Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Toegang tot website via code of mail ?  (gelezen 13770 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tornado

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 336
  • Geslacht: Man
  • Bedankt voor uw reactie !
Toegang tot website via code of mail ?
« Gepost op: 27 november 2018, 06:21:22 »
Beste Oplossers, We hebben hier een website van de vereniging met de bezettingsuren van de sporthal infrastructuur.
Meerdere bezoekers die komen uit nieuwgierigheid willen we VERMIJDEN.
Kan iemand ons helpen, met een code of pagina, die we dan on-line plaatsen, waarop de bezoeker zijn gegevens moet intoetsen, met code, mail enz... zodat we controle hierop hebben. De code zou aangevraagd worden door de bezoeker enz... Zodat we pottekijken en concurentie kunnen uitsluiten.

Groetjes Gustaaf
En op voorhans bedankt voor eventuele reacties

PRETTIGE feestdagen verder
Windows 10 -interne 4 TB - extern 24 TB - Printer(s) HP ALl In One: 6600 - 7700 & 7750 - Telenet - Proximus

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.351
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #1 Gepost op: 27 november 2018, 10:48:02 »
Hallo Tornado,

met een webpagina, mail en codes ga je toch geen "ongewenste" bezoekers of concurrentie buiten de sporthal houden, wel?

De meest voor de hand liggende manier zou een code-klavier aan de toegangsdeur zijn, klavier dat bij de juiste code (codes, want je kan daar verschillende codes ingeven) de deur elektrisch ontgrendeld. Het zou zelfs mogelijk zijn dat een dergelijke klavier en slot reeds aanwezig is.

Met dergelijke "toegangscontrole" laat je bepaalde bezoekers toe, en hou je ongewenste buiten.
Het garandeert evenmin als een website dat iemand de "codes" gaat doorgeven aan een niet-gewenste bezoeker... 0:-)

Data doorgeven via een webpagina vereist dat deze pagina een server heeft, waarop je een php-programma draait, en een database, en er iemand deze site modereert.

Laat eens horen wat de mogelijkheden zijn, en of je huidige website een gewone html-site is.

:) SoftAid :)             



 
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Tornado

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 336
  • Geslacht: Man
  • Bedankt voor uw reactie !
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #2 Gepost op: 26 december 2018, 08:36:17 »
Hallo Soft Aid, sorry voor deze laattijdige mail (hospitaal probs)
Mijn vraag (mijn fout) iss eigenlijk verkeerd begrepen, het gaat hier om de info op de website,
dewelke eigenlijk NIET bestemd is voor iedereen.
zie: www.sporthalduffel.be

Alvast bedankt moest je ons kunnen helpen

.../...
We bezitten een eenvoudig gemaakte website. Hierop staan enkele
pagina’s met info dewelke eigenlijk voorbepaalde leden zijn bedoeld.
Deze pagina’s zijn momenteel openbaar, en deze hadden we graag willen
privatiseren via paswoord of dergelijke
Kan je ons hierbij helpen aub
…/...
Windows 10 -interne 4 TB - extern 24 TB - Printer(s) HP ALl In One: 6600 - 7700 & 7750 - Telenet - Proximus

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.265
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #3 Gepost op: 26 december 2018, 09:22:06 »
Zet een Wordpress website op.
Bekijk deze eens?

Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.351
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #4 Gepost op: 26 december 2018, 11:02:30 »
pagina’s met info dewelke eigenlijk voor bepaalde leden zijn bedoeld.
Deze pagina’s zijn momenteel openbaar, en deze hadden we graag willen privatiseren via paswoord of dergelijke
Hallo Tornado,

welke is jou (of jou groep) relatie tot de sporthal, en welke onderdelen wil je verbergen?

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Tornado

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 336
  • Geslacht: Man
  • Bedankt voor uw reactie !
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #5 Gepost op: 26 december 2018, 17:42:01 »
Hallo SoftAid, bedankt voor de reactie.
Ik ben medewerker van het recreatiecentrum (sporthal)
Te verbergen info:  pagina's "bezetting"

Groetjes
Windows 10 -interne 4 TB - extern 24 TB - Printer(s) HP ALl In One: 6600 - 7700 & 7750 - Telenet - Proximus

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2019, 11:13:56 »
@Tornado,

Misschien kan volgende code helpen: (alleen met 'mycode' gaat het script verder)
<!DOCTYPE html>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="nl">
<head>
<title>Test pagina</title>
<style>
.error {color: #FF0000;}
</style>
</head>

<body>
<div id="header">
   <h1>Test pagina</h1>
</div>

<?php
// definieer variabelen en zet hun waarde blanco
$code ""$codeErr ""

if (
$_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
if (empty($_POST["code"])) {
    
$codeErr "Code is vereist";
  } else {
    
$code test_input($_POST["code"]);
  }
  }

function 
test_input($data) {
  
$data trim($data);
  
$data stripslashes($data);
  
$data htmlspecialchars($data);
  return 
$data;
}
?>

   
<font size= "5" color= "red" > <b>CODE vereist<br/><br/></font >

<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>"> 
  Code: <input type="text" name="code" value="<?php echo $code;?>">
  <span class="error">* <?php echo $codeErr;?></span>
  <br><br>
  <b><input type="submit" name="submit" value="Verzenden"> </b><br/><br/>
</form>
<br/><br/>
<?php
if ($code == "mycode") {
     
?>

Eigen code
<?php
 } 
?>

</body>
</html>

Offline Tornado

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 336
  • Geslacht: Man
  • Bedankt voor uw reactie !
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #7 Gepost op: 04 maart 2019, 07:34:05 »
Hallo RDCoster,
Mijn WELGEMEENDE excuses voor dit laattijdig reageren. Maar we hebben uw reactie mail van oplossingen, wegens omschakeling naar nieuwe PC niet ontvangen. Heb deze gisteren zondag 3/3/19 toevallige gevonden. Ik probeer dit uit en laat iets weten. Dus ik zet een gedeelte in de Header en de rest in de Body.
Wat bedoel met Mycode (in het rood) en eronde (eigen code ) ?

Groetjes
Gustaaf
Windows 10 -interne 4 TB - extern 24 TB - Printer(s) HP ALl In One: 6600 - 7700 & 7750 - Telenet - Proximus

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #8 Gepost op: 08 maart 2019, 08:28:17 »
@Tornado,
Op mijn beurt excuses voor laattijdig antwoord.

Met 'Mycode' bedoel ik het vaste wachtwoord (sleutel / codewoord) dat de gebruiker moet ingeven opdat het script verder zou lopen met de 'eigen code' (hier bedoelt code de HTML-instructies).
Het is een beetje verwarrend om 2 maal het woord 'code' te gebruiken.

Bijv. in uw script zet je :
<?php
if ($code == "Tornado") {
     
?>

Eigen code
<?php
Dan moet de gebruiker het woord 'Tornado' ingeven opdat het script verder zou lopen.

In bijlage een screenshot van mijn website.

Hopelijk volstaat de uitleg
Groeten en succes
René

Offline Tornado

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 336
  • Geslacht: Man
  • Bedankt voor uw reactie !
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #9 Gepost op: 08 maart 2019, 08:35:00 »
Hallo Rene,

Bedankt voor de reactie.
Ik ga nu proberen, wanneer de klant, lid, wil inloggen deze
steeds eerst het wachtwoord (Code) moet aanvragen via mail, Daar
waar ik dit wekeleijks zou veranderen.


Moet dan zoiets worden
Code invoere

Code aanvragen

- Naam
-Voornaam
-Mailadres
- Vereniging

Groetjes
Gustaaf
Windows 10 -interne 4 TB - extern 24 TB - Printer(s) HP ALl In One: 6600 - 7700 & 7750 - Telenet - Proximus

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #10 Gepost op: 08 maart 2019, 09:20:30 »
Ik stuur de aanvrager naar zijn mailing alsvolgt:
<a href="mailto:rene.decoster@telenet.be?SUBJECT=Site Login aanvraag">Aanvraag</a>waarin de mailto natuurlijk moet vervangen worden door uw mail-adres.

Offline Tornado

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 336
  • Geslacht: Man
  • Bedankt voor uw reactie !
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #11 Gepost op: 08 maart 2019, 09:38:45 »
Zal proberen dit te fixen, want ik ben gene specialist hoot
Gustaaf
Windows 10 -interne 4 TB - extern 24 TB - Printer(s) HP ALl In One: 6600 - 7700 & 7750 - Telenet - Proximus

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.351
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #12 Gepost op: 08 maart 2019, 11:58:07 »
Hallo Tornado en rdcoster,

René,

een "mailto:" in je HTML zal het mailprogramma op de PC van de "aanvrager" openen met het adres in de adresbalk (en eventueel, bij uitbreiding van de code het onderwerp.
Maar daarmee krijg je nog geen mogelijkheid om de, per terugkerende mail die gegevens in te geven, toegang te geven tot de website van de sporthal  (of een gedeelte daarvan). Maar.......

In een antwoord geef je code weer voor een PHP (dynamische) webpagina.
Maar de website van "Sporthal Pollepel" is een html (statische) webpagina is.
Ik heb dat al vermeld in een eerdere reactie, maar men schenkt daar geen aandacht aan, vrees ik  :'(.
Tornado kan die PHP code proberen in te voeren in zijn html, maar kan er niets mee aanvangen.
Om aan de slag te kunnen met PHP heeft hij basiskennis van HTML nodig. Heeft hij die? Ik vrees van niet :-[.
En er moet een (Apache) server worden opgezet, en uit veiligheidsoverwegingen op een webhosting, waar een domeinnaam zal moeten genomen worden, enzovoort, enzovoort.... Dat vraagt allemaal meer dan enkel code.

Een lijntje code tonen is dus niet voldoende.

Tornado, HIER een link naar een oud, maar degelijk en verstaanbaar artikel over het opzetten van een dynamische (PHP) website. Lees dit even door en laat je bevindingen even weten  :)

Groeten,

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #13 Gepost op: 08 maart 2019, 14:54:50 »
@Softaid,

Volledig akkoord met uw opmerkingen.
Ik had het niet in de gaten dat vraagsteller een statische website heeft.

Zelf heb ik een domein bij onze noorderburen TranIP.nl met PHP mogelijkheden.

 
Citaat
Tornado, HIER een link naar een oud, maar degelijk en verstaanbaar artikel

PS: ik vind geen link

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.351
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Toegang tot website via code of mail ?
« Reactie #14 Gepost op: 08 maart 2019, 16:06:52 »
PS: ik vind geen link
Sorry, vergeten te koppelen:

http://www.robsdomein.nl/documentatie/starten_php.php

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com