Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Excel / Werken met grafieken
« Laatste bericht door Montagnard Gepost op Vandaag om 15:32:48 »
Dag,
ik heb me voor de 1ste keer gewaagd aan het werken met grafieken maar lukt niet zo goed...
ik heb een bestandje bijgesloten waarbij ik heel graag een grafiek zou hebben waarbij de uitgaven per rubriek worden weergegeven in percentage (%)  tegenover het totale uitgaven bedrag . ik geraak er niet uit  :-[.
Mvg,
Arnold.
2
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door MollyVH Gepost op Vandaag om 14:12:30 »
Hallo SoftAid,

Als in het basisrapport de gegevens telkens op precies dezelfde plaats zouden staan zou de taal inderdaad geen enkel probleem opleveren. Maar waarom zou iemand dan destijds zulke 'ingewikkelde' maar flexibele formules hebben gefabriceerd? Met een identieke structuur van het basisrapport zouden simpele verwijzingen dan namelijk hebben volstaan.
Nu gaan de formules op zoek naar de gegevens. Een voorbeeldje: op Presentation Mode, laten we rij 111 nemen, wordt de zoekterm B111 gebruikt in de formules in C111 en J111, respectievelijk te zoeken in MiniReport en in Data. Dat komt enkel goed als in die beide werkbladen dezelfde tekst wordt gevonden (de taal op zich doet uiteraard niet ter zake, maar de tekst moet wel identiek zijn).
In de manier waarop jij was tewerk gegaan maakt het niet uit, maar om het universeel werkbaar te maken is er meer nodig. Even terug naar mijn voorbeeld: die B111 bevat "We can only meet customers when they have a specific need." Op Data van testrapport staat in B36 "We kunnen alleen met onze klanten afspreken als zij een specifieke behoefte hebben".
Dus: ofwel moeten C111 en J111 weten dat ze altijd naar rij 36 moeten (lees: een identieke structuur vereist in het basisrapport) ofwel moet die tekst identiek zijn. Dat laatste moet je dan weer niet helemaal letterlijk nemen, met 'bevat' of 'begint met' is ook nog iets aan te vangen, maar maakt de formules weer wat complexer Ún riskanter. En als het werkelijk over verschillende talen gaat zou er best een vertaaltabel worden toegevoegd, ook weer een huistaak voor Daisy...

Mvg,
Molly
3
Excel / Cartesiaanse Co÷rdinaten in Excel
« Laatste bericht door Poetsj Gepost op Vandaag om 14:08:12 »
Hey halo allemaal,

Een vraagje, Is het mogelijke om met Co÷rdinaten te werken in excel?

Ik moet namelijk via een 3D systeem de Binnnen diameter, ovaliteit, out of roundness, de plaats met de grootste diameter en kleinste diameter bep.

Denken jullie dat dit mogelijk is via excel?
4
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door SoftAid Gepost op Vandaag om 13:10:15 »
Helemaal mijn gedacht, Molly  :thumbsup:

Maar of de taal van de gegevens een rol spelen weet ik niet. Niets van ondervonden.
De vraagstelling in het Nederlandstalige Test Rapport Net.xlsx komt perfect overeen met het Engelstalige 2022 Master.xlsx

Daar kan je nauwelijks fouten mee maken, en ik begrijp wel dat het Master mogelijk in het Engels moet, als het om een multinational gaat. Je kan dan best hier in BelgiŰ of Nederland een Survey doen in het Nederlands, maar de resultaten moeten dan universeel leesbaar zijn, dus logisch in het Engels.

Maar, nu is het nog wachten op een reactie van Daisy, zal wel voor morgen zijn want vandaag is het een verlofdag.

Groeten,

:) SoftAid :)             
5
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door MollyVH Gepost op Vandaag om 12:58:26 »
Hallo SoftAid,

Je hebt helemaal gelijk dat het op deze manier relatief eenvoudig op te lossen was. Waar ik voor vreesde was dat dezelfde operatie regelmatig opnieuw zou moeten gebeuren (uit #2: "De tweede excel komt uit een survey tool waar je de antwoorden kunt uithalen door een rapport te trekken in excel") en dan wil vermoedelijk (hopelijk?) niemand telkens 20 minuten dit soort werk verrichten.
Als dit inderdaad een terugkerend werk is zal het masterrapport aanpassen de logische aanpak zijn.

Daisy,

Daar begin je dus beter niet zomaar aan. Een belangrijke voorafgaande vraag moet zijn of in het basisrapport de gegevens telkens in het Nederlands staan. Als dat soms in het Nederlands, een andere keer in het Engels, Frans of Swahili is wordt het iets ingewikkelder.
Hoe dan ook ligt de bal opnieuw in jouw kamp.

Mvg,
Molly
6
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door Montagnard Gepost op Vandaag om 12:25:27 »
Ik ken je skills niet, maar als je op niet te hoog niveau mee draait, dan zal ik je toch eens moeten uitdagen voor een partij.
:) SoftAid :)             
misschien ga ik eerst eens die Chess Titans proberen , zal rap genoeg mijn niveau weten maar neem maar aan dat dit 1 op10 is.....en het is al zolang geleden....
grtjs,
7
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door SoftAid Gepost op Vandaag om 12:10:14 »
Hallo Montagnard,

puzzelen is steeds mijn grote hobby geweest. Schaken heb ik vroeger ook veel gedaan, maar ik had toch niet het geheugen om veel (genoeg) stappen vooruit te zien, en/of te onthouden.

Maar een 2 tal weken geleden, na jaren niet meer gespeeld te hebben, waagde ik me toch nog eens aan een partij tegen de computer (Chess Titans, moelijkheidsgraad 2 van 10 ;D), en tot mijn grote verassing won ik ook nog van de eerste keer  8)
Dat gebeurde vroeger maar zelden. Zal een zeldzaam moment geweest zijn  :D

Ik ken je skills niet, maar als je op niet te hoog niveau mee draait, dan zal ik je toch eens moeten uitdagen voor een partij.

Groeten,

:) SoftAid :)             
8
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door Montagnard Gepost op Vandaag om 12:01:19 »
(ik heb er mijn Sudoku voor laten vallen  ;D)
:) SoftAid :)             
goeie hersentraining  ;D.....ik heb vroeger heel veel geschaakt met mijn schoonbroer , na zijn dood geen schaakbord meer aangeraakt  :(....
9
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door SoftAid Gepost op Vandaag om 11:55:17 »
Hallo Molly,

Ik weet het.
Een bedrijf zoals dit kan perfect een programmeur inhuren om een dergelijk karwei te klaren, Ún te zorgen dat er een blanco kopie is die correspondeert met een survey.
Normaal zouden we geen bedrijf-huiswerk moeten maken. Maar het mag. Ik ga het huiswerk niet maken, maar toch aangeven dat het gemakkelijk kan op een eenvoudige manier, met dit voorbeeldbestandje:

Aan DDS :
Ik heb even de gewone copy-past methode gebruikt. De Tabbladen MiniReport en Data als werkbladen gekopieerd van Test Rapport Net.xlsx naar 2022Master Rapport.xlsx (Data, Minreport, Data(1), MinReport(1) in een werkboek)
Daarna was het eenvoudig om de 2 Data en de 2 MiniRaport samen te voegen (data naast elkaar zetten) en enkel de getallen van het "Test" te kopiŰren en plakken (Over-schrijven) naar Master. Alles tezamen een 20 minuten werk.

Dat is dus een manier waarop je het gemakkelijk kan aanpakken. Beter zou zijn om een betrouwbaar systeem te maken dat je in staat stelt om dit te automatiseren.
Presentatie is alleszins zonder fouten na het beŰindigen van de "transfer".
-----------------------------------------------------------------------------------
Of het ook foutloos is daar heb ik mijn bedenkingen over.
In het werkboek 2022 Master Rapport.xlsx tabblad Data Ún MiniRaport staan er 4 groepen met data in deze volgorde:

cons
assert
expert
relat

In het Testrapport Net.xlsx Staat de groepen niet hetzelfde:

cons
assert
relat
expert
 
Dus, of de data staat niet juist nu, of men heeft enkel de namen van de survey verwisseld. Dat kan ik niet weten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Zoals Molly al terecht opmerkte, je hebt nog veel werk te doen.

in bijlage het eindresultaat van mijn ochtend-ontspanning (ik heb er mijn Sudoku voor laten vallen  ;D)

Laat maar iets weten.

:) SoftAid :)             
10
Excel / Re: 2 excel documenten laten overeenkomen
« Laatste bericht door Montagnard Gepost op Vandaag om 10:43:48 »
Hallo SoftAid,
Het lijkt me duidelijk dat dit om documenten voor professioneel gebruik gaat, en als ik het goed begrepen heb is het niet de gewoonte daar op dit forum kant en klare oplossingen voor te bieden.
Mvg,
Molly
dat is de reden dat ik ook nog niet heb gereageerd , ik heb voor mezelf besloten om niet (meer) mee te werken aan oplossingen voor "professioneel gebruik"......
Mvg,
Arnold.
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10


www.combell.com