Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode  (gelezen 5822 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Gepost op: 03 september 2023, 01:29:24 »
Hi guys,
ben al een tijdje niet meer zo actief in het IT wereldje en hoop dat er hier nog enkele helpers zitten die mij op weg kunnen helpen.

Ben een oude (van op het werk) pc aan het "opkuisen" om enkel nog order bonnetjes te printen (als backup pc).
Dit DELL beestje is erg traag en draait op win7, de hardware kan een upgrade naar win10 of win11 niet aan maar is voor de rest perfect in orde.

Als iemand weet waar ik nog een "officiele 64bit windows 7 Pro SP1" iso van microsoft kan vinden laat dit dan ook even weten aub.

Het grootste probleem op dit moment is het verwijderen van "Sophos Endpoint Agent"
Tamper Protection" staat aan en natuurlijk kent niemand het paswoord...
Ik kan het op de normale manieren niet verwijderen, ook niet in safe modus.

Als hier nog HijackThis experten actief zijn reageer dan ook aub  _/-\o_
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.193
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #1 Gepost op: 03 september 2023, 11:08:20 »
Hallo nero1,

Ga in Veilige modus werken.
Wat Sophos beteft:
- ik zou in verkenner alle bestanden 1 voor 1 verwijderen in de map "Program Files", "Sophos"-map.
Als er eentje tegenpruttelt, download dan eventueel "Take Ownership" en grbruik dit op de hardnekkige.
Soms kan je één bestand pas verwijderen als een ander al verwijderd is, niet eerder.

Doe hetzelfde in de map "Gebruikers, Gebruikersnaam, AppData: zowel in local, locallow en Raoming.

Zoek ook in de map Application data.

Intussen (tussendoor en regelmatig) laat je het register scannen met CCleaner, Register opkuisen.

En dit maar volhouden tot je op zeker moment alles (de laatste hoofdmap van Sophos) kan verwijderen.

Ik heb al HEEL hardnekkige programma's kunnen verwijderen op die manier.

Wat de Officiële Windows 7 Pro betreft heb ik hier een Entreprise versie waar ik nog veel sleutels van kan weggeven. Laat maar iets horen via SoftAid@oplossing.be. Dan stuur ik het op.

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #2 Gepost op: 03 september 2023, 11:26:02 »
Goeie zondag morgen SoftAid!

Bedankt voor het snelle antwoord, zal straks in veilige modus eens proberen hoe ver ik geraak.

Ik laat zeker iets weten wat het heeft opgeleverd  :thumbsup:

1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #3 Gepost op: 03 september 2023, 17:27:15 »
mogelijks moet je eerst de service (tamper protection) stopzetten vooraleer te kunnen verwijderen.
kies in start voor uitvoeren en typ "msconfig" + enter (géén haakjes)..
daar kan je zien wat opstart en de services die opstarten , haal het betreffende vinkje weg...
Mvg,

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #4 Gepost op: 04 september 2023, 17:10:35 »
Is dus grotere miserie dan gedacht... geen enkele van die services van sophos is uit te schakelen, ook niet in safe modus "u bent niet gemachtigd om deze bewerking uit te voeren"
Ook het verwijderen lukt niet, dus ook niet met "take ownership" :(


1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.193
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #5 Gepost op: 04 september 2023, 18:05:35 »
Nero1,

andere manier: hang de HDD van de Win 7 PC aan een van je andere PC's.

Open Win 10, en in Win 10 probeer nu de bestanden/mappen van Sophos te verwijderen.

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #6 Gepost op: 04 september 2023, 18:10:31 »
Woooow, yep dat is een idee, zou inderdaad wel eens kunnen lukken op die manier!!!!!
Zal ik morgen eens proberen  :thumbsup:

Alvast bedankt om mee te denken  :thumbsup:
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #7 Gepost op: 04 september 2023, 18:52:47 »
ofwel een rescue bootcd (usb) aanmaken en dan van daarop starten , ik heb volgende hier altijd klaar liggen in geval van problemen :
https://www.hirensbootcd.org/
je kan dan alles wissen wat je wil op de HD....
Mvg,


Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #8 Gepost op: 06 september 2023, 16:56:30 »
Thanks Montagnard :thumbsup:, had net hetzelfde gedacht, ik ga het eerst proberen met een nieuwe linux distro die ik nu aan het downloaden ben.
Harde schijf uit een Dell mini toren halen is allesbehalve rustgevend  >:( die zit tussen plastic houders geprangd  :default_thumpdown:
Die hirensbootcd en andere hebben mij in een ver verleden ook al enkele malen uit de problemen geholpen.  :thumbsup:

Is momenteel beetje te warm om mij met dat pc'ke bezig te houden, zal voor dit weekend zijn.

Heel erg bedankt om met deze opties te komen  _/-\o_
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #9 Gepost op: 08 september 2023, 02:21:26 »
Even een update, de sophos map was dus "eenvoudig" te verwijderen uit "program files" EN "program files x86" (ook "Hitman Pro" gebruikt door sophos direct maar mee gedelete) door op te starten met een linux usb, bij bios opstart usb als eerste opstartmedium gezet.

PC blijft wel nog steeds "traag" maar lijkt toch al iets sneller te reageren zonder "sophos"  _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Snelheid zal wellicht nog verbeteren nadat alle drivers geupdate zijn, bios is al geflashed, gevaarlijkste werk is achter de rug.

Laat thread nog even open aub  :thumbsup:
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #10 Gepost op: 08 september 2023, 08:03:52 »
Harde schijf uit een Dell mini toren halen is allesbehalve rustgevend  >:( die zit tussen plastic houders geprangd  :default_thumpdown:
de goedkoopste manier om een oude pc een beetje (veel) meer snelheid te geven is de HD vervangen door een SSD , maar laat dat nu juist een probleem zijn bij U  :(
Mvg,

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #11 Gepost op: 08 september 2023, 21:48:23 »
Hi Montagnard,
SSD is geen optie (werkpc), pc'ke moet enkel dienen om in nood order bonnen te printen, de snelheid is enkel iets wat mij stoort (is een afwijking in mijn hersenen :P ).
Maar de snelheid is nu al behoorlijk snel ten opzichte van wat het was toen ik eraan begon.
Alle onnodige programma's zijn nu verdwenen en vooral de bijhorende "update services" vertraagden het geheel (ccleaner had ze al in pauze gezet, ik heb nu bijna alles kunnen verwijderen...).

groeten terug  _/-\o_
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #12 Gepost op: 09 september 2023, 14:23:10 »
Grrrr, nu heb ik een ander probleem... alles was in orde, en nu opeens geen internet meer, icoontje staat er wel (naast klok) en geeft in netwerkcentrum aan dat internet werkt (aangesloten met kabel, verschillende werkende kabels geprobeerd, zelfde resultaat). Alleen... geen internet  :'(
RMK en problemen oplossen geeft geen resultaat.  :help:

Via Linux (USB) werkt wel alles, dus lijkt mij geen hardware maar driver/software iets te zijn???

(zal maar eerst eens systeemherstel gebruiken en kijken wat dat geeft, is al aan het lopen  0:-) ).
mvg
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

Offline nero1

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Oplossing.be
Re: Sophos Endpoint Agent niet te verwijderen ook niet in safe mode
« Reactie #13 Gepost op: 09 september 2023, 14:59:02 »
Systeemherstel lukt niet vanwege het ontbreken van bestanden in die verwijderde Hitman Pro map die ik verwijderde in Linux opstart... nog steeds geen internet in windows.
Vreemd dat alle software zegt dat er internet is... alleen "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET"...

Ok, vergeet die vorige berichtjes, ik heb het in orde gekregen in cmd center
release /renew / flushdns en verder.... lang verhaal kort, het internet probleem is opgelost  :thumbsup:
1) Win10 (64 bit Home) i5 4440 3,1GHz, 6MB cache, 4 cores - 32GB DDR3-1600 - 18TB HD + 128GB SSD - Radeon R9 270 2GB DDR5
2) Win10 (64 bit Home) i5 3317u 1,7GHz, 2 cores - 16GB DDR3 - 1TB HD + 256GB SSD - Intel HD Graphics 4000
3) Win10 (64 bit Home) i7 5500u 2,4GHz, 2 cores - 8GB DDR3 - 1TB HD - Radeon R5 M330 2GB DDR3
4) Win11 - AMD R7-5800HS, 8cores - 16GB DDR4 - RTX3050 4GB DDR6

 


www.combell.com