Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: 2 indexen in word (2002)  (gelezen 4293 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline walterh

 • Lid
 • *
 • Berichten: 48
 • Geslacht: Man
 • Oplossing.be
2 indexen in word (2002)
« Gepost op: 27 juni 2006, 07:28:34 »
Ik ben bezig met een vrij groot document (250 pag) waar ik op het einde 2 verschillende indexen wil aan toevoegen.
meer bepaald een index met verwijzingen naar nederlandse soortnamen en een tweede index met verwijzingen naar latijnse soortnamen.
Ik de tekst zijn alle woorden (nederlandse en latijnse) die in de index moeten komen gemarkeerd.
Ik heb al veel uitgetest om twee indexen te bekomen, maar dit lukt niet, ook een kopie maken van het document en in het ene de nederlandese markeringen en in de kopie de latijnse en nadien dit trachten te kopieren in een document lukt niet.
Weet iemand daar een goede oplossing voor.

Offline dnties

 • Ambassadeur
 • *****
 • Berichten: 1.267
 • Oplossing.be
Re:2 indexen in word (2002)
« Reactie #1 Gepost op: 27 juni 2006, 10:22:27 »
Ikzelf heb Word2000, en ik ga er vanuit dat het in Word2002 op dezelfde manier is opgebouwd. Per slot is het Word bestandsformaat sinds Word97 niet meer gewijzigd.

Ik denk dat ik weet waar het je om gaat.

Het XE-veld wordt naast een woord aangemaakt als je het woord gemarkeerd hebt voor indexering.

Om onderscheid tussen Index-gegevens te maken, moet je gebruik maken van de schakeloptie \f in het XE-veld. Hiermee maak je een eigen "index-gegevenstype", die je kunt gebruiken om later bij het maken van de index alleen die woorden te laten zien die van dat index-gegevenstype zijn.

Dus, als je een index wil zetten op een Latijns woord, zet je in het XE veld van het Latijnse woord erbij: \f "l"
Voor Nederlandse woorden, zet je in het XE veld erbij: \f "n"

Maak dan later 2 Indexen aan (voor Latijns en NL), en voeg dan in het veld {INDEX} voor de Latijnse index in: \f "l" en in het veld {INDEX} voor de Nederlandse index in: \f "n".

Er zijn dan 2 indexen, waarvan bij de eerste index alleen index-gegevens worden getoond die \f "l" als kenmerk hebben in het XE-veld, en in de tweede index alleen index-gegevens worden getoond die \f "n" als kenmerk in het XE-veld hebben.

Omdat het hier maar over 2 'indexgegevenstypen' gaat zou het genoeg zijn om alleen de Latijnse indexwoorden te voorzien van \f "l", en de Nederlandse index-woorden gewoon te laten voor wat ze zijn. Je moet dan wel bij het aanmaken van de indexen aangeven dat je voor de NL woorden een {INDEX \f "i"} wilt hebben, omdat \f "i" de, bij verstek toegekende, waarde is voor \f in het XE-veld.

Zie onderstaande extract van de informatie hieromtrent uit de helpfile.

Citaat
Veldcodes: het veld XE (indexgegeven)
{ XE "Tekst" [Schakelopties ] }

Met dit veld geeft u de tekst en paginanummers op voor een indexgegeven. U voegt een XE-veld in om een element te markeren dat in de index dient te worden opgenomen.

Het XE-veld is opgemaakt als verborgen tekst en geeft geen resultaat weer in het document. Klik op Weergeven/verbergen   als u het veld wilt bekijken.

Instructie Beschrijving
"Tekst" Tekst die u in de index wilt opnemen. Om de subgegevens aan te geven voegt u tussen de hoofdgegevenstekst en de subgegevenstekst een dubbele punt (:) in.

Schakelopties  
\f "Type" Hiermee definieert u een gegevenstype. Het gegeven voor het veld { XE "Tekst selecteren" \f "a" } wordt alleen opgenomen in een index wanneer dat wordt ingevoegd met het veld
{ INDEX \f "a" }. Het standaard gegevenstype is "i."
Indexgegevens bewerken, opmaken of verwijderen

Als u indexgegevens markeert, worden deze in Word ingevoegd als XE-velden met de opmaak Verborgen tekst. U kunt indexgegevens wijzigen door de tekst in de XE-velden te wijzigen.

Als de XE-velden niet worden weergegeven, klikt u op Weergeven/verbergen   op de werkbalk Standaard.
 

Voer een van de volgende handelingen uit:
Wijzig de tekst tussen de aanhalingstekens of maak de tekst op.


Citaat
Veldcodes: het veld Index
{ INDEX [Schakelopties ] }

Met dit veld kunt u een index samenstellen en invoegen. Met het INDEX-veld verzamelt u indexgegevens die met XE-velden (indexgegevens) zijn gedefinieerd. Het INDEX-veld voegt u in met de opdracht Index en inhoudsopgave in het menu Invoegen.

\f "Aanduiding" Hiermee maakt u een index met uitsluitend het opgegeven gegevenstype. Met { INDEX \f "a" } maakt u een index die alleen gegevens bevat die zijn gemarkeerd met XE-velden als
{ XE "Tekst selecteren" \f "a" }. De standaardaanduiding is 'I'.


Laat ons weten of het gewerkt heeft.

Tijs.
« Laatst bewerkt op: 27 juni 2006, 10:42:51 door dnties »
P4PE ASUSTeK Computer INC., RIVA TNT2/TNT2 Pro, Windows XP, Home, SP2, NL, Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz, 512 MB RAM, HDD:120 GB, NTFS, AVG Anti-Virus, ZoneAlarm Firewall, Internet Explorer 6.0, Hotmail

Offline walterh

 • Lid
 • *
 • Berichten: 48
 • Geslacht: Man
 • Oplossing.be
Re:2 indexen in word (2002)
« Reactie #2 Gepost op: 06 juli 2006, 16:58:09 »
Voorlopig is mijn document klaar en ik heb de beide indexen als volgende manier aangemaakt.
Om de XE velden aan te maken gebruik ik twee afzonderlijke word documenten waar de nederlandse en latijnse namen in staan. dan ga ik via 'invoegen - vewijzing - index en inhoudsopgave - automarkering' dan open ik het word document met de nederlandse namen. Dit herhaal ik voor de latijnse namen.
Alle namen in mijn hoofddocument zijn dan voorzien van een XE veld.

De eigenlijke index aanmaken gaat dan ook via 'invoegen - verwijzing - index en inhoudsopgaven - OK' (de cursor moet dan wel op de plaatst staan waar de index moet komen)
Dit heb ik tweekeer na mekaar gedaan zodat ik twee gelijke indexen had waar zowel de nederlandse als de latijnse namen door elkaar staan.

De volgende stap was in de nederlandse index alle latijnse namen te schrappen en omgekeerd. Op die manier had ik mijn twee indexen.

Ik kom op die manier ook geen ekele mogelijkheid tegen om een schakeloptie in te voegen, als dit nadien in elk XE veld handmatig moet toegevoegd worden dan lijkt mij dit ook zeer omslachtig.

Als ik heb dit zojuist een uitgetest op een kleine tekst, maar als ik een schakeloptie toevoeg (XE"naam"\f"n") en dan de index maak dan krijg ik: "fout: geen indexgegevens gevonden"

Als ik wat meer tijd heb probeer ik dit beslist wat grondiger uit, maar mocht er een betere oplossing zijn, dan verneem ik die graag.

Alvast bedankt

Offline dnties

 • Ambassadeur
 • *****
 • Berichten: 1.267
 • Oplossing.be
Re:2 indexen in word (2002)
« Reactie #3 Gepost op: 06 juli 2006, 19:48:12 »
Ik zie geen spaties in het XE voorbeeldveld dat je gaf.

Zie ook de gegeven Help-tekst: Er moeten spaties staan.

Gecorrigeerd ziet het er zo uit:

{ XE "Woord" \f "n" }

Dus in algemene syntax (<Spatie> staat voor een spatie):

{<Spatie>XE<Spatie>"Woord"<Spatie>\f<Spatie>"n"<Spatie>}

Hetzelfde geldt ook voor { INDEX }:

Gecorrigeerd ziet het er zo uit:

{ INDEX \f "n" }

Algemene syntax (<Spatie> staat voor een spatie):

{<Spatie>INDEX<Spatie>\f<Spatie>"n"<Spatie>}

Let erop dat als je een index aanmaakt er dan niets gevonden wordt, want de verstekwaarde voor \f is "i". Je moet dus eerst die \f "n" toevoegen voordat er iets gevonden kan worden om in de index weer te geven. ("Veld Bijwerken" kiezen na correctie).

Tijs.
« Laatst bewerkt op: 06 juli 2006, 20:05:08 door dnties »
P4PE ASUSTeK Computer INC., RIVA TNT2/TNT2 Pro, Windows XP, Home, SP2, NL, Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz, 512 MB RAM, HDD:120 GB, NTFS, AVG Anti-Virus, ZoneAlarm Firewall, Internet Explorer 6.0, Hotmail

Offline dnties

 • Ambassadeur
 • *****
 • Berichten: 1.267
 • Oplossing.be
Re:2 indexen in word (2002)
« Reactie #4 Gepost op: 06 juli 2006, 20:02:21 »
Ik heb als bijlage een voorbeeld Word document bijgevoegd.

"Zoute drop" als het typisch Nederlandse woord :)

en "Speculum" als het Latijnse woord.

In 2 indexen gevangen, een met \f "n" voor de Nederlandse woorden en een met \f "l" voor de Latijnse.

Ik herhaal hier trouwens dat het (in jouw geval, met 'maar' 2 talen erin) het voldoende is de te indexeren woorden van 1 van de talen te voorzien van zo'n indexgegevenstype. De andere kan gewoon via de verstekwaarde worden getoond in een index, zonder dat je daarvoor aanpassingen hoeft te doen in XE velden en in { INDEX }.
Dus stel dat het aantal Latijnse woorden een stuk minder is dan de Nederlandse, alleen van de Latijnse woorden aanpassingen doen in het XE veld (\f "l") en er een aangepaste index (\f "l") voor maken.

En ja, je kunt ook in het bijwerken van XE velden de standaard Plakfunctie gebruiken voor het invoegen van het indexgegevenstype, om tijd en eelt op je vingers te besparen! :)

Tijs.
« Laatst bewerkt op: 07 juli 2006, 00:33:40 door dnties »
P4PE ASUSTeK Computer INC., RIVA TNT2/TNT2 Pro, Windows XP, Home, SP2, NL, Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz, 512 MB RAM, HDD:120 GB, NTFS, AVG Anti-Virus, ZoneAlarm Firewall, Internet Explorer 6.0, Hotmail

Offline David Jan

 • Nieuw lid
 • Berichten: 1
 • Geslacht: Man
 • Oplossing.be
Re: 2 indexen in word (2002)
« Reactie #5 Gepost op: 02 september 2016, 11:02:42 »
Beste dnties

Ik heb ook  geprobeerd twee indexen te maken, maar kan je aanwijzigingen toch niet goed volgen.

Als ik een namenregister wil maken, dan krijg ik bij de naam 'Fik Meijer' als code { XE "Meijer, Fik"}

Als ik een zakenregister wil maken, b.v. op het woord 'Europa' en ik doe 'verwijzing',  'item markeren' en zet die toevoeging er na het woord bij , dan krijg ik als code het volgende: { XE "Europa \f \"z" }

Wil de toevoeging werken, dan moet er staan: { XE "Europa" \f "z" }

Hoe kan ik alle woorden in een document dezelfde goede markering geven?

Dave

 


www.combell.com