Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register  (gelezen 348 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nando

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Gepost op: 12 september 2020, 14:21:48 »
Hello guys,
Eerst een vooral wil ik melden dat ik over het volgende onderwerp ook een vraag heb gesteld op het forum Helpmij.nl.

Misschien zijn er onder jullie ook mensen die het gemis van de reserve kopieŽn van het Windows register in Windows 10 ook weer in orde willen krijgen. Dit kan als je de onder de registersleutel HKLM in een subkey  de  DWORD (32-bits)-waarde wijzigt in EnablePeriodicBackup. Natuurlijk is het werken in het register niet zonder risico, omdat bij de minste kleine foute bewerking de pc of laptop niet meer kan opstarten. 
Maar misschien zijn er onder jullie wel enige personen die ervaring hebben in het werken met het Windows register. En tot diegenen richt ik me dus.
Ik kom dus meteen met de deur in huis. Ik heb de HKLM(Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Configuration Manager

opengeklapt tot de map Configuration Manager. Daarna met de rechtermuisknop geklikt op die map of ingang zodat de contextmenu verscheen en daarin wees ik met de cursor op "Nieuw". Er verscheen een tweede contextmenu waarin de DWORD (32-bits)-waarde staat aangeduid in het lijstje. Nu is mijn vraag: logisch gezien moet er voor een rechtstreekse bewerking te kunnen uitvoeren met de linkse muisknop worden geklikt, op het  item dat je wilt veranderen naar een andere waarde.
Dus zou ik om de DWORD (32-bits)-waarde te wijzigen in EnablePeriodicBackup  met de linkse muisknop op DWORD (32-bits)-waarde moeten klikken, zodat deze waarde wordt geselecteerd en daarna op deleten. Of verschijnt er na het klikken met de linkse muisknop op deze DWORD (32-bits)-waarde in het vakje de aanduiding "Nieuwe waarde 1" zonder aanhalingstekens ? En kun je na het klikken daarop EnablePeriodicBackup invoeren in de plaats van DWORD(32-bits)-waarde? Als je dan na het invoeren van de nieuwe waarde EnablePeriodicBackup  ook op deze waarde klikt met de rechtse muis, verschijnt er dan een contextmenu waarin "Aanpassen" staat in het lijstje. En als je op "Aanpassen" klikt met de linkse muisknop verschijnt er een vakje waarin je de waarde 0 kunt wijzigen inde waarde 1.Is dit allemaal juist of zit ik op het verkeerde spoor?
Grtz,
nando      ;)

Online SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #1 Gepost op: 12 september 2020, 17:02:48 »
Hallo nando,

Je opent het register best vanuit de CMD-prompt MET Administratorrechten.
Dus: Windowsknop rechtsklikken, Zoeken, CMD ingeven, en dan kan je in de lijst "Command Prompt als Administrator" kiezen.
In het Command Prompt venster typ je nu uiteraard: Regedit en klik op Enter.
 
Als je op veilig wilt spelen als je het register veranderd selecteer je heel bovenaan in het register "Computer" en klik op Bestand. Kies nu voor Exporteren, geef een lokatie op (liefs op een USB of een andere station dan een Windows station), een naam en klik op Opslaan.

In het register ga je nu naar de map:
HKLM(Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Configuration Manager
Selecteer de map "Configuration manager" en kies in het menu "Bewerken", Nieuw, DWORD waarde (32-bit).
In het rechter veld staat nu een "Nieuwe waarde nr. 1"
Rechtsklik op "Niewe waarde nr. 1" en kies voor "Naam wijzigen"
Wijzig nu de naam Nieuwe waarde nr. 1 in EnablePeriodicBackup  en klik in de ruimte.
Dubbelklik nu op EnablePeriodicBackup en wijzig in het hulpvenstertje de waarde 0 in 1 (laat het keuzerondje op Hexadecimaal staan) en klik op OK.
Sluit de registerEditor.

Bedankt voor het melden van je vraag op Helpmij.nl.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #2 Gepost op: 13 september 2020, 15:38:09 »
Vriendelijk bedankt voor het snelle antwoord.
Windowsknop rechtsklikken, Zoeken, CMD ingeven, en dan kan je in de lijst "Command Prompt als Administrator" kiezen

Je neemt een omweg voor hetzelfde doel!!! Dus in de plaats van op "zoeken" klik je op "uitvoeren" dat er juist onder staat, en typ je daar dan "regedit.exe" in. Daarna gewoon op "OK" klikken en je komt dan in het register.

Als je op veilig wilt spelen als je het register veranderd selecteer je heel bovenaan in het register "Computer" en klik op Bestand. Kies nu voor Exporteren, geef een locatie op (liefs op een USB of een andere station dan een Windows station), een naam en klik op Opslaan. Dit heb ik reeds gedaan en het .reg bestand staat in de map documenten.

In het register ga je nu naar de map:
HKLM(Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Configuration Manager
Selecteer de map "Configuration manager" en kies in het menu "Bewerken", Nieuw, DWORD waarde (32-bit).
In het rechter veld staat nu een "Nieuwe waarde nr. 1"
Hier ga je te snel en vermeld je niet wat je moet doen om "Nieuwe waarde nr.1" te kunnen zien staan!!!
Ik zie nergens op de tweede contextmenu "Nieuwe waarde nr.1 staan.
Je vergeet dus de volgende bewerking aan te geven: wat moet ik doen om "Nieuwe waarde nr.1 te zien staan ???
Vanaf deze alinea is de uitleg juist en correct te noemen. En daarvoor dan ook bedankt. En vooral voor het feit  dat jij mij wel goed kun helpen met deze vraag, terwijl dit op het helpmij.nl niet lukt. En men mij daar naar Menno Schoone  verwijst met zijn schoone pc, of ook dat ik naar YouTube kan gaan of op het internet verder zoeken. Dit zijn helpers die je wel op weg leiden met een goede bedoeling, maar niet in staat zijn om een juiste beschrijving te geven van welke handelingen je moet doen,om tot een bevredigend resultaat te komen.   
Mag ik vragen of je deze wijziging ook  in jouw register hebt toegepast.
grtz,
nando    :thumbsup:

Online SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #3 Gepost op: 13 september 2020, 19:12:16 »
hallo nando,

Windowsknop rechtsklikken, Zoeken, CMD ingeven, en dan kan je in de lijst "Command Prompt als Administrator" kiezen
Je neemt een omweg voor hetzelfde doel!!! Dus in de plaats van op "zoeken" klik je op "uitvoeren" dat er juist onder staat, en typ je daar dan "regedit.exe" in. Daarna gewoon op "OK" klikken en je komt dan in het register.

Ik stuur je naar regedit via het Command Prompt ALS ADMINISTRATOR omdat dit krachtiger is dan gewoon via regedit.

Dit heb ik reeds gedaan en het .reg bestand staat in de map documenten.

Mocht je het ongeluk hebben dat er "IETS" bepaald mis gaat in je register, dan is het mogelijk dat Windows niet meer opstart, en omdat de map Documenten in Windows 10 een echte Windows-map is, bestaat de kans dat je niet aan je backup kan. Daarom dus .....


Hier ga je te snel en vermeld je niet wat je moet doen om "Nieuwe waarde nr.1" te kunnen zien staan!!!
Je hebt er waarschijnlijk overweg gekeken, maar ik heb het wel goed uitgelegd:

..........
Selecteer de map "Configuration manager" en kies in het menu "Bewerken", Nieuw, DWORD waarde (32-bit).
In het rechter veld staat nu een "Nieuwe waarde nr. 1"
...............

Als je in "Bewerken", Nieuw, DWORD waarde kiest, dan wordt er een DWORD waarde "Nieuwe Waarde nr. 1" aangemaakt in het rechter deel van "Configuration manager".

Vanaf deze alinea is de uitleg juist en correct te noemen. En daarvoor dan ook bedankt. 
Mag ik vragen of je deze wijziging ook  in jouw register hebt toegepast.


Graag gedaan en vraag gerust als er iets is wat je niet begrijpt. En Ja, ik heb de register waarde laten staan bij mij :thumbsup:

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #4 Gepost op: 13 september 2020, 22:46:16 »
Hi SoftAid,
Thanks.
Ik stuur je naar regedit via het Command Prompt ALS ADMINISTRATOR omdat dit krachtiger is dan gewoon via regedit
Wat bedeol je met "krachtiger" dan via regedit.

Mocht je het ongeluk hebben dat er "IETS" bepaald mis gaat in je register, dan is het mogelijk dat Windows niet meer opstart, en omdat de map Documenten in Windows 10 een echte Windows-map is, bestaat de kans dat je niet aan je backup kan. Daarom dus .....Dat is juist, maar ik was gewoon vergeten vermelden dat dit .reg bestand ook op mijn usb staat.

Selecteer de map "Configuration manager" en kies in het menu "Bewerken", Nieuw, DWORD waarde (32-bit).
In het rechter veld staat nu een "Nieuwe waarde nr. 1"
Selecteer de map "Configuration Manager". Dus ik heb met de linkse muisknop op deze map geklikt zodat die is geselecteerd. Maar....... als ik naar "Bewerken" ga en daar op klik met de rechtse muisknop, komt een eerste contextmenu met bovenaan in het lijstje "Nieuw". Dit wijs ik aan met de muis pijl  en er komt een tweede contextmenu met in het lijstje DWORD (32-bits)-waarde. Naast de tweede contextmenu staat links nu ook de andere contextmenu .
Tot zover is er nog altijd geen" Nieuwe waarde nr.1 te bespeuren. Moet dat niet zijn: kies "Nieuw" en in de volgende contextmenu kies je DWORD (32-bits)-waarde. En DAN klik je  met de linkse muisknop op DWORD (32-bits)-waarde en DAN komt "Nieuwe waarde nr.1" te voorschijn.
Dit  was het struikelblok ook bij de helper van helpmij.nl.
Dus "Nieuwe waarde nr.1"komt niet te voorschijn om er alleen maar voor te kiezen. Of zit ik er weer naast? Dus als je met de linkse muisknop op DWORD (32-bits)-waarde hebt geklikt, en er dan de "Nieuwe waarde nr.1" komt, moet je rechts klikken op "Nieuwe waarde nr.1" en kiezen voor "Naam wijzigen" in de contextmenu.
Wijzig nu de naam Nieuwe waarde nr. 1 in EnablePeriodicBackup en klik in de ruimte. Bedoel je met ruimte in het vakje klikken waar EnablePeriodicBackup in staat?
Dubbelklik nu op EnablePeriodicBackup en wijzig in het hulpvenstertje de waarde 0 in 1 (laat het keuzerondje op Hexadecimaal staan) en klik op OK.
Sluit de registerEditor

Hier nog een beschrijving op een andere manier:

Ja, hier is een misverstand ontstaan omdat er twee manieren zijn. Wanneer je op de map "Configuration Manager" rechts klikt, verschijnt er een contextmenu met bovenaan de lijst "Nieuw".
Als je "Nieuw " aanwijst met de muis dan verschijnt er een tweede contextmenu met daarin de DWORD (32-bits)-waarde, en dan zie je de "Nieuwe waarde nr.1 niet staan of je moet er met de linkse muisknop op klikken.
Deze manier van werken was mij aangeraden door de helper van het forum helpmij.nl.  Wanneer je in de regeditor op "Bewerken' naast "Bestand"  klikt, en je "Nieuw" ziet  staan en als je daarop wijst komt de tweede contextmenu te voorschijn, met daarin op de lijst  DWORD (32-bits)-waarde zonder dat je " Nieuwe waarde nr.1 ziet staan.
Ik heb daar van reeds een screenshot naar jou opgestuurd, en blijkbaar heb je die niet bekeken.
Daarop zie je duidelijk de DWORD (32-bits)-waarde aangeduid staan zonder de "Nieuwe waarde nr.1".Ik stuur in bijlage dezelfde screenshot zodat je het duidelijk kunt zien.
In het rechter veld staat nu een "Nieuwe waarde nr. 1"Sorry,maar ik zie geen "Nieuwe waarde nr.1" staan in het rechter veld.

Dus twee vragen: moet je met de linkermuisknop op "DWORD (32-bits)-waarde klikken om de "Nieuwe waarde nr.1" te kunnen zien staan in het rechter veld?
En moet je ook met de linkse muisknop klikken in het vakje waar EnablePeriodicBackup in staat vermeld?
Bedankt bij voorbaat.
En Ja, ik heb de register waarde laten staan bij mij
Bedoel je dat je geen wijziging hebt aangebracht in het register en er dus geen kopieŽn gemaakt worden van jouw register?
groet,
nando     :)



Online SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #5 Gepost op: 14 september 2020, 12:19:17 »
Hallo nando,

Wat bedeol je met "krachtiger" dan via regedit.
Goed, de hele uitleg dan: Deze veranderinge maken in het register moet gebeuren door een Administrator.
Daarom stel ik steeds voor om regedit uit te voeren vanaf de CMD-prompt MET rechten. Zo ben ik zeker dat de aanpassing door een Administrator uitgevoerd wordt.

Dus twee vragen: moet je met de linkermuisknop op "DWORD (32-bits)-waarde klikken om de "Nieuwe waarde nr.1" te kunnen zien staan in het rechter veld?
Ja, altijd.
Citaat
En moet je ook met de linkse muisknop klikken in het vakje waar EnablePeriodicBackup in staat vermeld?
Ja en Neen. Je moet DubbelKlikken op EnablePeriodicBackup om de waarde 0 in 1 te veranderen.

Hier nog een kortere weg. Als je in de linker boomstructuur "Cofiguration manager" selecteert, en je rechtsklikt in het rechter veld dan verschijn een contextmenu "Nieuw". Klik hier op en kies DWORD waarde (32 bit), en in ditzelfde rechter veld verschijnt "Nieuwe waarde nr. 1".

Bedoel je dat je geen wijziging hebt aangebracht in het register en er dus geen kopieŽn gemaakt worden van jouw register?
ik heb "EnablePeriodicBackup" aangemaakt in mijn register, en de waarde actief gemaakt met 0 te wijzigen in 1.
Maar let op! Windows heeft in versie 10 (vanaf v.1803) het automatisch aanmaken van een register-backup uitgeschakeld omdat deze backups zťťr veel schijfruimte in beslag nemen. Controleer dus regelmatig je map:
C:\Windows\System32\config\RegBack map en verwijder eventueel oudere backups.
Ik persoonlijk zal Register backup terug uitschakelen en bij problemen Systeemherstel gebruiken. Ik gebruik ook een externe tool als ik een volledige backup van het register wil maken: https://www.tweaking.com/content/page/registry_backup.html    (en kies in "Instellingen voor "Volume Shadow Copy Service")

Voor wie niet zelf aan de slag wilt in het register vindt hij/zij in bijlage een bestandje:
 "Aan-register-backup.reg" om de registersleutel te maken en aan te zetten
en
"Uit-register-backup.reg" als je automatische backups wilt uitschakelen.

Gewoon dubbelklikken op het gewenste bestandje installeert de registerinstelling.

Groeten,

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 14 september 2020, 12:37:34 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #6 Gepost op: 14 september 2020, 17:19:34 »
Hello SoftAid,

Ik persoonlijk zal Register backup terug uitschakelen en bij problemen Systeemherstel gebruiken. Ik gebruik ook een externe tool als ik een volledige backup van het register wil maken: https://www.tweaking.com/content/page/registry_backup.html (en kies in "Instellingen voor "Volume Shadow Copy Service")
Je bedoelt dat je wanneer de laptop of pc niet meer opstart je met de recovery usb of cd/dvd kunt opstarten en "restrui" uitvoeren in de dosomgeving. En dat je zo dan veel ruimte bespaart op de ssd of harddisk.Dat is juist en goed gezien.Want in een systeemherstel zit ook het register begrepen. Er was een tijd dat de antivirus beschermprogramma's niet zo bijster goed waren, en dan was dikwijls de oorzaak van het niet meer opstarten van de pc of laptop dat een virus zich had genesteld in het register.Met de commando "Scanreg.exe", toen nog op diskette loste je dit toen snel op. Maar vermits de hedendaagse antivirus proramma's uitstekend werken is deze dos opdracht niet meer nodig en uit de tijd. Ik heb de link die je hebt aangegeven voor de externe tool om een volledige backup te maken van het register, gebruikt  en de externe tool gedownload op mijn usb flash drive. Er is wel en verschil tussen de beide tools. Een externe tool( 5,50 MB) voor op de harde schijf of ssd en een externe tool(3,29 MB) voor de verwisselbare drives zoals een usb. Voor wie niet zelf aan de slag wilt in het register vindt hij/zij in bijlage een bestandje:
"Aan-register-backup.reg" om de registersleutel te maken en aan te zetten
en
"Uit-register-backup.reg" als je automatische backups wilt uitschakelen.

Gewoon dubbelklikken op het gewenste bestandje installeert de  registerinstelling.
Dus als je op het eerste bestandje aan register dubbelklikt wordt de waarde EnablePeriodicBackup toegevoegd in het register in de plaats van DWORD (32-bits)-waarde.
En worden er dan kopieŽn van het register aangemaakt:
Dubbelklik je op het tweede bestandje dan wordt de waarde EnablePeriodicBackup weer vervangen door  DWORD (32-bits)-waarde en worden er geen kopieŽn van het register meer aangemaakt.
Maar als ik de beschrijving lees van Microsoft,dat de externe tool voor een volledig backup van het register met "Volume Shadow Copy Service " de beste keuze is voor het aanmaken van een register copie, dan gebruik je beter deze optie.Het is wel een zip-bestand dat je eerst moet uitpakken.
Nogmaals bedankt voor de links en bijlagen.
Grtz,
nando    :thumbsup:










Online SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Windows 10 stopt met het aanmaken van kopieŽn van het register
« Reactie #7 Gepost op: 14 september 2020, 21:39:42 »

Nogmaals bedankt voor de links en bijlagen.

Graag gedaan :)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com