Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Link naar drop down menu  (gelezen 2375 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Andy82

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Link naar drop down menu
« Gepost op: 12 september 2019, 03:07:58 »
Hallo

Ik heb misschien een rare vraag.
Ik zoek een manier om een link te maken naar een drop down menu item.

Even uitleggen:
Er is een webpagina met een drop down menu. Elk menu item veranderd een deel van diezelfde pagina.
Menu ziet er ongeveer zo uit: Beeld1, Beeld2, Beeld3, ...
Nu zoek ik dus een manier om via een link (op een ander pagina) rechtstreeks het menu item Beeld 2 te selecteren.

Ik hoop dat het duidelijk is.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.625
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #1 Gepost op: 12 september 2019, 10:00:20 »
Hallo Andy82,

Welkom op Oplossing.be  :)

Interessante vraag, maar kan je eerst even een link naar die webpagina posten.
Zo kunnen we zien wat de bedoeling is en code aangeven.
Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Andy82

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #2 Gepost op: 12 september 2019, 15:17:12 »
Het is een site van mijn werk



Andy, ik heb de code in een tekstdocument verpakt, en dit aangehangen als bijlage bij je bericht.
« Laatst bewerkt op: 12 september 2019, 18:04:44 door SoftAid »

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.625
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #3 Gepost op: 12 september 2019, 18:25:33 »
Hallo Andy82,

Je code bevat buiten de normale HTML ook PHP-code. en dat houd in dat er een database gebruikt wordt om date (bvb foto's) van af te halen en te tonen op de (HTML-) site.

Dat gebeurt met volgende regel:
<OPTION VALUE='index_vnc.php?PORT=5909'>BEELD_D1</OPTION>
Die "PORT=5909" verwijst dus naar een afbeelding op de server.
Maar... dan moet je toegang hebben tot die server, of je zou zeker al moeten weten welk het adres is van die server.

Dat kan iets zijn als: https://www.mijn werk.be/index.vnc.php/images/5909

Je zal toch over meer details moeten beschikken om te bereiken wat jij wil.

Als je van de IT-er op je werk een adres krijgt van de map (-pen) waarin de afbeeldingen staan, dan kan je deze adressen gewoon ingeven in de adresbalk van je browser om een afbeelding weer te geven.

Of je kan datzelfde adres in een ander HTML-bestand invoeren via code:
<img=https://www.mijn werk.be/index.vnc.php/images/5909>BEELD_D1</img>
of iets in die aard.

Heb je ook toestemming om dit bestand te gebruiken?

Koen Destrijker zou je hier op kunnen antwoorden, denk ik....
Als je hem kent natuurlijk, hij heeft de code laatst aangepast in 2016

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Andy82

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #4 Gepost op: 12 september 2019, 23:33:23 »
Ja ik heb toegang tot de beelden, die heb ik nodig voor mijn werk.

Is het mogelijk om een parameter mee te sturen die de menulijst onmiddellijk wijzigt?

vb. <SELECT NAME=sel onchange='view_selected()'>

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.625
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #5 Gepost op: 13 september 2019, 10:34:39 »
Ja ik heb toegang tot de beelden, die heb ik nodig voor mijn werk.
Andy82,

probeer mij eens uitgebreider uit te leggen wat je precies hebt, en wat je wilt bereiken.

Het "andere" bestand, van waaruit je wilt werken wat soort bestand is dat?
Want je sprak in je eerste post toch van "om een link te maken naar een drop down menu item"

Citaat
Is het mogelijk om een parameter mee te sturen die de menulijst onmiddellijk wijzigt?
vb. <SELECT NAME=sel onchange='view_selected()'>

Mogelijk ja, maar alles hangt af van hoe je de code inbrengt in je "ander" formulier.

Probeer eerst wat uitgebreidere uitleg te geven.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Andy82

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #6 Gepost op: 13 september 2019, 13:03:43 »
De manier waarop is eigenlijk eender.
Het mag een html of php pagina, of een knop in access, of ...

Het gaat erom sneller de juiste beelden te openen. Dus het juiste item te selecteren in dat drop down menu of iets dergelijks.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.625
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #7 Gepost op: 13 september 2019, 21:45:34 »
Hallo Andy82,

Het spijt me, maar jij moet mij aangeven in welk bestand-type je code moet werken.
Jij moet me eerst duidelijk maken wat je hebt, kan, mag.
Jij moet mij je opzet uitleggen voordat ik je verder kan helpen.
One-liners gaan hier niet helpen.

Wij zijn er om je te HELPEN, niet om een kant*en*klare oplossing aan te reiken voor een probleem waar jij geen info over geeft. Mijn vragen zijn toch duidelijk? Anders mag je het aan mij melden, en zal ik mijn vragen verduidelijken.

Maar je antwoorden tot nu toe zijn echt onvoldoende om je te helpen.

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Andy82

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Link naar drop down menu
« Reactie #8 Gepost op: 14 september 2019, 00:40:33 »
Het moet werken in een webpagina.
Dus van een html (of php) bestand.
Ik heb de bedoeling gegeven en ook de doelpagina.

Wat heb je meer nodig?

 


www.combell.com