* *

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Forum beveiliging

Beste leden en gasten.
De laatste dagen hebben we dit forum veiliger gemaakt voor Uw data, veiliger tegen hackers.
We zijn nu een gecertificeerd https-forum.
Dat houd in dat alle data versleuteld wordt verzonden.
Met heel veel dank aan Kerstman2018.

Auteur Topic: Een Word-Sjabloon gebruiken  (gelezen 670 keer)

Offline klusserke

  • Lid
  • *
  • Berichten: 84
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Een Word-Sjabloon gebruiken
« Gepost op: 01 november 2018, 09:26:57 »
Hallo,

Ik heb op mijn werk in word een lege orderbon gemaakt voor bestellingen bij firma's.
In dat document staan er al een aantal gegeven die altijd zelfde blijven.

Nu als ik de orderbon invul en ik save die,dan heb ik geen leeg ducument meer.
Hoe kan ik dat oplossen dat mijn orgineel worddocument ook blijft staan

Hopelijk beetje begrijpelijk uitgelegd  ;)
« Laatst bewerkt op: 01 november 2018, 15:47:41 door SoftAid »

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 95
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #1 Gepost op: 01 november 2018, 10:02:14 »
Sla je lege orderbon op als een Word-sjabloon (dotx) of als Word-sjabloon met ingschakkelde macro's,als er macro's in je orderbon worden gebruikt. (dotm)
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.099
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #2 Gepost op: 01 november 2018, 11:12:09 »
Hier nog een handleiding  ;)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.000
  • Geslacht: Man
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #3 Gepost op: 01 november 2018, 11:32:38 »
Hey klusserke,

Vroeger deed ik eigenlijk op een simpele manier.
Ik maak een brief en dan opslaan.
Als ik dan iemand een brief moet schrijven open ik het en dan eerst opslaan onder een duidelijke naam.
Dan pas ik de brief aan.
Zo blijft de originele altijd hetzelfde.
Zo doe ik dat ook met enveloppe.

Nota: opslaan doe ik nooit op pc maar altijd elders zoals usb-stick.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline klusserke

  • Lid
  • *
  • Berichten: 84
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #4 Gepost op: 01 november 2018, 11:36:06 »
Ja zo doe ik dat nu ook.
Maar ik vroeg me af of er geen manier is.
Waarbij je begin document altijd beschikbaar blijft

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 583
  • Geslacht: Man
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #5 Gepost op: 01 november 2018, 11:46:43 »
Hallo,

Die manier bestaat inderdaad, en je hebt daar al een goed antwoord op gekregen, nl. maak er een sjabloon van.
Wat ik zelf het makkelijkst vind (maar da's een kwestie van smaak) : vanuit een sjabloon vertrekken doe ik niet binnen Word (of Excel), maar gewoon vanuit de verkenner erop dubbelklikken (dus NIET openen) en that's it.
Je sjabloon blijft dan netjes (be)staan.

Groeten,
pitufo


"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline klusserke

  • Lid
  • *
  • Berichten: 84
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #6 Gepost op: 01 november 2018, 12:42:22 »
Ga ik eens proberen  ;)
Hou jullie op de hoogte

Offline klusserke

  • Lid
  • *
  • Berichten: 84
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Een Word-Sjabloon gebruiken
« Reactie #7 Gepost op: 01 november 2018, 21:11:06 »
jep dat is het  ;D \/ :thumbsup:
Bedankt he mannen

 


www.combell.com