Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: PHP code voor MySQL database  (gelezen 730 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 230
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
PHP code voor MySQL database
« Gepost op: 30 augustus 2020, 09:31:30 »
Sinds ik ben overgestapt naar een andere website-provider (Siteplan) heb ik last met de verbindingen naar mijn MySQL-database.
Ik zou willen met PHP-code een nieuwe database creëren maar dat lukt niet.
Navraag bij de hulplijn van Siteplan levert alleen als antwoord:
"Een MySQL database moet u aanmaken in het cPanel van uw hosting". Dat klopt, want in hun controlepaneel kun je inderdaad databases (en tables) creëren.

Idem voor het aanmaken van een nieuwe 'Table' binnen een bestaande database.
Daarvoor geef ik $sql = "CREATE TABLE RENE(personenID int)"; nadat ik wel een geslaagde connectie tot stand heb gebracht met de bestaande database.

Kan iemand hier soms raad geven?
Mvg
René

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #1 Gepost op: 30 augustus 2020, 11:33:47 »
Hallo René,

Veel ervaring heb ik niet, maar even nagevraagd bij Siteplan, en je kan onbeperkt databases bijmaken.

Mijn ervaring met MySQL:log in bij MySQL en zoek het tabblad SQL.
Daar zou je
Create Database naamdbkunnen ingeven. (Je databasemoet een unieke naam hebben!)

Mijn MySQL behoeft geen mysql> of $sql = " " voor de opdracht, maar dat kan verschillen van provider of MySQL-versie.

Lees even dit artikel: https://www.mysqltutorial.org/mysql-create-database/

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #2 Gepost op: 30 augustus 2020, 20:20:02 »
Hallo René,

Hier nog wat info van Siteplan:

1. Log in op cPanel.
2. Klik onder de categorie Databases op MySQL®-databasewizard.
3. Voer de gewenste naam voor de database in en klik op Volgende stap.
4. De database is nu aangemaakt. Voer nu de gewenste gebruikersnaam en het gewenste wachtwoord in.
    Dit heb je nodig om toegang te krijgen tot de database. Klik vervolgens op Volgende stap.
5. Maak een database gebruiker aan. De gebruiker heeft rechten nodig om toegang te krijgen tot de database.
    Als je niet weet welke rechten de gebruiker nodig heeft, zet je een vinkje voor Alle rechten.
    Klik vervolgens op Volgende stap.
6. Je hebt succesvol een database aangemaakt. Klik op Terug naar MySQL-databases om de je databases te bekijken.

Op deze link kan je uitgebreider info krijgen: https://docs.cpanel.net/cpanel/databases/mysql-database-wizard/

Groeten,

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.267
  • Geslacht: Man
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #3 Gepost op: 30 augustus 2020, 23:01:10 »
Dag rdcoster,

Je moet wel op de juiste manier doen en vooral goed opletten dat je ook database sluit na gebeurtenis.

Ga naar deze pagina (klik) en je vindt heel veel informatie met de juiste code.

Dus netjes werken is heel belangrijk!!

Groetjes

Stegisoft
Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 230
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #4 Gepost op: 31 augustus 2020, 08:59:12 »
@SoftAid,

Met dank voor de uitgebreide uitleg, dit had ik ook al door.
Een database aanmaken moet blijkbaar langs het controlepaneel gebeuren (cPanel).
Echter was een ander deel van mijn vraag hoe ik met PHP-code tabellen kon aanmaken in een bestaande database.

één van de antwoorden van Siteplan is:
Citaat
U draait in een shared omgeving. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om met externe PHP code een database of tabel aan te maken.
Dit moet gebeuren met de mogelijkheden voorzien in cPanel of phpmyAdmin.

Wat het aanmaken van de database betreft kan ik akkoord gaan maar niet wat het aanmaken betreft van tabellen in een bestaande database.
Want daar ben ik uiteindelijk wel in geslaagd.
ziehier de code voor de aanmaak van tabel "globalsettings" binnen de database in variabele $dbdb:
$conn = 'mysql:host='.$servername.';dbname='.$dbdb.';charset=latin1';
$dbcon = new PDO($conn,$username,$password);
$dbcon->query("DROP TABLE IF EXISTS globalsettings");
$dbcon->query("CREATE TABLE globalsettings(
Id varchar(40),
Value text,
KEY (Id)
)");

@Stegisoft,
Ook bedankt voor de info !

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.267
  • Geslacht: Man
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #5 Gepost op: 31 augustus 2020, 09:14:43 »
Zorg wel dat database daarna kan sluiten met $conn->close(); anders kunnen de hackers gemakkelijk binnen.

Groetjes

Stegisoft
Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 230
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #6 Gepost op: 01 september 2020, 11:04:15 »
OK, nu kan ik wel mijn database openen en er nieuwe tabellen in creëren maar ik slaag er nog niet in om er gegevens uit te halen en te tonen via 'echo'.

hieronder een beetje code om bijv. het versie nummer van MyAdmin te bekomen:
<?php
// Eerst code om $servername, $username, $password,$dbdb te bepalen
// (deze is nu verborgen)

// Create connection
$dbconn = new mysqli($servername$username$password,$dbdb);
// Check connection
if ($dbconn->connect_error) {
  die(
"Connection failed: " $dbconn->connect_error);

echo 
"Conection OK";
echo 
'<br/>'

$dbconn->query"SELECT VERSION(), CURRENT_DATE");


mysql_close($con);
?>
 

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 230
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #7 Gepost op: 01 september 2020, 13:58:31 »
Eureka,
Ben erin geslaagd de gegevens uit mijn database-tabel 'Coster_persons' te halen !
hieronder nog wat code:
$sql = "SELECT Id, Firstname, Surname FROM Coster_persons";
$result = $dbconn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {
  // output data of each row
  while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo '<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />';
    echo "Id: " . $row["Id"]. " - Name: " . $row["Firstname"]. " " . $row["Surname"]. "<br>";
  }
} else {
  echo "0 results";
}

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.267
  • Geslacht: Man
Re: PHP code voor MySQL database
« Reactie #8 Gepost op: 01 september 2020, 23:39:32 »
Hey rdcoster,

Fijn dat je nu wel kan.
Maar een code kopiëren is wel gemakkelijk maar zorg ook dat je ook begrijpt.
En vooral maak 100% zelf een code waar je zelf bepaald wat het moet doen.
Zo leer je veel sneller.
Basis om database te contacteren moet je altijd hetzelfde.

Groetjes

Stegisoft
 
Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

 


www.combell.com