Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: De gratis Aomei Backupper installeren  (gelezen 1571 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
De gratis Aomei Backupper installeren
« Gepost op: 01 oktober 2020, 01:18:21 »
Hello guys,

Eerst wil ik u melden dat k deze vraag ook heb gesteld op het forum Helpmij.nl.
Dit om meer kans te krijgen op een oplossing die goed is voor mij.
Indien jullie liever deze vraag niet beantwoorden omdat die reeds is verschenen op Helpmij.nl schrijf me dit dan.

Hey everyone,,
Omdat ik ervaar dat het programma  Acronis True Image, dat ik gratis kon downloaden bij de aankoop van een crucial ssdmx500 gb ,niet meer goed werkt, heb ik het programma Aomei Backupper free gedownload en geďnstalleerd. Na de installatie die goed verliep, verscheen een venster waarin de source disk en de destination disk werden getoond. Daarna moest ik op" next" klikken en dan verscheen een venster met de button: "Start cloning". MAAR.....als ik op deze knop klikte, verscheen er opnieuw een venster met de mogelijkheid om te upgraden naar de professionele editie voor 45 euro.
Ik schrijf wel" mogelijkheid" want wanneer je niet upgrade, kun je ook de harddisk niet klonen naar de nieuwe ssd.
Zie screenshots. Of is er iemand die hier ervaring mee heeft en wel kan klonen met deze Free Aomei Backupper Standaard?
grtz,
slavik   :)
« Laatst bewerkt op: 03 oktober 2020, 02:51:52 door nando »

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #1 Gepost op: 01 oktober 2020, 01:23:37 »

Hey everyone,,
Omdat ik ervaar dat het programma  Acronis True Image, dat ik gratis kon downloaden bij de aankoop van een crucial ssdmx500 gb ,niet meer goed werkt, heb ik het programma Aomei Backupper free gedownload en geďnstalleerd. Na de installatie die goed verliep, verscheen een venster waarin de source disk en de destination disk werden getoond. Daarna moest ik op" next" klikken en dan verscheen een venster met de button: "Start cloning". MAAR.....als ik op deze knop klikte, verscheen er opnieuw een venster met de mogelijkheid om te upgraden naar de professionele editie voor 45 euro.
Ik schrijf wel" mogelijkheid" want wanneer je niet upgrade, kun je ook de harddisk niet klonen naar de nieuwe ssd.
Zie screenshots. Of is er iemand die hier ervaring mee heeft en wel kan klonen met deze Free Aomei Backupper Standaard?
grtz,
slavik   :)
Deze vraag is ook gesteld op het forum Helpmij.nl.Indien jullie liever hebben dat ik deze vraag hier niet stel, laat me dit weten.  Mijn bedoeling is dat hoe meer helpers mijn vraag zien , hoe meer ik een kans heb op een goede oplossing.




Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 601
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #2 Gepost op: 01 oktober 2020, 08:31:15 »
voor zover ik kan lezen zou het toch mogelijk moeten zijn : https://www.ubackup.com/help/disk-clone.html
Mvg,
Arnold.

ps : ik gebruik "Macrium Reflect Free" , maar is in het Engels , dus net wat moeilijker : https://www.macrium.com/reflectfree , deze ondersteunt zeker "disk Cloning"...

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #3 Gepost op: 01 oktober 2020, 10:40:05 »
Hallo nando,

Deze vraag is ook gesteld op het forum Helpmij.nl.Indien jullie liever hebben dat ik deze vraag hier niet stel, laat me dit weten.  Mijn bedoeling is dat hoe meer helpers mijn vraag zien , hoe meer ik een kans heb op een goede oplossing.

Je kan en mag je vraag op verschillende fora plaatsen. Wel vragen wij of je een link naar het betreffende topic van het andere forum toevoegd in je bericht hier.

In naam van helpers op Helpmij.nl wil ik je ook vragen om op dezelfde manier op Helpmij.nl te laten weten dat je dezelfde vraag hier op Oplossing.be hebt geplaatst, om dezelfde reden natuurlijk.

Verder heb ik er geen probleem mee.

Wat je originele vraag betreft, ik gebruik tot algehele tevredenheid al jaren EaseUS ToDo Backup Free die gratis alle functies toe laat, dus ook clonen.

Back-upopties: er zijn verschillende opties om via dit programma een back-up te maken. Deze omvatten schijf- / partitieback-up, bestandsback-up, systeemback-up en slimme back-up. U kunt uw harde schijf ook klonen voor het geval u deze moet uitwisselen voor een nieuwe. U kunt ook aangeven of u uw bestanden naar de oorspronkelijke locatie of naar een aparte herstellocatie wilt herstellen en of u bestaande bestanden wilt vervangen

Maak met het Easeus (of ander) programma onder Windows steeds een USB-stick met een DOS-versie van het programma op, en test dit uit op voorhand. Zorg dus dat je het Image programma kan starten ZONDER Windows, maar vanaf een stick. (BIOS aanpassen First Boot)

Vraag gerust meer uitleg over de werking en beste instellingen aan de helpers hier.

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 01 oktober 2020, 11:27:06 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 232
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #4 Gepost op: 01 oktober 2020, 11:28:19 »
Ze doen een woordspeling met 'disk cloning' vs. 'system cloning'...


Met de Free kan je wel een disk clonen, maar niet een systeem...
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #5 Gepost op: 01 oktober 2020, 11:49:28 »
Hallo Digicafé,

welk programma doet die valse belofte?

Groeten,

:) SoftAid :)             

PS: EaseUS ToDo Backup Free maakt een SystemBackup van de C:\ en de *:\  (waar *:\ de verborgen EFI- systeempartitie is). Je kan er alleszins Disk en/of partitie's mee clonen.
« Laatst bewerkt op: 01 oktober 2020, 12:18:33 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 232
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #6 Gepost op: 01 oktober 2020, 12:30:23 »
Aomei ... vergelijk de screenshots uit #1 en #2, eens met de vraagstelling ...
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #7 Gepost op: 01 oktober 2020, 13:18:19 »
Tja... die namen ....

EaseUS ToDo Backup Free heeft een functie die heet System Transfer, wat mij sterk doet denken aan System Clone.
Deze functie is echter ook gebkokeerd in de free, en moet je de Pro kopen.

Wat houd dat allemaal in.

Zelf gebruik ik geen clone functie.

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 01 oktober 2020, 13:29:24 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #8 Gepost op: 01 oktober 2020, 13:43:29 »
System Clone kan dus niet met de free van Aomei.

Zie screenshot:

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #9 Gepost op: 01 oktober 2020, 23:08:25 »
Geachte,
Ik gebruik de gratis Aomei Backupper en de gratis EaseUS Partition Master 14,5.
Deze werkt goed tot wanneer ik het klonen wil starten, en dit steeds door de aanbieding van de professionle editie wordt verhinderd die 45 euro kost. Hetzelfde voor de conversie van MBR naar GPT. Wanneer ik op "toepassen" moet klikken komt in de plaats van het venster de aanbieding voor het kopen van de betaalbare versies EaseUS Partion Master. Dit is wansmakelijk. En als je alleen afgaat op wat er geschreven staat bij de aanbieding van deze programma's ,en dus zelf de tools niet download en installeert, dan besef je natuurlijk niet de juiste toedracht hoe het in werkelijkheid is.  Dat is mijn persoonlijke ervaring, dus wanneer ik het klonen wil starten komt steeds het venster met de aanbieidng voor de pro edition. Bij beide programma's komt steeds een venster tevoorschijn  met koop aanbieding als je de toepassing wilt starten.Of je nu eenmaal of honderd maal op"Start clone" klikt, telkens komt de aankoopbieding van de pro versie terug.Wat een gedoe? Waarom is dat nodig? Ik heb nog geen ervaring had met de EaseUS ToDo Backup Free. Dus ik zal deze tool ook eens downloaden en uitproberen. Bij de aankoop van mijn crucial ssdmx500 gb vorig jaar kon ik ook gratis het programma Acronis True Image downloaden van de website www.crucial.com . Maar toen ik onlangs de harddisk van de HP Envy 23 k413 nb All-In-One pc van mijn zoon na het klonen met Acronis True Image weer opnieuw opstartte, stonden er twee gele uitroepingstekens in het apparaatbeheer. Er was geen geluid meer op de computer. Gelukkig heb ik dit kunnen oplossen door de driver High Definition Audio-besturing opnieuw te installeren. De driver Intel Management Engine Interface heb ik niet kunnen downloaden, maar deze is niet echt nodig en veroorzaakt ook geen problemen op de pc.Door het falen van twee stuurprogramma's  in het apparaatbeheer na het klonen met Acronis True Image betrouw ik dit programma niet meer. Het verwondert me ook dat een jaar nadat ik de ssd crucialmx500 gb heb besteld, de software nog steeds gratis kan worden gedownload. En wanneer je het Acronis True Image gebruikt, dan kun je geen twee harddiks klonen,er moet altijd een crucial ssd worden bij gebruikt . Zo zie je maar voor welke verrassingen je kunt komen te staan tijdens de installatie van dergelijke programma's.
Het converteren van mijn ssd crucialmx 250 gb van MBR naar GPT die ik nu heb gebruikt ,is tot nu toe ook niet gelukt. De eerste poging dat je in het dosprogramma met administrator rechten moet typen:C:\Windows\System32>mbr2gpt /convert /disk:n /allowfullOS mislukte.
Er verscheen: bad_module_info werkt niet meer Deze dosregel wordt het meest opgemerkt als er  games op de pc staan. En die staan er bij mij zeker niet op.
Er wordt wel vermeld dat niet alle versies van Windows 10 met deze opdrachtregel kunnen worden gefixt. Dan maar geprobeerd met het EaseUS Partition Master programma met het bekende gevolg dat ik hier heb beschreven en dus ook geen goed resultaat heb bereikt.
Er is ook nog de mogelijkheid om de MBR naar de GPT stijl te converteren met de Diskpart.exe file enz. Ik blijf dus proberen om de MBR die op de ssd crucialmx500 gb staat naar de GPT te converteren,want de bronschijf en de doelschijf moeten beiden dezelfde  partitie stijl hebben,dus ofwel allebei MBR of allebei GPT om goed te kunnen klonen.
Met de Free kan je wel een disk clonen, maar niet een systeem
Bedoel je met een disk waarop geen systeempartitie staat? Dus alleen primaire en logische partities die op de tweede schijf of derde schijf staan.
System Clone kan dus niet met de free van Aomei.
Dat schreef ik ook op het forum helpmij.nl maar ik werd volledig afgebroken door de helper Route 99, die bij hoog en laag beweerde dat dit wel kon, dat hij reeds lang dit free programma gebruikte met grote tevredenheid.Terwijl er toch duidelijk "Pro" staat aangeduid. Ook op de website van Aomei Backupper Free staat een beschrijving waarin vermeld wordt dat de gratis versie het klonen van de systeemschijf niet toelaat.

grtz,
nando
 
« Laatst bewerkt op: 01 oktober 2020, 23:32:40 door nando »

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #10 Gepost op: 05 oktober 2020, 10:17:11 »
Oké. Het is ondertussen in orde gekomen met de Aomei Backupper Free om te kunnen klonen.
De topic mag worden gesloten.
Grtz,
nando     :)

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #11 Gepost op: 05 oktober 2020, 10:21:07 »
oké. De topic mag worden gesloten. Het is ondertussen opgelost. Bedankt voor de hulp.
Grtz,
nando   

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #12 Gepost op: 05 oktober 2020, 10:24:38 »
Hallo nando,

Het zou ons plezieren (en mogelijk nuttig zijn voor andere gebruikers) als je ons de "oplossing" kon meedelen...
Het is toch nog steeds onmogelijk om met Aomei backUp Free een systeem kloon te maken, niet?

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2020, 11:13:07 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #13 Gepost op: 05 oktober 2020, 22:37:31 »
Thanks. Als ik het goed heb begrepen dan kun je wanneer je Windows Mail opent uw berichten uit Windows Live Mail importeren in Postvak In en Postvak Verzonden e-mails. Voor de upgrade naar Windows Home 10 heb ik ook mijn e-mails geëxporteerd naar een zelfgemaakte map in de Verkenner.
Dit om de installatie te verlichten. Ook de map Afbeeldingen de map Documenten heb ik toen overgeplaatst naar een andere locatie, om de installatie van Windows Home 10 minder zwaar te maken. Met "Knippen en Plakken ging dit snel. Het valt wel weer op dat ik de melding : Onbekende fout nooit had in Windows 8.1 en nu in Windows Home 10 wel. Toch weer geen truck van Microsoft  om over te stappen naar Windows 10 Mail. Nog een vraagje: Ik gebruik reeds lang de tool Revo Uninstaller 1.95 van de VS Revo Group.  Dit is een gratis progje. Maar denk jij dat de betaalde versie het register veel beter opschoont dan het gratis progje? 
grtz,
slavik   ;)

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #14 Gepost op: 05 oktober 2020, 22:53:54 »
Hallo nando,

ik snap niet waarom je niet antwoord op mijn vraag?
Je antwoord heeft totaal niets te maken met Aomei Backup Free....

Ik heb nu echt geen zin in spelletjes, hoor.
Er zijn genoeg mensen die onze hulp kunnen gebruiken, en dat waarderen.
Ik zelf ga in andere topics (vrijwillig) mijn tijd steken.

SoftAid
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com