volledig mee eens, ik gebruik het inderdaad nooit, na zo een slechte ervaring in het verleden.
Er zijn andere goede middelen om je spyware kwijt te geraken, bv SuperAntiSpyware en Spybot, beide gratis.
de rest is volgens mij voor niets nodig.
ASUS P8Z68-V LM, i7 3770 4x3.40GHz, 12Gb DDR3 RAM
nVidia GTX 750, 2Gb DDR3
SSD: Kingston 128Gb, Windows 10 Pro EN x64
        Kingston 240Gb, Windows 11 Pro EN x64
SATA: WD 1+3+2Tb - BluRay RW: HL-DT-ST BD-RE GGW-H20L
Fritz!Box 7530, Mesh met 2xFritz!Box 7430
VDSL, ISP=Edpnet, IE11, Edge – WLM2012
Laptop: ASUS Vivobook 17, AMD Ryzen7, 8GbRAM
SSD: 512GB W11&W10 Home dual boot + SATA: 1TB
Tablets: Asus Nexus7 - iPad Air1, GSM: Huawei P Smart+

Offline Moo

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.165
  • Geslacht: Man
  • Waar het hart van vol is, loopt de tekst van over.
Re: Het stappenplan
« Reactie #2 Gepost op: 28 februari 2008, 10:15:06 »
Ik heb Hitman een aantal keren gebruikt. Daarbij had ik wel eens problemen met de veiligheidsinstellingen. Als u de installatieaanwijzingen leest, dan zijn die problemen te voorkomen.
Ma.ja.. wie leest die?!  ;D
Als u al problemen met virussen, ad- of spyware hebt en u kan ze niet zelf oplossen, dan is Hitman een goed idee. Die problemen met de genegeerde instellingen zijn nadien gemakkelijk terug in te stellen.
ASRock P43 Pro/USB3, Intel 2 Quad cpu Q9550 2.83GHz, 2840 MHz, NVIDIA GeForce GTS 450, Win7 oem 64bit pre NL, Realtek, HD:1tb, 4 Gb DDR3, KIS, Firefox, Ms-Outlook 2007, Telenet

Offline laurens

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 103
  • Denk Niet Dat Het HetEinde IsErZijn Ergere Dingen!
Re: Het stappenplan
« Reactie #3 Gepost op: 28 februari 2008, 11:12:25 »
Misschien zou het dan handig zijn als ze het stappenplan aanpassen en dan de belangrijkste programmatjes van hitman pro eruit halen en dan los per programma beschrijven hoe je het moet gebruiken.
Grtz
Windows XP Home SP3 NLD
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 2992
MS-7012
RADEON 9800 SERIES - Secondary 128MB 1024 x 768
Bluetooth-audio van hoge kwaliteit

Offline Annieken

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 169
  • Geslacht: Vrouw
Re: Het stappenplan
« Reactie #4 Gepost op: 28 februari 2008, 12:04:57 »
Citaat
...
Indien HITMANPRO niet van toepassing is (voor niet-XP gebruikers of personen die het liever manueel doen) moeten ook volgende programma’s nog gedownload worden.
...

Met andere woorden ze zeggen het toch? Je moet gewoon grondiger lezen, denk ik :)
30D8 Hewlett-Packard, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T5470  @ 1.60GHz, 1595 MHz, Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family, Bluetooth-audioBluetooth-audio van hoge kwaliteitSoundMAX Integrated Digital HD Audio,
Windows Vista, NLB, HDD:156 GB, C:\, NTFS, 2039 MB RAM,
Firefox 2.0, Microsoft Outlo

Offline KAPE

  • Security Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.950
  • Geslacht: Man
  • Wie zoekt, die vindt !
Re: Het stappenplan
« Reactie #5 Gepost op: 28 februari 2008, 12:28:12 »
@ Laurens & Carlo,

Dat verhaal over HitmanPro begint zo stilaan een “urban legend” te worden. En het artikel op “Vragenforum” is de toeter waar steeds naar verwezen wordt om dit maar te herhalen.

Even hun bezwaren (en mijn bedenkingen) op een rijtje :

-   de “heuristiek” : je kan inderdaad je bedenkingen hebben bij de heuristiek van dit programma omdat je die niet kan bekijken, maar is dit niet met alle programma’s zo. De verhalen over de valse positieven en het verwijderen van correcte Windows-bestanden gaan al lang mee. Maar het moet zowat van de versie 2.3 (.1 dacht ik) zijn dat deze problemen opgelost zouden moeten zijn. En die hetze lees ik niet over andere aanvaarde programma’s waar ook wel eens valse positieven of foutieve verwijderingen opduiken.

-   geen controle over de werking : vermits het een schil is rond bestaande programma’s en deze automatisch gestuurd wordt is het logisch dat je geen controle hebt. Dat is de reden waarom ik persoonlijk geen fan ben van dit programma, ik hou graag de stuurknuppel zelf vast bij het verwijderen van spyware. Maar voor de minder-ervaren computergebruiker is dit nu net het grote voordeel van HitmanPro. Die wenst op een simpele manier een volledige scan van zijn systeem te doen … zonder daar zelf bij te moeten ingrijpen. Als je die controle wel wil laat je HitmanPro links liggen en gebruik je de individuele programma’s die ingebouwd zitten.

-   Surfright en de problemen met IE en OE. In de recentere versies zouden deze problemen er niet meer mogen zijn. Graag verneem ik van alle critici of er actueel nog dergelijke problemen gesignaleerd worden ?

-   de donaties : dit is wel het meest domme (en ook meest oneerlijke) argument tegen HitmanPro. Ja, je kan inderdaad de ontwikkeling van HitmanPro steunen met een donatie, maar dat is ook bij het ondersteunen van fora het geval. Al deze fora moeten mij eens proberen duidelijk te maken wat het verschil is. Bij HitmanPro wordt een schil ontwikkeld, worden individuele programma’s gebruikt en wordt dit ter beschikking gesteld van de gebruikers … op een forum verwijst men naar dezelfde bestaande programma’s, worden gratis adviezen van medewerkers of posters gebruikt en wordt dit ter beschikking gesteld van de gebruikers. Ook “Vragenforum” en alle andere fora die kritiek hebben op HitmanPro kan je steunen met donaties. Wat is daar dan fout aan ?

-   de eer van de ontwerpers. HitmanPro wordt verweten om aan de haal te gaan met het ontwikkelingswerk van de ontwerpers van de programma’s. Dat is natuurlijk zo, maar als je de individuele programma’s - bvb. Spybot of AdAware – gebruikt, is dat ook zo. What”s the difference ? Bovendien vraag ik me al heel lang af waarom de ontwikkelaars van al die programma’s (Lavasoft, PepsiMK, Webroot, PCTools, JavaCool, NOD32 … en alle anderen) – indien ze daar toch zo’n grote bewaren tegen hebben – nog steeds geen verbod hebben opgelegd om hun programma’s in HitmanPro te gebruiken. Voor sommigen zou dit belachelijk zijn (omdat ze hun individuele programma’s ook gratis aanbieden), maar anderen zien er een kans in om hun programma’s – die ze in een trialversie aanbieden – hiermee onder de aandacht te brengen en zo eventueel tot de aanschaf van hun programma’s aan te zetten. Dit is dus op zijn minst erg dubbelzinnig om dit aan HitmanPro te verwijten.

Je zal mij niet horen zeggen dat er in het verleden geen problemen met HitmanPro geweest zijn en dat – ook nu – misschien nog eens ongelukjes durven gebeuren, maar dat herhaald negativisme gaat me toch een beetje te ver. Het wordt tijd dat “Vragenforum” een iets actueler – het copyright van het artikel is van 2005 - en genuanceerder standpunt op zijn pagina’s zou posten. Mochten er toch zo veel problemen zijn met HitmanPro dan hadden we het hier op het forum – waar het al lang aanbevolen wordt in het Stappenplan – toch al wel duidelijk moeten merken. Of niet soms ?

KAPE

Offline laurens

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 103
  • Denk Niet Dat Het HetEinde IsErZijn Ergere Dingen!
Re: Het stappenplan
« Reactie #6 Gepost op: 01 maart 2008, 17:19:46 »
Mochten er toch zo veel problemen zijn met HitmanPro dan hadden we het hier op het forum – waar het al lang aanbevolen wordt in het Stappenplan – toch al wel duidelijk moeten merken. Of niet soms ?

KAPE


Dat klopt inderaad. Ik heb twee jaar geleden ook hitman pro gebruikt en heb er toen geen problemen mee gehad. Daarom verbaasde me de informatie een beetje en heb ik het hiero gepost. In ieder geval bedankt voor je uitleg! en inderdaad over de donaties vind ik ook wel de meest domme.

Laurens
Windows XP Home SP3 NLD
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 2992
MS-7012
RADEON 9800 SERIES - Secondary 128MB 1024 x 768
Bluetooth-audio van hoge kwaliteit

Offline spyder

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 5.265
  • PC probleem zit meestal tussen scherm en rugleun
Re: Het stappenplan
« Reactie #7 Gepost op: 01 maart 2008, 17:46:18 »
De tegenstanders van Hitman Pro blijven inderdaad de gemoederen ophitsen. :(

Ikzelf kan niks zinnigs toevoegen aan de argumenten die Kape (chapeau, kerel 8) 8) ) aanhaalde, om het gebruik hiervan te verdedigen. Alle "contra's" werden met een fatsoenlijke "pro" tegengesproken.  ;)

Je zal altijd mensen hebben (zoals ikzelf) die alles liever zelf onder controle houden, maar voor de leken, newbies en andere beginnende PC freaks bied het gebruik van HitmanPro een makkelijk te bedienen programma. Hierdoor zal je meer beginnende computeraars kunnen overhalen om hun PC ZELF op te kuisen en te controleren, zonder dat ze deze iedere keer naar de winkel moeten brengen voor een "gewoon onderhoud". En wat houd dat meestal in? De computer wordt bij zware besmettingen gewoon terug opnieuw geinstalleerd , zonder rekening te houden met je eigen gegevens, adresboeken, foto's, muziek. Die ben je gewoon kwijt. :( :'(
Ik wil hier hier niet met een beschuldigende vinger naar de winkel wijzen, omdat het onderhoud van je PC veel tijd vraagt om te scannen, controleren, opkuisen,.... . Maar, …...... tijd kost geld. :(
Vanuit hun oogpunt gezien is een herinstallatie de goedkoopste manier.

Doordat die beginners hun PC in het begin zelf kunnen opkuisen op een makkelijke manier, sparen ze geld uit, sparen ze veel tijd uit doordat je geen programma,'s en randapparaten moet instaleren, en zorgen ze ervoor dat ze hun gegevens niet kwijt zijn.
En vooral, ze leren iets van hun computer, en zullen na verloop van tijd de programma's die in HitmanPro zitten manueel gaan gebruiken , in combinatie met andere programma's. ;D

En dat is toch de bedoeling nietwaar? ;D ;D ;D


Windows 7 Ultimate Unknow NLD
Intel(R) Core(TM) i7 CPU         870  @ 2.93GHz 2934
P7P55D-E PRO
NVIDIA GeForce GTX 470 1280MB 1680 x 1050
HD 1 : INTEL SSDSA2M080G2GC (80GB)
HD 2 : ST31500341AS (1,5TB)
HD 3 : ST320006 41AS (2TB)
browser: Maxthon  mail:Thunderbird AV: Bitdefender
Scarlet user

 


www.combell.com