Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: De gratis Aomei Backupper installeren  (gelezen 1570 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #15 Gepost op: 05 oktober 2020, 23:24:32 »
Sorry ik heb een vergissing begaan waardoor dit bericht dat voor helpmij.nl was bedoeld in uw vak terecht kwam. Ik heb dit proberen verwijderen door het te bewerken en daarna op verwijderen geklikt. Daarna heb ik het lege veld opgeslagen. Maar blijkbaar werkt dat niet .Waarom zou ik spelletjes willen spelen?  Jullie Hollanders reageren onmiddellijk agressief als er iets fout loopt en bovendien denken jullie nog dat wij dit vrijwillig doen. Maak jij soms nooit een foute handeling? Missen is menselijk.
Voilŕ en nu terug naar de vraag die je hebt gesteld.
Ja, je hebt volkomen gelijk. Sorry ik heb mij niet goed uitgedrukt. Ik heb een grote twijfel gekregen over dergelijke free programma's, die met allerlei voorwendsels de klanten proberen te verleiden om toch de betaalde versies te kopen. Met Acronis True Image ben ik ook niet goed uitgespeeld, ondanks dat ik een crucialmx500 gb ssd heb gekocht en dan de gunst kreeg om de Acronis True Image gratis te downloaden. Maar na het klonen van de harddisk naar de crucialmx500 gb stonden er twee  gele uitroepingstekens in het apparaatbeheer, die er voorheen niet waren. Ik had wel daarvoor  het free programma tweemaal verwijderd en dit kan misschien wel voor problemen zorgen, door resten die in het register achter blijven. Dit gebeurde niet met de betaalde Acronis True Image 11 die ik destijds had gekocht. Alleen de EaseUS ToDo Backup free lijkt het meest betrouwbaar, ze noemen het daar wel "transfer" in de plaats van klonen. Maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Daarom zal ik de image van de Windows 10 die op de externe schijf  staat van mijn kleinzoon, installeren op de nieuwe crucialmx500 gb ssd. Op deze wijze heb ik nog nooit fouten ondervonden bij het overplaatsen van een volledige back-up naar een nieuwe ssd.
grtz,
nando   

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 232
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #16 Gepost op: 06 oktober 2020, 08:31:38 »
"Jullie Hollanders ... " ? Je zit op een VLAAMS forum hoor !
Velen gaan er inderdaad vanuit dat je weet wat je doet, en dat je niet gedwongen wordt dat te doen door iemand anders (definitie van vrijwillig).
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #17 Gepost op: 06 oktober 2020, 12:10:22 »
Sorry ik heb een vergissing begaan waardoor dit bericht dat voor helpmij.nl was bedoeld in uw vak terecht kwam. Ik heb dit proberen verwijderen door het te bewerken en daarna op verwijderen geklikt. Daarna heb ik het lege veld opgeslagen. Maar blijkbaar werkt dat niet. Waarom zou ik spelletjes willen spelen?  Jullie Hollanders reageren onmiddellijk agressief als er iets fout loopt en bovendien denken jullie nog dat wij dit vrijwillig doen. Maak jij soms nooit een foute handeling? Missen is menselijk.
"Jullie Hollanders"...?
Mag ik je vragen wat meer respect te tonen voor onze Noorderburen.
En zeker voor de helpers die jou niet met "Domme Vlaming" aanspreken.
We proberen op dit forum respect voor eenieder te behouden.

Je stelling dat je je bericht wilde verwijderen wil ik best geloven, maar de manier waarop is toch even evident als een bericht plaatsen of veranderen. Je klikt gewoon op de knop "Verwijderen" .... als je een eigen bericht wil verwijderen, niet  :'( :-[

En nu heb ik nog steeds geen rechtstreeks antwoord op mijn vraag waarom je dit antwoord post:

Oké. Het is ondertussen in orde gekomen met de Aomei Backupper Free om te kunnen klonen.
De topic mag worden gesloten.
Grtz,
nando     :)

SoftAid
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #18 Gepost op: 12 oktober 2020, 19:39:30 »
nando,

ondanks dat de mensen je hier hebben kunnen/willen helpen, na je dubbelpost, staat je topic nog steeds open met onbeantwoorde vragen  ::)

Kan je hier eens op reageren?

SoftAid
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #19 Gepost op: 15 oktober 2020, 16:07:44 »
Oké. Thanks voor jouw reactie. .
Ik heb nu echt geen zin in spelletjes, hoor.

Dit kan ik best begrijpen. Maar als je eerst schrijft dat je me gelooft dat ik het bericht dat voor Helpmij.nl was bedoeld heb verwijderd(dus op "Verwijderen klikken) verdwijnt de tekst. Maar als ik mijn nieuwe topic wil opslaan verschijnt het  bericht terug. Ik heb dat driemaal geprobeerd om het verkeerde bericht te verwijderen, maar het lukte niet.
En dan krijg ik een antwoord als dit: Ik heb nu echt geen zin in spelletjes, hoor.
Er zijn genoeg mensen die onze hulp kunnen gebruiken, en dat waarderen.
Ja de oplossing die ik bedoelde was gewoon te stoppen met Free Aomei Backupper  Standard 6.0, omdat die alleen in staat is om back-ups te maken en terug te zetten.

Ik heb ondertussen met de tool Windows Media Creation  Windows Home 10 opnieuw geďnstalleerd met behoud van de bestanden. Dit is succesvol verlopen.

Maar ik wil nu een schone installatie doen van Windows 10 als reserve schijf op mijn nieuwe ssd, voor als het misgaat op mijn huidige harddisk met Windows Home 10.

Dus ik wil de huidige Windows Home 10 behouden. Om op de harddisk die in mijn laptop steekt een nieuwe installatie uit te voeren  met Windows Home 10 was het geen probleem voor mij.
Maar omdat de installatie nu op een lege ssd moet gebeuren weet ik niet precies hoe ik dit kan klaar spelen.

Ik denk dat ik eerst een herstelschijf moet maken in Windows Home 10. En dan met behulp van de Windows Media Creation tool de schone installatie van Windows Home 10 uitvoeren. Is dit juist ?
Grtz,
nando  :)


Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.435
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: De gratis Aomei Backupper installeren
« Reactie #20 Gepost op: 15 oktober 2020, 16:19:38 »
Hallo nando (alias Slavik)

Je wend je terug naar Oplossing.be, daar je op Helpmij.nl niet meer geholpen wordt, en je topic gesloten werd.
De Helpmij.nl moderator schrijft:
Citaat
Ik ga het topic sluiten.De lappen tekst zijn niet te lezen.
de vraag steller TS wil niet lezen, de goed bedoelde adviezen van de gratis helpers willen niet doordringen bij TS.
Een slot is op dit moment het beste.

En daarom (doch niet alleen daarom) sluit ik hier ook dit topic.

Indien je hierover klachten hebt, of iets wilt tegen in brengen, dan kan je dit doen via gewone mail aan:
Moderators@oplossing.be

SoftAid
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com