Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: verplaatsen of kopiėren  (gelezen 765 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline pellonpekko

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 572
  • Oplossing.be
verplaatsen of kopiėren
« Gepost op: 20 januari 2021, 14:32:39 »
Als ik op een bestand ga staan en dit versleep met de rechter muisknop ingedrukt dan krijg ik de keuze "Hierheen kopiėren, Hierheen verplaatsen of Hier een snelkoppeling maken"
Waarvan "Hierheen Kopiėren" in het vet staat dus prioriteit. Zie vb in bijlage
Kan ik deze nu wijzigen zodat "Hierheen verplaatsen" in het vet komt en als eerste keuze staat?
Dit is wanneer ik een bestand uit een map naar een andere plaats wil zetten.
Wanneer ik op mijn bureaublad een bestand versleep is "Hierheen verplaatsen" vet gedrukt. Dit enkel als ik de map op mijn bureaublad verplaats, dus niet in een map zet.
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz 800
2AF7
NVIDIA GeForce GT 640 4095MB 1920 x 1080
WsAudio_Device
Nr: 1 Model: SanDisk SDSA5DK-016G-1006
C:\ NTFS 972,84GB 789,16GB 8 132MB
AV: Geen antivirus geļnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #1 Gepost op: 20 januari 2021, 17:31:45 »
bij mij staat altijd in het vet "hierheen verplaatsen"....
Mvg,
Arnold.

Offline pellonpekko

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 572
  • Oplossing.be
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #2 Gepost op: 21 januari 2021, 10:40:59 »
En geen idee hoe je dit kan wijzigen?
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz 800
2AF7
NVIDIA GeForce GT 640 4095MB 1920 x 1080
WsAudio_Device
Nr: 1 Model: SanDisk SDSA5DK-016G-1006
C:\ NTFS 972,84GB 789,16GB 8 132MB
AV: Geen antivirus geļnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #3 Gepost op: 22 januari 2021, 09:10:20 »
En geen idee hoe je dit kan wijzigen?
heb me al suf gezocht op het web , ik vind niks concreet voor UW probleem , er zijn wel programma's om het "context menu" aan te passen , er zijn ook tutorials om de context menu's aan te passen via de in Windows ingebouwde "register editor" maar ingrepen in het register zijn altijd gevaarlijk.
ik kan je momenteel niet verder helpen  :-[ , maar misschien kun je hier verder mee : https://computertotaal.nl/artikelen/pc/zo-tweak-je-de-rechterklik/
Mvg,
Arnold.
« Laatst bewerkt op: 22 januari 2021, 09:48:35 door Montagnard »

Offline BlackDevil

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 160
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #4 Gepost op: 22 januari 2021, 10:07:15 »
Beste pellonpekko,

Het verschil tussen welke optie wanneer vet gedrukt staat zit hem in het feit of je de actie uitvoert
binnen dezelfde schijf of naar een andere schijf.
Als je op dezelfde schijf een bestand versleept dan zal 'hierheen verplaatsen' vetgedrukt staan, als
je een bestand naar een andere schijf sleept dan komt 'hierheen kopiėren' vetgedrukt te staan.
Daar kan je gewoon niet omheen.
Beste is gewoon jezelf gewend te maken om altijd de rechter muisknop ingedrukt te houden bij het
verslepen en dan kan je zelf kiezen welke optie je neemt.

Moest er toch een mogelijkheid zijn die ik nog niet ken dan zullen er hier wel echte experten reageren
met een mogelijke oplossing. Maar met de beperkte kennis die ik heb kan ik enkel mijn bovenstaande
uitleg als antwoord geven.

groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home v. 20H2 / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Samsung STORY Station / Seagate Backup+ Hub / Seagate BUP Slim / Seagate Expansion Desk / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection

Offline pellonpekko

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 572
  • Oplossing.be
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #5 Gepost op: 22 januari 2021, 10:16:51 »
voor Arnold: ik heb ook al overal gezocht en om in het Engels verder te gaan, daarvoor is mijn kennis van die taal niet voldoende.
Maar toch bedankt voor het helpen zoeken. :thumbsup:

Voor Black Devil: een bestand verplaatsen op bureaublad gaat zoals het hoort. Dan is verplaatsen vet gedrukt.
Echter wanneer ik hetzelfde bestand naar een andere map wil verplaatsen is kopiėren vet gedrukt. Ik denk dat ik het maar ga laten zoals het is.
Al ga ik straks even een andere pc proberen en kijken of het daar ook zo is.
Groeten.
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz 800
2AF7
NVIDIA GeForce GT 640 4095MB 1920 x 1080
WsAudio_Device
Nr: 1 Model: SanDisk SDSA5DK-016G-1006
C:\ NTFS 972,84GB 789,16GB 8 132MB
AV: Geen antivirus geļnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline BlackDevil

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 160
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #6 Gepost op: 22 januari 2021, 10:22:42 »
Hey pellonpekko,

Die map waarheen je dan datzelfde bestand sleept, is dat een map die effectief op de c-schijf staat (in je map bureaublad) of is het gewoon een snelkoppeling naar een map die op een ander schijfstation staat?

groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home v. 20H2 / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Samsung STORY Station / Seagate Backup+ Hub / Seagate BUP Slim / Seagate Expansion Desk / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection

Offline pellonpekko

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 572
  • Oplossing.be
Re: verplaatsen of kopiėren
« Reactie #7 Gepost op: 22 januari 2021, 10:37:20 »
Tja, ik had dus al mijn bestanden naar een externe ssd verplaatst en een snelkoppeling op het bureaublad gezet.
Als ik de proef doe met een nieuwe map op het bureaublad en verplaats het bestand daar naartoe dan is het inderdaad dat Hierheen verplaatsen vet gedrukt is.
Mijn vergissing, sorry.
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz 800
2AF7
NVIDIA GeForce GT 640 4095MB 1920 x 1080
WsAudio_Device
Nr: 1 Model: SanDisk SDSA5DK-016G-1006
C:\ NTFS 972,84GB 789,16GB 8 132MB
AV: Geen antivirus geļnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

 


www.combell.com